• Leestijd: 2 minuten

Onderweg je boekhouding doen

Als ondernemer ben je vrij om te doen wat je wilt met jouw bedrijf. Die vrijheid is een groot voordeel voor veel ondernemers. Vrijheid in je uren, je geld, je werkzaamheden, maar ook de vrijheid om te werken waar je wilt. Niet alleen jouw core business, maar ook je boekhouding. In dit artikel leggen we uit hoe jij onderweg waar dan ook je boekhouding kan doen.

Onderweg naar een klant, een samenwerking buiten de deur of een zakelijke reis naar het buitenland. Dit gebeurt elke ondernemer weleens. Wat als je onverhoopt iets moet nakijken in je boekhouding? Misschien heb je wel een hele stapel bonnetjes die je niet kwijt wilt raken. Wat ook het geval is, jij hoeft je geen zorgen te maken. Je boekhouding is altijd dichtbij.

Overal in de cloud #

Tegenwoordig hebben we de luxe dat we in Nederland bijna overal wel bereik hebben. Als het niet via wifi of bedraad internet is, dan zijn we wel verbonden via mobiel internet. Dat maakt het weer mogelijk om overal in te kunnen loggen voor je boekhouding. Veel boekhoudpakketten zitten namelijk in de cloud. Moneybird ook. Het grote voordeel daarvan is dat je boekhouding (automatisch) online opgeslagen wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets niet hebt opgeslagen, verwijderd of kwijt bent. Ook als je niet ingelogd bent.

Een ander groot voordeel is dus dat je jouw gegevens overal in kan zien. Bijvoorbeeld op je eigen laptop bij een klant, op je telefoon via de app terwijl je onderweg bent, op de tablet in een hotelkamer of een nieuwe computer op je vaste kantoorplek. Zorg ervoor dat dit natuurlijk veilig gebeurt, met bijvoorbeeld onze passkeys. Aan onze kant proberen we het ook zo veilig mogelijk te houden, door veilige verbindingen en dagelijkse back-ups.

Close-up van handen die op een mobiel een berekening maken van het aantal gereden kilometers met op de achtergrond een routeplanner


Boekhouden in je broekzak #

Je draagt niet overal je laptop bij je. Het zou onhandig zijn om elke keer weer je laptop te pakken wanneer je een factuur of bonnetje moet verwerken. Gelukkig hebben de meeste boekhoudpakketten naast hun online applicatie ook een mobiele applicatie! Zo kan jij met je telefoon altijd je boekhouding inzien en verschillende taken doen.

Zo kan je heel eenvoudig bonnetjes scannen. Die stapel bonnetjes wordt dan gauw verleden tijd. Je kan ook facturen scannen met de app. Daarnaast kan je al je gegevens inzien, zoals de status van je facturen, je uren en al je contacten. Heb je bij ons een betaalrekening? Ook deze is via de app te bekijken. Heb je de app niet tot je beschikking? Zorg ervoor dat je de bonnetjes goed bewaard. Met je telefoon kan je alsnog foto’s maken en deze later invoegen.

Je boekhouding is nooit ver weg. Of je nou je laptop of je telefoon moet gebruiken, er is altijd wel een mogelijkheid om je boekhouding in te zien. Bekijk alle mogelijkheden van de app en download de app in de App Store of in de Play Store.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.