Beveilig je administratie en stel 2fa verplicht

We kunnen er niet meer omheen: het beveiligen van je gegevens op internet is nog nooit zo belangrijk geweest. Dus ook je administratie in Moneybird! Je kunt je administratie al beveiligen met twee-staps-verificatie (2FA): een extra verificatie-stap bovenop je e-mailadres en wachtwoord voordat je inlogt. Als eigenaar van een administratie kun je nu voor alle gebruikers 2FA verplicht maken. Door dit te verplichten weet je zeker dat niemand onrechtmatig toegang krijgt tot jouw administratie.

Waarom zou je twee-staps-verificatie verplichten?   #

Twee-staps-verificatie bestaat al langer in Moneybird. Met het gebruik van 2FA is je administratie beter beveiligd. Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingslaag bovenop je wachtwoord. Als eigenaar van een administratie heb jij niet altijd de controle over wat gebruikers van jouw administratie doen. Je kunt bijvoorbeeld niet overzien hoe goed iedereen met z’n wachtwoorden omgaat. 

Door twee-staps-verificatie te verplichten weet je zeker dat iedereen met toegang tot je administratie veilig inlogt en is de data in je administratie beter beveiligd.

Hoe werkt het verplichten van 2FA?   #

Als eigenaar van een administratie kun jij twee-staps-verificatie makkelijk verplicht maken voor alle gebruikers. Dit doe je via `Tandwiel > Administratie-instellingen > Gebruikers`. Geef daar aan of je twee-staps-verificatie wilt verplichten. Voordat je 2FA kunt verplichten moet je zelf ook 2FA hebben ingesteld voor je eigen Moneybird-account. 

In de kennisbank leggen we uit hoe het verplichten van twee-staps-verificatie werkt voor de verschillende groepen gebruikers van Moneybird. Voor bijvoorbeeld adviseurs die toegang hebben tot een administratie via een boekhoudkantoor werkt het namelijk net weer even anders dan voor een gebruiker van een administratie.

Ga jij twee-staps-verificatie verplichten?  #

Voor ons is het beveiligen van gegevens vanzelfsprekend. Uit de praktijk weten we dat beveiliging voor een deel van onze gebruikers niet eenvoudig is of geen prioriteit heeft. Als je vragen hebt of niet zeker weet hoe het werkt neem dan contact op met support@moneybird.com. We helpen je graag verder met het beveiligen van jouw gegevens!   

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.