Zet automatisch btw opzij vanaf je Moneybird Betaalrekening

Onze missie is dat jij als ondernemer zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je boekhouding. En daar werken we continu aan. Doordat we betaalmethoden volledig geïntegreerd hebben in ons boekhoudpakket, kunnen we de financiële kant van jouw boekhouding nog verder optimaliseren. Vanaf nu kun je automatisch btw opzij laten zetten vanaf je Moneybird Betaalrekening! Het btw-bedrag wordt automatisch voor je op een aparte btw-spaarrekening gezet.

Hoe werkt automatisch btw sparen? #

Alle betalingen die binnenkomen op je Moneybird Betaalrekening worden automatisch gesplitst. Het btw-bedrag wordt voor je weggezet op een speciale btw-spaarrekening. Dit gebeurt op het moment dat een transactie wordt gekoppeld aan een verkoopfactuur. Wanneer een transactie wordt gekoppeld aan een inkoopfactuur of bonnetje, wordt ook automatisch het juiste btw-bedrag voor je teruggeboekt naar je lopende rekening. Zo ben je beter voorbereid wanneer je belasting moet betalen.

Wanneer je een betaling verwijdert of wanneer er een stornering plaatsvindt, wordt de btw ook automatisch gecorrigeerd.

Om te zorgen dat je transactie-overzicht overzichtelijk blijft, tonen we de transacties van en naar je btw-spaarrekening niet standaard in het overzicht. Deze kun je eventueel wel tonen door het filter: “btw-sparen weergeven” aan te zetten.

Automatisch btw sparen en de btw-aangifte #

Als je de elektronische btw-aangifte via Moneybird indient, kun je de btw rechtstreeks vanuit Moneybird betalen vanaf je btw-spaarrekening.

Hoe maak je gebruik van automatisch btw sparen? #

Automatisch btw sparen werkt alleen met een Moneybird Betaalrekening. Je zet automatisch btw-sparen aan via `Instellingen > slim overboeken`.

btw-sparen aanzetten

Moneybird maakt dan een nieuwe IBAN rekening. Op deze rekening wordt alle btw gespaard. Bij het doen van de btw-aangifte wordt het geld vervolgens van deze rekening afgehaald. Lees in ons kennisbankartikel over btw-sparen (opent in nieuw tabblad) hoe alles precies in zijn werk gaat.

Let op: Btw sparen werkt niet bij andere rekeningen dan de Moneybird Betaalrekening. 

We zijn achter de schermen keihard aan het werken om Moneybird Betaalrekeningen nog verder te automatiseren. De afgelopen maanden hebben we onder andere gewerkt aan het bestedingslimiet, de IBAN-naam Check en filteren op Moneybird Betaalpas.

Lees meer over de voordelen van een betaalrekening geïntegreerd in je boekhoudpakket!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.