Automatisch het correcte btw-tarief op je facturen

Als ondernemer moet je met veel rekening houden. Daarom zijn we blij dat we Moneybird weer slimmer gemaakt hebben, zodat je met één ding minder rekening hoeft te houden: we zetten nu automatisch het correcte btw-tarief op je verkoopfacturen.

Zodra je zaken gaat doen met het buitenland, ontdek je dat er veel regels zijn voor het berekenen van btw aan je buitenlandse klanten. Zo moet je rekening houden met het land en of je klant een geldig btw-nummer heeft. Met automatische btw-selectie bij producten gaan we dit voor je oplossen.

Hoe werkt het? #

Bij je producten in Moneybird kun je nu instellen dat je automatische btw-selectie wilt gebruiken. Je geeft vervolgens aan wat voor type product of dienst je levert. Ook geef je aan of voor het product een standaard of gereduceerd tarief geldt. Je kunt ook gelijk controleren welke btw-tarieven Moneybird gaat gebruiken voor je facturen.

Uitleg hoe het werkt

Zodra je het product gebruikt op een factuur, stelt Moneybird bij het versturen het goede btw-tarief in. Het btw-tarief wijzigt automatisch zodra het land van je contact wijzigt of er een geldig btw-nummer toegevoegd wordt.

Uitzonderingen #

Er zijn een aantal uitzonderingen die we helaas nog niet ondersteunen. Als je veel digitale diensten en/of producten levert aan particulieren in andere EU-landen, dan gelden andere regels. Zodra je in een jaar voor meer dan € 10.000 levert, moet je het btw-tarief van het betreffende land in rekening brengen. Ook moet je de btw dan apart aangeven en afdragen. Meer informatie hierover lees je in onze blog over de verandering in de btw-regels. De meeste kleine ondernemers zullen niet boven deze drempelbedragen komen, maar het is verstandig om dit voor jezelf te controleren. Bij het zaken doen met landen buiten de EU kun je ook te maken krijgen met uitzonderingen van het betreffende land. Wil je weten welk btw-tarief je op je facturen naar het buitenland moet gebruiken? Check dan onze btw-tarief calculator.

Heb je vragen over deze nieuwe functie? Stuur ons gerust een e-mail op support@moneybird.com

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.