Automatisch je Mollie betalingen laten koppelen

Het koppelen van je iDEAL betalingen via Mollie binnen Moneybird was handmatig werk en niet altijd even simpel. Bij één uitbetaling van Mollie kunnen meerdere facturen horen, waardoor het verwerken van die transactie veel werk was. Mollie trekt de transactiekosten ook nog van het uit te betalen bedrag af en je ontvangt de factuur van Mollie pas de volgende maand. De transacties blijven dus een tijdje openstaan. Om deze betalingen makkelijker en sneller te verwerken zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. En die hebben we gevonden!

Update maart 2022: Inmiddels kun je ook gebruik maken van Moneybird Payments. Dit zijn alle bekende betaalmethoden, maar dan volledig geïntegreerd in je Moneybird-account. Via een eenvoudige aanmelding activeer je de betaalmethoden. Je klanten kunnen betalen via onder andere iDEAL, Credit Card, Apple Pay of Google Pay. Hier lees je alles over Moneybird Payments.

Mollie uitbetalingen automatisch verwerken #

Vanaf nu is het mogelijk om de uitbetalingen van Mollie automatisch aan de juiste facturen te koppelen. De transactiekosten worden tijdelijk automatisch geboekt op de categorie ‘Nog te betalen kosten’, zodat de hele transactie direct verwerkt wordt.

Wanneer de inkoopfactuur met transactiekosten van Mollie klaar is, haalt Moneybird deze factuur automatisch voor je op. De factuur wordt automatisch aan de transactie gekoppeld. De tijdelijke boeking van de transactiekosten op de categorie ‘Nog te betalen kosten’ verdwijnt hiermee. De gekoppelde inkoopfactuur van Mollie wordt voor je klaargezet op het tabblad Inkomend. Deze hoef je alleen nog maar even te controleren en op te slaan.

Wanneer kan Moneybird de uitbetaling automatisch verwerken? #

Als in Moneybird bekend is dat je klant via Mollie heeft betaald, kunnen de uitbetalingen van Mollie automatisch verwerkt worden in Moneybird. Dit is altijd het geval als je klanten de betalingen via Moneybird hebben gedaan.

Als er buiten Moneybird om betaald is (bijvoorbeeld in je webshop) en er daarna via een API koppeling een factuur in Moneybird is aangemaakt, kan het automatisch verwerken ook. Er is nu wel een extra voorwaarde: Via de koppeling kan er dan eerst een betaling bij de factuur worden geregistreerd waarbij de ‘transaction identifier’ van Mollie wordt meegegeven.

Meer weten? #

Je kunt de Mollie koppeling maken via Tandwiel > Administratie-instellingen > Koppelingen > Mollie. Meer informatie en voorwaarden lees je in ons kennisbankartikel over het verwerken van betalingen via Mollie.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.