Nieuw: Automatische incasso nu volledig automatisch

Maak jij gebruik van abonnementen in Moneybird? Dan is het handig om de facturen automatisch te incasseren. Dit kan in Moneybird via een SEPA-export. Maar daarvoor moet je een contract hebben bij je bank. En het verwerken van de transacties kost je nog veel handwerk en tijd. Voor ons reden genoeg om dit process te automatiseren.

Moneybird Payments heet voortaan Moneybird Online Betaalmethoden.

Met de introductie van Moneybird Payments kun je vanaf nu automatisch automatische incasso uitvoeren voor je facturen. Met deze nieuwe feature heb jij echt voordeel van automatische incasso. Je hebt er geen omkijken meer naar en je krijgt snel je geld van je klant. Tijd besparen en geld verdienen: win-win.

Een mandaat via een eenmalige betaling #

Voordat je gebruik kunt maken van automatische incasso via Moneybird Payments vraag je een mandaat van je klanten. Dit doe je bij een contact in Moneybird. Ga naar extra opties > Automatische incasso. Kies voor Verstuur mandaatverzoek. Je vraagt de klant in de e-mail om een mandaat voor de automatische incasso.

incassomachtiging

De klant geeft een mandaat via een eenmalige betaling van 0,15 cent. Dit gaat via iDEAL, creditcard of door het invullen van een IBAN. Met deze eenmalige betaling bevestigt jouw klant zijn rekeningnummer. Zo weet je zeker dat je geld afschrijft van de juiste rekening. Nieuw is dat je nu ook kunt incasseren vanaf een creditcard.

Incassomachtiging afgeven

Facturen incasseren #

Wanneer je een mandaat hebt, kun je facturen incasseren. Zorg dat je in de factuurworkflow aangeeft dat de factuur geïncasseerd gaat worden. Na het versturen van de factuur zal Moneybird de automatische incasso voortaan uitvoeren. De betaling wordt automatisch geregistreerd en de binnenkomende transactie op je bank wordt automatisch gekoppeld.

Kosten #

De uitvoering van automatische incasso’s via Moneybird kost geld. Hoeveel dit in jouw situatie is, wordt duidelijk bij je aanmelding van Moneybird Payments.

Nog vragen? #

In onze kennisbank leggen we uit hoe het werkt. Is het nog niet helemaal duidelijk? Of werkt bij jou iets niet goed? Onze support-collega’s staan voor je klaar via support@moneybird.com

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.