Samenwerken boekhouder: “Alleen bij jaaraangifte kijkt een boekhouder mee”

Nick Mondria heeft naast zijn vaste baan een eigen bedrijf. Met Custom RVS maakt hij RVS producten voor binnen en buiten. Alleen bij de jaarafsluiting schakelt hij een boekhouder in, de rest doet hij volledig zelf.

In de serie “Samenwerken met een boekhouder" interviewen we ondernemers over hun samenwerking met een boekhouder. Lees hier de andere ervaringen

Je werkt sinds 2018 voor jezelf. Hoe ben je Moneybird gaan gebruiken? #

“Ik heb vooraf gekeken welk boekhoudprogramma ik wilde gebruiken. Welke is het meest makkelijk in gebruik? Welke biedt een goede kennisbank en biedt een laag instaptarief? Ik ben ook gaan kijken welk boekhoudpakket het meeste YouTube-videos had met uitleg. Zo kwam ik bij Moneybird terecht. En tot op heden ben ik er zeer tevreden over.“

Wie of wat raadpleeg je als je vragen hebt over je boekhouding? #

“Ik raadpleeg altijd eerst de kennisbank van Moneybird. En ook op de Facebookpagina waar gebruikers samenkomen stel ik weleens een vraag. Maar de supportafdeling van Moneybird weet ik ook te vinden. Met die drie hulplijnen ben ik er eigenlijk altijd wel uitgekomen.”

Nick kijkt in de camera

Stel je ook wel eens een vraag aan een boekhouder? #

“Aan het einde van het jaar kijkt er wel een boekhouder mee voor de jaaraangifte. Ik heb geprobeerd om dit zelf te doen, maar ik kwam er niet uit. De boekhouder voert mijn gegevens in een programma en dan rollen de benodigde gegevens voor de jaaraangifte er zo uit. Hij hoeft niet te controleren maar enkel over te nemen vanuit Moneybird. Zo hou je de kosten ook laag.”

Je doet veel van je financiële administratie zelf, was dat ook een financiële keuze? #

“Ja dat is wel het doel geweest. Maar het gaat allemaal best wel makkelijk. Het wordt wel meer naarmate het bedrijf groter wordt, maar niet moeilijker. Je kunt leveranciers vragen om de factuur naar het emailadres van Moneybird te sturen; dan komt het al in Moneybird terecht. Elke ochtend krijg ik een mail met wat er gebeurd is in mijn administratie. Als ik zie wat er gebeurd is, scheelt mij dat weer handelingen. Ik heb nog geen zakelijke rekening omdat ik de voordelen van een zakelijke rekening nog niet zie. De bedragen zijn veel hoger. Ik heb wel een aparte particuliere rekening voor m’n bedrijf. Daarom ben ik wat tijd kwijt aan het downloaden van mijn bankgegevens.”

Doe jij je boekhouding nu zonder boekhouder of zoek je een nieuwe boekhouder? Onze Moneybird Experts helpen je graag.