Je bucketlist afstrepen bij Moneybird!

Iedereen heeft wel een bucketlist. Of hij nu bestaat uit taart leren bakken of skydiven, er is altijd wel iets wat je nog graag eens in je leven zou willen doen. Moneybird-eigenaren Joost en Edwin hebben beiden afgelopen jaar iets van hun bucketlist afgevinkt. Namelijk drie maanden wonen, leven en remote werken met het hele gezin in Zweden (Joost) en vier maanden rondreizen in Australië en Nieuw-Zeeland met zijn vrouw (Edwin). Kortom genoeg bucketlist inspiratie voor het nieuwe jaar.

Dit jaar bestaat Moneybird tien jaar en daarnaast zijn de eerste vier medewerkers dit jaar vijf jaar in dienst. Best memorabele momenten om bij stil te staan. Maar wat geef je een medewerker die vijf jaar in dienst is? Een horloge? Een bedrag op de rekening? Joost zei: ‘Het moet in ieder geval iets zijn waarover ze in het bejaardenhuis nog steeds vertellen.’ Een horloge of bedrag op je rekening ben je op je 80e waarschijnlijk al vergeten. Dus het moet een ervaring zijn, iets unieks, iets van je bucketlist!

De vier collega's kregen dit te horen op een surprisemiddag, die werd georganiseerd onder het motto "spelletjesmiddag". (Dit doen wij regelmatig.) Veel spelletjes werden er niet gespeeld, de vier jubilarissen waren flink verbaasd. Er werden door Joost en Edwin herinneringen opgehaald en suggesties gedaan voor bucketlist ervaringen. Het Bucketlist boek (opent in nieuw tabblad) werd overhandigd aan de vier Moneybirders, zodat ze inspiratie op konden doen. Ze kregen de belofte van 1500 euro netto, áls ze een bucketlist ervaring aanleveren. Deze moet natuurlijk eerst door de Bucketlistcommissie (bestaande uit Edwin en Joost). Is het voorstel akkoord, dan wordt het geld overgemaakt.

De eerste drie bedragen zijn al overgemaakt. Onze stoere support collega Elsbeth gaat in november haar duikbrevet halen op Tenerife. Marieke, onze interaction designer, gaat met haar vriend een weekend naar Parijs en daar eten bij Michelin sterrenrestaurant Arpège. Ivo (software engineer) is nog hard aan het nadenken wat hij zou willen doen. En Elian (ook software engineer) wilde zijn motorrijbewijs halen, hij is ondertussen al geslaagd! Dat klinkt beter dan een nieuw horloge toch?

Elian op zijn motor

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.