Podcast: CEO Edwin Vlieg te gast in podcast van Lotgenoten

Moneybird oprichter Edwin Vlieg was te gast bij de Podcast Lotgenoten. In de podcast van Jaro Knoppert en Koen Stam deelt Edwin het verhaal van Moneybird. Van de oprichting met drie vrienden tot het bedrijf nu met 60 medewerkers.

In het gesprek vertelt Edwin ook over de verschillende filosofieën die Moneybird heeft, bijvoorbeeld over werktijden. Bij Moneybird heb je de mogelijkheid eerder te beginnen en eerder te stoppen, tussendoor even te sporten en om ‘s avonds even door te werken. Je kan zelfs in het buitenland werken. Edwin: “Het gaat vooral over de flexibiliteit en vooral niet de verwachting dat we alleen maar succesvol kunnen zijn met een exorbitant aantal uren." 

Die filosofie is volgens Edwin ook relevant voor beginnende ondernemers. “Het aantal uur dat je in je onderneming stopt, maakt niet per se het verschil in het succes. Als je veel tijd hebt, ga je problemen op een complexe manier oplossen. Heb je minder tijd, dan ga je op zoek naar creatieve oplossingen. En dat zijn vaak de beste oplossingen.”

In de podcast van Lotgenoten heeft Edwin het verder over het opstarten van de Moneybird bankrekeningen, waar de ideeën van Moneybird vandaan komen, hoe Edwin en Joost blijven werken aan het bedrijf en de ontwikkeling van Moneybird en nog veel meer onderwerpen.

Luister (en bekijk) de volledige podcast hieronder.

Luister hier naar alle podcasts waarin we te gast zijn geweest!