Einde bèta-versie Ponto en betalingen doen met payment initiation

Je kunt al gemakkelijk je facturen vanuit Moneybird betalen met QR, bunq of de betaalbatch. Payment initiation is nu ook een methode in Moneybird om facturen te betalen. Dit is al mogelijk via bunq, maar daar komen nu ook andere banken bij. Dit gaan we aanbieden via Ponto. Je kent Ponto al van de bankkoppelingen. Maak je gebruik van Ponto? Dan kun je jouw facturen betalen vanuit Moneybird zonder dit te hoeven doen via een QR code of betaalbatch. Dit scheelt jou uiteindelijk tijd. Met deze nieuwe functionaliteit eindigt ook de bèta-versie van Ponto en gaan Ponto-gebruikers met terugwerkende kracht vanaf augustus betalen voor de koppeling.

Let op: Heb je voor 22 september 2020 een koppeling gemaakt met Ponto? Dan moet je weer opnieuw koppelen met Ponto om gebruik te kunnen maken van payment inititation. Lees meer hierover in deze blog.

Ben je al gebruiker van Ponto? #

De eerste maanden heb je gratis gebruik kunnen maken van de Ponto-koppeling omdat dit nog in de bèta-versie was. Moneybird betaalde de facturen van Ponto gedurende zes maanden, van februari 2020 tot augustus 2020. Daarom gaan we met terugwerkende kracht vanaf augustus factureren. Per gekoppelde bankrekening betaal je €4,- per maand. Deze factuur zal in oktober worden samengevoegd met de abonnementsfactuur. Heb je een gratis pakket? Dan ontvang je op de eerste dag van de maand een factuur.

Wat is payment initiation? #

Payment initiation betekent betalingsinitiatie. De betalingsinitiatie dienstverlener is in dit geval Ponto. Je geeft met payment initiation Ponto toestemming om een betalingsopdracht vanaf jouw bankrekening te starten. Ponto vraagt vervolgens aan jouw bank om de betalingsopdracht uit te voeren namens jou. De bank verwerkt deze betalingsopdracht. Payment initiation is een nieuwe methode om betalingen te doen en is een alternatief voor iDEAL, PayPal en creditcard.

Wat is Ponto? #

Ponto is een partner van Moneybird die je de mogelijkheid biedt om te koppelen met de volgende banken: ABN AMRO, ASN, SNS, Regiobank en Triodos. Een koppeling zorgt ervoor dat we automatisch jouw transacties toevoegen aan jouw administratie. Op de website van Ponto lees je welke banken payment initiation aanbieden (opent in nieuw tabblad)

werking van Moneybird

Wat zijn de voordelen en waarom scheelt het tijd? #

Met payment initiation kan je met één klik op de knop een betaling doorsturen naar Ponto. Dat hoeft niet meer met een betaalbatch. Bij een betaalbatch zijn er kosten om een batch uit te voeren. Deze kosten zijn vaak hoog wanneer je een enkele of maar een paar betalingen zou willen doen. Dit loont pas bij een grote hoeveelheid betalingen.

Met payment initiation kun je enkele betaling(en) heel eenvoudig en een stuk goedkoper doen. Daarnaast hoef je niets over te typen. Het enige wat je hoeft te doen is het accepteren van de betaling in Ponto. De betaling wordt vervolgens door Ponto doorgestuurd naar je bank en de betaling wordt daarmee uitgevoerd.

Als je daarnaast ook de transacties automatisch binnenkrijgt heb je geen omkijken meer naar je inkoopfactuur of bonnetje. Deze krijgt automatisch de juiste status wanneer de bijbehorende transactie binnenkomt.

Wat kost deze koppeling? #

Aan het gebruik van Ponto zitten kosten verbonden. Deze kosten berekent Ponto door aan Moneybird en voegen we toe aan je maandelijkse factuur. De kosten zijn als volgt:

  • Per gekoppelde bankrekening betaal je €4,- per maand
  • Daarbij betaal je € 1,- per maand voor elke bankrekening waarmee je betalingen klaarzet (betalingsinitiëring)
  • Voor elke betaling die je doet, betaal je € 0,03.

Heb je al een koppeling met Ponto? #

Heb je voor 22 september 2020 een koppeling gemaakt met Ponto? Dan moet je weer opnieuw koppelen met Ponto om gebruik te kunnen maken van payment inititation. Dit komt omdat payment initiation later is toegevoegd aan Ponto. Je kunt dit doen door je actieve koppeling te verbreken en daarna opnieuw te koppelen.

Overzicht bankrekeningen

Hoe maak je de koppeling? #

  1. Zorg dat je een betaalmethode hebt ingesteld bij je account
  2. Via `Tandwiel > Administratie-instellingen > Koppelingen` klik je bij Ponto op de switch
  3. Ga verder naar Ponto en log in
  4. Selecteer de te gebruiken rekeningen
  5. Je wordt terugverwezen naar Moneybird
  6. Selecteer de te gebruiken rekeningen
  7. Laad eventueel oude transacties in

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.