De Volkskrant over de stilte bij Moneybird

Het is stil om me heen. Ik heb net een gebruikerservaring uitgewerkt. Naast me zit mijn collega Loes en ik kan haar nu meteen vragen wat ze vindt, of ze er naar wil kijken. Dat doe ik niet. In plaats daarvan stuur ik haar een berichtje via Slack. Ze kan mijn verzoek en de gebruikerservaring lezen wanneer zij dat wil. En zo werken we allebei aan ons eigen werk, op het door ons gekozen moment. Ik ben er inmiddels aan gewend. Maar het was wel even wennen om voornamelijk via Slack te praten met je collega’s als je aan het werk bent. Als ik vertel over de stilte op de werkvloer bij Moneybird, krijg ik regelmatig verbaasde vragen. “Praten jullie niet met elkaar?” Dat het ondanks de stilte wel gezellig is, is moeilijk uit te leggen.
In de media
· 05-11-2019

Werken in stilte is een onderwerp dat je steeds vaker tegenkomt. Journalist Madelon Meester van de Volkskrant ging op onderzoek uit en stuitte op de blog van Jorieke over stilte op de werkvloer. In haar rubriek onderzoekt ze wat we kunnen leren van stilte-uren op het werk. Ze vroeg collega Jorieke naar haar ervaringen.

Geschreven door Yvet