Een jaar na de overstap van Excel naar Moneybird

“Ik werk in Excel, een hoop noteerwerk, het kost veel tijd. Ik ben liever bezig met behandelen van mensen. Ik ben op zoek naar een goed pakket wat betaalbaar is en doet wat ik wil.” Dit zijn de woorden van Barbara Langeveld een jaar geleden. Zij maakte de overstap van Excel naar Moneybird. Wij mochten deze overstap filmen, zodat we ook aan jou kunnen laten zien hoe eenvoudig overstappen naar een online boekhoudpakket is. Na een jaar kwamen we bij haar terug. Hoe ervaart Barbara het nu?

Lees ook: Tips van Moneybird-adviseurs bij het overstappen naar Moneybird

Een jaar later, hoe was de overstap voor jou? #

“De overstap was supermakkelijk. Moneybird is een eenvoudig systeem. In de eerste periode is er helaas toch iets misgegaan. Ik ben namelijk halverwege het jaar begonnen en ik heb al mijn boekingen van het eerste half jaar dus in Moneybird gezet, zonder de banktransacties in te laden. Dan klopt de balans niet meer. Het was natuurlijk heel logisch, maar je moet het even weten.”

Hoe heb je dat opgelost? #

“Veel informatie staat op jullie site. Jullie maken video's (opent in nieuw tabblad) en overal staat uitleg bij. Daar had ik veel aan. Maar ik kwam er toch niet helemaal uit en heb daarom hulp gevraagd van Daphne Lie. Zij is Moneybird-adviseur en kent het pakket goed. We hebben het samen doorlopen en toen stond alles weer op z’n plek. Mijn oude boekhouder wist niets van Moneybird, hij wilde er ook geen tijd aan besteden om mij daarin te helpen.”

Lees ook: Maak de overstap vanuit Excel

Hoe bevalt het om de administratie in Moneybird te doen? #

“Het is superhandig. Ik zou niet meer terug willen. Excel is leuk, maar een foutje is zo gemaakt. Een online boekhoudpakket is secuurder en slimmer dan je eigen handmatige werk. En als ik dan iets fout doe, geeft het systeem het aan. Dat scheelt mij veel tijd. Net als dat ik niet meer achter al die rekeningen aan hoef te gaan, ook een enorme tijdsbesparing! Ik vind de mogelijkheid om externe omzet toe te voegen ook heel fijn. Ik stuur wel eens een betaallink naar een klant waarvoor hij geen factuur hoeft te ontvangen, dit werkt dan goed.”

Je zei vorig jaar dat je op zoek bent naar een online boekhoudpakket dat doet wat je wil. Doet Moneybird wat jij wil? #

“Ja! Ik vind het compleet. Het voldoet aan al mijn verwachtingen.”

Hoe werk je nu samen met je boekhouder? #

“Daphne gaf aan dat ik de boekhouding prima zelf kan doen. Ik heb zelf niet zoveel met de boekhouding. Ik ben wel heel secuur, maar het is niet echt mijn ding. Ik kan Daphne altijd inschakelen als ik graag een check van m’n boekhouding wil.”

Dat klinkt als een hele tevreden gebruiker. Ken je het ‘vertel een vriend’-programma? #

“Ik heb tegen een aantal mensen gezegd dat ik nu Moneybird gebruik, sommigen gebruiken het ook. Maar ik heb nog niemand mijn persoonlijke code gegeven, ik ga het onthouden!”

Alle informatie over het 'vertel een vriend'-programma.

De overstap van Barbara een jaar geleden #

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.