Daphne Lie

Adviseur Daphne lacht in de camera
Adviseur Daphne lacht in de camera

Haar bedrijf heet D-Ly. Ze merkte zelf dat het helpt om duidelijk doelen uit te zetten en zo helpt ze ondernemers ook: waar wil je heen? Hoe ga je dat realiseren? Om dat te bepalen kun je Moneybird goed gebruiken.

“Er zijn mensen die echt bang zijn om hun administratie te doen, ze denken dat het allemaal heel ingewikkeld is. Door ze kennis te laten maken met en te begeleiden in Moneybird krijgen ze er echt plezier in.” vertelt Daphne. Om plezier te krijgen in boekhouden, is er inzicht en overzicht nodig. “Als ondernemer moet je weten hoe je ervoor staat zodat je je doelen kunt bepalen en eventuele problemen kunt voorkomen.”

Boek #

Daphne zag veel ZZP’ers worstelen met hun financiën. Samen met Margreet Roels schreef ze daarom het boek “Je financiën als ZZP'er de baas”. “We willen mensen laten weten dat het niet nodig is om kopzorgen te hebben over je administratie. Maar dat het wel belangrijk is om te weten hoe je slim met je geld kunt omgaan, bijvoorbeeld door geld apart te zetten voor je pensioen. Goed voor jezelf en je bedrijf zorgen dus.”

Inzicht en overzicht in je cijfers helpen bij het bepalen van je doelen.

Begeleiden #

Daphne laat de ZZP’er uiteindelijk vooral veel zelf doen. “Ik begeleid en adviseer vooral. Ik herinner aan en help met de btw-aangifte, controleer de administratie en beantwoord veel boekhoudkundige vragen. Met sommige ondernemers doe ik samen de aangifte inkomstenbelasting. En ik heb een training ontwikkeld ‘Doe zelf je aangifte in Moneybird’.

Toegevoegde waarde #

“Ondernemers doen steeds meer zelf, en dat is goed en belangrijk voor het inzicht, maar een boekhouder heeft zeker toegevoegde waarde als je zelf je administratie doet.” Daphne merkt dat mensen soms niet alle mogelijkheden van een online boekhoudpakket benutten. Ook ziet ze dat veel mensen de beginbalans niet goed krijgen. “Ik heb daar handigheidjes voor door mijn ervaring, ik ken Moneybird goed. Het werkt zo eenvoudig, dat het ook makkelijk is om er een puinhoop van te maken. Een boekhouder kan je daarvoor behoeden door op tijd mee te kijken.”

Daphne ziet haar toekomst als geldadviseur voornamelijk in kennis delen. “Ik wil nog meer ondernemers opleiden om hun boekhouding zelf te kunnen doen en op de achtergrond helpen waar nodig. Een goede boekhouding is de basis om toekomstgericht te kunnen ondernemen en slim met geld om te gaan. Doordat ik zelf mijn processen kan structureren kan ik ook beter inspelen op de persoonlijke behoefte van de klant.”

Online boekhoudpakket #

Het was geen liefde op het eerste gezicht tussen Daphne en Moneybird. “In eerste instantie was Moneybird een tool waar je eenvoudig verkoopfacturen mee kon versturen. Toen de mogelijkheden beperkt waren, was het veel lastiger om een correcte balans en resultatenrekening te maken in Moneybird. Inmiddels is Moneybird uitgegroeid tot een goed en compleet boekhoudpakket en is het mogelijk om alle (correctie)boekingen te maken.” En zo is Moneybird het enige pakket geworden dat Daphne adviseert aan haar klanten. “Moneybird past goed bij mijn visie: elke ondernemer moet eenvoudig inzicht hebben in zijn cijfers. Ik ben erg blij dat jullie steeds nieuwe functionaliteiten toevoegen om het leven van ondernemers makkelijker te maken. Het maakt mijn werk extra leuk als ik van klanten hoor hoe blij ze zijn door het werken met Moneybird.”