Dauriard van Noord

Adviseur Dauriard kijkt in de camera

Als Moneybird zijn we blij met onze adviseurs. Zij helpen onze klanten zodat zij zo efficiënt mogelijk hun boekhouding kunnen doen. Dauriard van Noord begon in 2011 zijn bedrijf Van Noord Belastingadvies in Amsterdam. Sindsdien heeft hij meer dan honderd Moneybird-administraties in zijn portefeuille. Het bereiken van deze mijlpaal vonden we een mooi moment om hem te vragen naar het gebruik van ons online boekhoudprogramma.

Belastingadvies #

“Ik ben in 2011 gestart als belastingadviseur na een HEAO-opleiding en een aantal jaren werkervaring bij een bank. Vanaf het begin is mijn filosofie om met goede, en voor de klant prettige software te werken. Dat maakt het leven van de klant, en daarmee ook van ons, een stuk eenvoudiger. Daarnaast voorkomt het fouten en kan er efficiënt gewerkt worden. We kwamen al vrij snel uit bij Moneybird en zijn dat altijd blijven gebruiken.” vertelt Dauriard.

Groei in administraties #

Boekhouders en belastingadviseurs gebruiken vaak één of meerdere boekhoudpakketten om hun klanten te ondersteunen. Dauriard heeft in de loop der jaren het aantal boekhoudpakketten waarmee hij werkt steeds verder teruggebracht. “Het werd steeds duidelijker dat Moneybird het beste aansluit op hoe wij onze klanten willen bedienen. Toen Moneybird zich doorontwikkelde tot volwaardig boekhoudpakket, kregen we de kans om als adviseur op de site genoemd te worden. Door deze keuzes zijn we gegroeid in het aantal Moneybird boekhoudingen.”

Bestaande en nieuwe administraties #

De groei kenmerkt zich door bestaande administraties uit andere pakketten over te zetten en door nieuwe administraties. “We maakten steeds duidelijker een keuze voor het gebruik van uitsluitend Moneybird. Hierdoor konden we ook bestaande klanten goed begeleiden van het oude boekhoudpakket naar Moneybird. Dat verlangen klanten ook, dat je met ze meegroeit. Advies over goede software is daar onderdeel van.”

Aanvragen via Moneybird #

“We krijgen met grote regelmaat aanvragen via de site van Moneybird. Dat is een fantastische pijler van onze acquisitie. Het klinkt misschien gek, maar het lijkt of alle Moneybird-gebruikers leuke mensen zijn. Het contact is prettig en deze gebruikers hebben echt het doel om samen de boekhouding goed te regelen.”

Het klinkt misschien gek, maar het lijkt of alle Moneybird-gebruikers leuke mensen zijn.

Kwaliteit van de boekhouding #

Bij Moneybird willen we dat boekhouden plezierig is en dat de ondernemer tijd overhoudt voor wat hij het liefst doet. Nog belangrijker vinden we dat hij beter inzicht heeft in zijn onderneming en betere keuzes kan maken. Dauriard bevestigt dat de kwaliteit van de boekhoudingen van zijn klanten beter is geworden. “Moneybird is intuïtief en gebruiksvriendelijk, dat neemt voor veel mensen een barrière weg. Ze vinden het leuk (ja echt) om aan hun boekhouding te werken en dat komt de kwaliteit absoluut ten goede. Onze rol is steeds meer sturend en controlerend in plaats van dat wij alles inboeken. Nu ondernemers zelf inboeken begrijpen ze veel beter wat er omgaat in hun bedrijf. Door die interesse neemt de kwaliteit ook weer toe. Het versterkt elkaar dus.”

Ze vinden het leuk (ja echt) om aan hun boekhouding te werken en dat komt de kwaliteit absoluut ten goede.

Boekhoudpakketten #

“Moneybird is onze eerste keuze. Zeker bij bedrijven waar de omzet voor het grootste deel gebaseerd is op verstuurde facturen. We gebruiken naast Moneybird nog maar één ander pakket, Exact Online. Dit gebruiken we voor bedrijven met een complexe boekhouding en met bijvoorbeeld verschillende subadministraties of uiteenlopende geldstromen. Verder adviseren wij alleen nog het gebruik van Moneybird.”

Geenboekhoudernodig.nl #

Dauriard heeft geenboekhoudernodig.nl (opent in nieuw tabblad) geïntroduceerd. Op deze site laten ze met behulp van Youtube filmpjes zien hoe je een boekhouding moet bijhouden in Moneybird. “Daarnaast besteden we in blogs veel aandacht aan relevante onderwerpen voor ondernemers. Bijvoorbeeld een toelichting op hoe de startersaftrek werkt en actuele thema's.

Een actueel thema en een veelgestelde vraag aan Dauriard is: ‘Hoeveel geld moet ik opzij zetten voor de belasting aan het eind van het jaar?’ Belastingadviseurs geven vaak aan dat er een percentage van 40 - 50% gereserveerd moet worden. Dauriard vindt dit een te ruime marge: “Te weinig geld opzij zetten is niet handig, maar teveel ook zeker niet. Daarom hebben wij Bereken Je Belasting (opent in nieuw tabblad) gebouwd. Deze is gekoppeld aan Moneybird. Op basis van de winst uit Moneybird krijg je maandelijks automatisch een rapport met een berekening van het bedrag dat je precies opzij moet zetten. Volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Met inbegrip van bijvoorbeeld je koophuis, partner, kinderen, spaargeld en aftrekposten. De berekening is op enkele tientjes nauwkeurig.” Bereken Je Belasting is beschikbaar voor alle ondernemers met een eenmanszaak of vof. Ook als je al een eigen boekhouder hebt, kan je Bereken Je Belasting gebruiken. Je kan dan gewoon bij je huidige boekhouder blijven. Dauriard: “We hopen hiermee Moneybird-gebruikers (ook gebruikers die geen klant van ons zijn) te ondersteunen bij het doen van hun boekhouding.”