Gerco van Oene

Adviseur Gerco kijkt in de camera

“Het is belangrijk dat een ondernemer vooruit kijkt. Wat ga je de komende tijd doen en wat betekent dat financieel en fiscaal? Daarin zit ook de toegevoegde waarde van een adviseur." vertelt Gerco.

Gerco van Oene werkt als boekhouder vanuit zijn Finovion-kantoor in Zwolle. Samen met drie collega’s doet hij de boekhouding voor ZZP’ers en MKB’ers.

Werkzaamheden #

“Het wisselt welk werk ik voor klanten doe. We hebben klanten die prima zelf hun administratie bij kunnen houden. Voor hen doen we alleen de kwartaalcontrole. Sommige klanten geven liever alles uit handen: zij leveren alles digitaal aan en wij verwerken het. Een kleine groep ondernemers heeft veel moeite met hun administratie; dan is het een puinhoop. Ook die helpen we graag.” Gerco vindt het vooral belangrijk dat de verwerking van de boekhouding goed en efficiënt gebeurt. De tijd moet zitten in de informatie die de boekhouding een ondernemer geeft. Wat betekenen de cijfers? Wat ga je de komende tijd doen? Een ondernemer moet deze cijfers gebruiken om vaker naar voren te kijken, dat is veel belangrijker dan de administratie zelf. Hoe kunnen deze cijfers jou als ondernemer helpen om te groeien?

Klanten #

“Een groot deel van onze klanten komen uit de regio Zwolle. Ik krijg veel aanvragen via de adviseurspagina van Moneybird. Daar wordt veel regionaal gezocht. Mensen geloven vaak niet in een boekhouder op afstand en werken liever met iemand uit de buurt. We zien dat veel van onze klanten in de creatieve en marketingwereld werken. Zo had ik laatst een klant die over een boekhoudpakket zei: zodra het op Windows gaat lijken, willen wij er niet mee werken. Het eenvoudige design van Moneybird kan dus ook een reden zijn om het te gaan gebruiken.”

Team #

“Bij ons op kantoor proberen we zoveel mogelijk als een team te werken. We hebben een verdeling in taken zodat je inhoudelijk qua kennis verdeeld bent. Zo is er een fiscaal medewerker, een collega voor de maandafsluiting en de btw. Zelf ben ik meewerkend voorman en houd ik me veel bezig met de afsluiting en advisering.” Gerco boekt zelf ook nog steeds. “Want zo hou je feeling met de software.”

Finovion #

Het kantoor van Gerco is aangesloten bij Finovion. “Je geeft daarmee aan dat je volgens een bepaalde standaard werkt. Ik hoef me minder druk te maken over marketing enzo. Kennisdeling tussen de kantoren is ook heel prettig. Als klein kantoor is het onmogelijk om van alle ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Het is fijn dat er een plek is waar je elkaar vragen kunt stellen.”