Gydo Ticheloven

Gydo geeft een boksles

Met een achtergrond als fysiotherapeut begon Gydo Ticheloven in 2014 zijn eigen bedrijf in personal training. We spraken met hem over zijn werk, ambities en het gebruik van Moneybird.

Gydo vertelt enthousiast zijn verhaal op een zonnige maandag rond het middaguur. Op dat tijdstip heeft hij er al heel wat uren op zitten. De eerste sporter staat doorgaans al om 6.00 uur voor de deur bij de sportlocatie in Lonneker, een dorp bij Enschede. “Veel mensen die hier sporten werken in de gezondheidszorg. Het is fijn om mensen de flexibiliteit te kunnen geven die ze nodig hebben in hun leven.” Een werkweek van zeven dagen is dan ook geen uitzondering.

Fysiotherapie & personal training #

De 29-jarige ondernemer begon BroFit op zijn 24e. “Tijdens mijn studie in Amsterdam gaf ik personal training als bijbaan. Eenmaal terug in Twente ben ik samen met m’n broer dit bedrijf gestart. Inmiddels is mijn broer iets anders gaan doen en heb ik twee mensen in dienst. We geven personal training, training in kleine groepen en bootcamp. Maar we zijn er ook voor advies in voeding, sportvasten en we geven sportmassages.” Zijn werk als fysiotherapeut is hij altijd blijven doen. Gydo heeft ambities om een eigen fysiotherapiepraktijk te starten. De huidige sportstudio moet dan een ondersteunende dependance worden. “Mijn hart ligt in de fysiotherapie.”

Gydo is aan het boksen

Liefde voor het vak #

Het is de diversiteit en het contact met mensen dat het werk zo leuk maakt voor Gydo. “Ik word gelukkig als mensen hun doel behalen, dat ze energie op doen tijdens het trainen. We begeleiden ook hart- en oncologiepatiënten, ieder zijn eigen doel en uitdaging.” Dat zijn klanten zijn begeleiding waarderen blijkt uit het feit dat er in vier jaar tijd amper aandacht aan marketing is besteed. Klanten vinden via-via hun weg naar Brofit.

Moneybird #

Tussen de afspraken door werkt Gydo ongeveer een uur per week aan zijn administratie. “Het is een super fijn programma voor een digibeet als ik. Eerst gebruikten we het alleen voor facturen, nu doen we de hele administratie in Moneybird. Als je spelenderwijs omgaat met Moneybird, kom je steeds meer handigheidjes en functies tegen.” Zo maakt Gydo veel gebruik van de categorieën die hij kan toepassen op de facturen en offertes. “Het is een makkelijk en eigentijds programma, perfect voor de vlugge ondernemer.”

Boekhouder #

“Toen we auto’s hebben gekocht, hebben we een boekhouder ingeschakeld. Deze komt vier keer per jaar en loopt met ons het programma door. We doen het meeste zelf, maar ik kan hem altijd bellen voor vragen.”

Gydo geeft personal training

Toekomst #

Onlangs heeft Gydo zich verdiept in de sportpsychologie en zijn ambities reiken ver. “Ik wil dat het bedrijf groeit zonder dat het te commercieel wordt. Het zou mooi zijn als we mensen op veel gebieden kunnen ondersteunen in hun gezondheid. Met vakidioten in dienst waarmee we met goede kwaliteit sport en fysiotherapie kunnen combineren. Maar het persoonlijke contact, hier aan deze stamtafel, het hart van ons bedrijf; dat moet altijd blijven.”