Krista Wigbout

Adviseur Krista lacht in de camera

De klanten reageerden goed op de overstap van boekhoudpakket. “Soms hebben ze al van Moneybird gehoord of ze worden enthousiast als ik ze vertel over de mogelijkheden.” Inmiddels werkt tweederde van haar klantenbestand met Moneybird. Daarnaast werkt ze nog met twee andere boekhoudpakketten.

De klanten reageerden goed op de overstap van boekhoudpakket. “Soms hebben ze al van Moneybird gehoord of ze worden enthousiast als ik ze vertel over de mogelijkheden.” Inmiddels werkt tweederde van haar klantenbestand met Moneybird. Daarnaast werkt ze nog met twee andere boekhoudpakketten.

Kwaliteit administratie #

“Door continu overzicht te hebben in de boekhouding wordt de kwaliteit beter. Je kunt eenvoudig de kosten of omzet in de juiste periode laten vallen en de bankkoppelingen nemen veel werk uit handen. Je weet dat je dan bij bent en dat maakt dat zaken als een btw-aangifte nauwelijks moeite kosten.” Ook ziet Krista dat klanten steeds vaker naar de resultatenrekening gaan kijken; daarnaast vinden ze het fijn om op elk moment te weten hoeveel btw ze moeten betalen.

Wel of geen boekhouder nodig? #

“Mijn ervaring is dat ook doorgewinterde ondernemers tegen vragen blijven aanlopen. Wanneer is iets een investering? Hoe ga je om met je spaarrekening? Bovendien krijgen ondernemers het steeds drukker. Ik help ze graag met hun vragen. Zo kunnen zij tijd besparen en zich focussen op hun werkzaamheden.” Krista merkt tevens dat klanten die net met ondernemen beginnen, makkelijker opstarten in Moneybird. “Bij overstappen vanuit een offline of ander online boekhoudpakket, hebben mensen meer vragen. Zij stappen over uit een administratie die minder overzichtelijk is en willen graag meer inzicht.”

Combinatie werkzaamheden #

De automatisering van boekhoudwerkzaamheden is voor Krista een reden om continu scherp te blijven kijken naar haar diensten. Met een achtergrond als office manager neemt ze ook de projectadministratie uit handen, belt ze lastige debiteuren na of geeft ze een workshop Moneybird. “De combinatie van werkzaamheden vind ik erg leuk. De afwisseling en het kennis overdragen; dat past goed bij me.” Deze verschillende werkzaamheden voert ze uit voor ZZP’ers en MKB’ers uit verschillende branches in de regio Rotterdam. “Je merkt toch dat ze op zoek zijn naar een boekhouder in de buurt.”

Ook doorgewinterde ondernemers lopen tegen vragen aan. Daar help ik ze graag bij.

Toekomst #

Net als veel andere Moneybird Experts ziet Krista haar rol veranderen van een uitvoerende naar een meer controlerende en adviserende rol. “Voor de ene ondernemer ben ik de expert die ze helpt bij de details, voor de ander ben ik degene die de hele boekhouding voor ze doet. Dat laatste wordt steeds meer geautomatiseerd, maar er blijft altijd nog een handeling over. Hoe goed de automatisering ook is. De klant zal in de toekomst minder tijd kwijt zijn, maar de boekhouder ook.”

Verbonden aan Moneybird #

“Het is fijn om te merken dat ondernemers die ik via-via al ken, mij ook weten te vinden als ze met Moneybird gaan werken.” Verder heeft ze buiten de korte contactmomenten met support niet veel contact met Moneybird. “Ik bewaar vragen soms ook voor de jaarlijkse inspiratiesessie voor Moneybird Experts. Het is leuk om met elkaar te brainstormen, de andere Experts te spreken en de nieuwste ontwikkelingen van Moneybird te horen.”