Lissa Agema

Adviseur Lissa lacht in de camera

Het is begin 2021 als het bedrijf van Lissa Agema een vlucht neemt: de boekhouder met wie ze samenwerkt stopt met haar bedrijf en draagt een deel van haar klanten aan Lissa over. Zo ontstaat er een mooie balans tussen klanten die in Moneybird en klanten die in een ander pakket werken. Voor Lissa is Moneybird een boekhoudpakket dat aansluit op de wensen van haar klanten. Ze besluit om de training voor Moneybird Expert te volgen.

“Ik kreeg al veel vragen van Moneybird-gebruikers. Bij nieuwe klanten geef ik de keuze tussen twee boekhoudpakketten, afhankelijk van het type onderneming. In het begin steek ik veel tijd in het controleren en het feedback geven. Klanten kunnen de fouten zelf aanpassen en zo leren ze om zoveel mogelijk zelf te doen. Een kleine groep stel ik voor om het over te nemen omdat daar consequent te veel correctiewerk in zit.”

Klanten #

“Ik heb een autorijschool als klant, een begeleider van zwangere vrouwen en bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf. Maar een groot deel van mijn klanten zijn coaches en online ondernemers. Daarvan werkt een deel in Nederland en een deel heeft het bedrijf in Nederland, maar werkt vanuit het buitenland.”

Specialisatie #

Doordat de ondernemers voor wie ze werkt klanten over de grens hebben of werken met tools en plugins uit het buitenland, heeft Lissa veel ervaring met internationale btw. “Dat is mijn specialisme. Daarnaast zie ik dat er bij vastgoedondernemers veel vraag is naar fiscale kennis. Die groep klanten zou ik ook graag willen uitbreiden.”

Social media #

“Ik krijg via social media nieuwe klanten, vooral via Facebook. En dat terwijl ik geen enkele advertentie heb lopen. Ik ben erg actief op Facebook. Ik post regelmatig over werk en privé. Dus over belastingtips, maar ook over mijn chronische ziekte in combinatie met ondernemen. Ik ben ook actief in Facebookgroepen waar ik regelmatig getagd word in berichten met de vraag naar een boekhouder.”

Profit First #

Een financieel gezond en leuk bedrijf, dat gunt Lissa elke ondernemer. “Elke ondernemer zou een financieel gezond bedrijf moeten hebben zonder dat ze zich zorgen moeten maken over het salaris dat ze uit hun onderneming kunnen halen. Niet bang hoeven zijn voor blauwe enveloppen. Profit First helpt daarbij: je kijkt naar je omzetdoelen en budgetteert. Ik zie nog steeds veel ondernemers met veel ellende, dat is doorgaans niet nodig als je slimmer met geld omgaat.”

Ambitie #

“Ik wil graag groeien met m’n bedrijf. Een groter kantoor met ruimte voor meer medewerkers en samenwerkingen met andere boekhouders en accountants. De uitdaging zit nu in het stroomlijnen van processen om optimaal te kunnen werken. En internationale- en vastgoedondernemers meer naar ons toe laten komen. Als de basis staat, kun je verder groeien.”