Lucq Post

Lucq kijkt lachend

Lucq Post is al sinds zijn 11e druk met tuinen, als kind hielp hij mee in het bedrijf waar zijn opa werkzaam was en al vanaf zijn 14e was hij er ook bij betrokken. Na zijn opleiding tot hovenier is hij voor zichzelf gestart. Momenteel werkt hij zelf 70 tot 80 uur in de week en heeft hij fulltime één uitzendkracht aan het werk. We spraken Lucq over zijn werkzaamheden en het gebruik van Moneybird.

Lucq boort een gat

De drukste periode is toch wel april/mei. De lente is hét seizoen om in de tuin te werken. In de zomer is het iets minder druk omdat veel mensen op vakantie gaan. Ook het najaar is een drukke periode, dan ben ik vooral bezig met het aanleggen van tuinen en het doen van onderhoudwerkzaamheden. Mijn onderhoudsklussen duren meestal één of anderhalve dag en wanneer ik een tuin aanleg, kan ik er wel drie weken druk mee zijn. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit straatwerk, beplanting aanleggen, speeltoestellen en hekwerken plaatsen, rubbertegels leggen, overkappingen maken, grondwerk, elektra aanleggen, metselwerk etc. Eigenlijk alles wat er in de tuin kan gebeuren, doe ik zelf.

Lucq zet een paal waterpas

Ik werk vooral voor particulieren, maar ook wel voor zorginstanties of bedrijven. Ik ben nooit op zoek geweest naar klanten, ze weten me altijd wel te vinden. Ik ben in 2012 en 2013 Nederlands kampioen tuinaanleg geworden daarnaast een keer 2e van Europa en 4e van de wereld. Dat heeft veel publiciteit en werk opgeleverd! Ik wilde het wat professioneler aanpakken, dus ik heb een site laten maken en visitekaartjes laten drukken. Maar voor acquisitie is het helemaal niet nodig, ik heb zelfs niet eens reclame op mijn bus.

Ik ben het meest blij met de optie een offerte direct te factureren, dat werkt fantastisch!

Ik begin mijn dagen vroeg, meestal rond half 8. De avond ervoor heb ik de planning voor de dag gemaakt. Ik werk 6 dagen in de week, alleen de zondag is een vrije dag, al ben ik dan ook meestal nog wel druk, bijvoorbeeld met tekeningen uitwerken of met mijn administratie. Op dinsdag, woensdag en donderavond heb ik vaak nog afspraken met potentiële klanten.

Lucq leunt tegen een paal

90% Van mijn klanten zijn particulieren, de overige 10% zijn bedrijven en instellingen. Ik werk over het algemeen in de regio Twente, zo ben ik het minst tijd kwijt aan reizen. Het betaalgedrag van mijn klanten is goed, meestal betalen ze binnen 3 a 4 dagen. Ik heb een enkele keer een herinnering verstuurd, maar dat komt eigenlijk bijna nooit voor.

Ik gebruik Moneybird volledig. Vooral het maken van de offertes en facturen vind ik prettig werken. Ik ben het meest blij met de optie een offerte direct te factureren, dat werkt fantastisch! Mijn boekhouder heeft geen toegang, maar dat is ook niet nodig. Ik doe alles zelf en stuur het rapport voor de belastingaangifte naar mijn boekhouder. Hij maakt voor mij de jaarrekening en doet de aangifte bij de Belastingdienst.