Maarten Visser

Adviseur Maarten lacht in de camera

“Met een ondernemer sparren en hem verder helpen met zijn bedrijf te laten groeien, daar krijg ik zoveel energie van! Dat hij met mijn advies blij is en het vertrouwen heeft om de volgende stap te zetten. Ik vind het belangrijk om de ondernemer het gevoel te geven dat hij er niet alleen in staat. We kunnen samen vooruit kijken op basis van de actuele cijfers.”

Een groot deel van de klanten van Maarten werkt in Moneybird. “Als een ondernemer zegt: ‘hier heb je een ordner met m’n administratie.’, dan stel ik voor om te beginnen met online boekhouden. Ik vertel graag hoe het werkt. Ik begeleid ze bij het inrichten, ze kunnen ons altijd bellen. Online boekhouden gaat tien keer sneller en je kunt het beter bijhouden. Je kunt sturen doordat je actuele cijfers hebt. Dan krijg je meer lol in je boekhouding.”

Coaching en advies #

Waar zijn twee collega’s van de Boekhoudguru zich richten op de verwerking, controle en aangiftes, richt Maarten zich op de advisering naar aanleiding van de cijfers in de boekhouding. “De boekhouding wordt uiteindelijk weg geautomatiseerd. Ontwikkelingen zoals Peppol dragen daar aan bij. Ik vind het veel leuker om met ondernemers hun bedrijf verder vorm te geven en met ze samen te werken. Samen vooruitkijken in plaats van alleen het goedzetten van cijfers.”

Vooruitkijken #

“Met veel ondernemers werk ik met prognoses. Zo was er een klant waar de werkelijke resultaten al een aantal maanden op de prognoses vooruit liepen. Dan kun je middenin het jaar al kijken of het slim is om bijvoorbeeld meer in marketing te investeren of dat aannemen van een collega dichterbij is dan je denkt.” Ook voor ondernemers bij wie het niet zo goed gaat is Maarten er. “Een horecaondernemer bijvoorbeeld, gestart in de coronacrisis. Met een kleine aanpassing in zijn businessplan is hij zelfs winst gaan maken in de crisis. Dat zie ik als een kantelpunt, dat vind ik mooi.”

Klanten #

De branches waarin zijn klanten werken, loopt uiteen. “Het zijn allemaal ondernemers die visie hebben, jong zijn, energie krijgen om te automatiseren en graag meer de samenwerking aangaan met een boekhouder. Ze zijn vaak goed in de dingen waarin ze ondernemen. Maar de focus op andere punten ligt er soms niet. Dat is zonde. Door samen vinger aan de pols te houden kun je op tijd bijsturen als dat nodig is.”

Moneybird #

“Voor klanten die veel zelf willen doen, gebruik ik Moneybird. Bij ondernemers die groot zijn en veel van de boekhouding uitbesteden, gebruik ik een ander pakket. Ik weet heel goed waar Moneybird goed voor werkt, omdat ik er zelf m’n administratie ook in heb. Die gratis administratie is een groot pluspunt voor Moneybird Experts!”