Marc Weber

Marc lacht in de camera

Niet alleen ZZP’ers en MBK’ers maken gebruik van ons online boekhoudpakket. Ook verenigingen en stichtingen gebruiken Moneybird om hun boekhouding bij te houden. Stichting in Wording is daar een voorbeeld van.

Stichting in Wording wil het culturele klimaat in Twente verbeteren door evenementen te organiseren. Eind 2017 kreeg de stichting hun eigen stek: ze beheren de Watertoren in Hengelo. Inmiddels is dit monumentale pand een plek voor exposities, livemuziek en festivals.

Watertoren #

Marc Weber is penningmeester van de stichting en ongeveer anderhalve dag in de week te vinden op het terrein van de watertoren. Door de evenementen, het onderhoud en de vele rondleidingen, kent hij alle hoeken en gaten van de Watertoren. Enthousiast vertelt Marc: “Deze unieke locatie werkt als een magneet; mensen zijn geïnteresseerd in de gebouwen en de historie. Wij willen graag dat de locatie bewaard blijft zoals die nu is. Naast de organisatie van onze eigen evenementen, willen we anderen faciliteren om hier ook evenementen te organiseren. Dat zorgt voor inkomsten waarmee we dit stukje Hengelo kunnen bewaren.”

Een watertoren

Evenementen #

De watertoren is in het weekend vaak open voor publiek. Binnen in de toren hangt altijd een expositie, die een aantal keer per jaar wisselt. Ook worden er andere evenementen georganiseerd, allemaal met een cultureel tintje. “Marc vertelt dat ze continu bezig zijn met nieuwe evenementen: “Het singer-songwriter festival is daar een voorbeeld van. De projection mapping show vond ik zelf heel gaaf. Op de watertoren werd de geschiedenis van het pand in beeld en geluid getoond.”

Door evenementen kunnen we dit stukje Hengelo bewaren.

Stichting in Wording #

Stichting in Wording bestaat uit vijf vrijwilligers. Naast de watertoren organiseren ze meerdere festivals in en om Hengelo. TropicAlternative bijvoorbeeld, een zomers festival met livemuziek, cocktails en palmbomen. En een meerdaags Jeu de Boules toernooi, waarbij in de binnenstad van Hengelo tien jeu de boulesbanen worden aangelegd. Marc: “Ik doe dit naast mijn werk als conceptontwikkelaar, een mooie afwisseling. We werken met een leuke club mensen, elke keer kom je andere mensen tegen. Dat is het mooiste wat er is.”

Een bouwtekening van een watertoren

Online boekhouden #

Het leven van een penningmeester wordt hem iets makkelijker gemaakt door online boekhouden in Moneybird. “Scan en herken is ideaal en zo praktisch om de declaraties te verwerken. De maandelijkse facturen voor onder andere de bijdrage aan elektriciteit worden automatisch verstuurd, daar heb ik geen omkijken naar.” Marc mist de mogelijkheid om begrotingen te maken voor de evenementen: “Ik doe dit nu met een grootboek- en subgrootboekrekening voor een evenement. Niet handig en onjuist, maar voor nu een oplossing.”

Elk bestuurslid van Stichting in Wording heeft toegang tot Moneybird. “Zo heeft iedereen inzicht in de stand van zaken en kun je terugleiden wat iedereen heeft gedaan. Ik hoef dan alleen nog maar te controleren. Zo kunnen we met elkaar focussen op andere dingen en dat is fijn!”