Mike de Bock

Mike kijkt weg van de camera

Mike is met zijn vader het bedrijf Masterwebber gestart. Hij werkt als freelancer voor bedrijven, die hem inhuren voor het ontwikkelen van webapplicaties en webshops. Daarnaast heeft hij zijn eigen nieuwsbriefsysteem ontwikkeld. Vanaf december 2009 is Mike actief gebruiker van Moneybird. Hij vertelt hoe hij naast zijn dagelijkse werkzaamheden gebruik maakt van Moneybird.

Als freelancer werk ik heel projectmatig. Ik word ingehuurd door bedrijven waarvoor ik webapplicaties en webshops ontwikkel. Tijdens mijn werkzaamheden voor deze opdrachtgevers werk ik bij ze op kantoor. Zo leer ik de mensen en het bedrijf goed kennen. Ik ben mijn bedrijf in april van 2009 gestart met mijn vader. Hij houdt zich bezig met de marketing en sales van het nieuwsbriefsysteem. Ik gebruik Moneybird om mijn opdrachtgevers de facturen te sturen, om mijn uren te declareren en om de betalingen te verwerken. Daarnaast gebruik ik het onderdeel ‘Inkomend’ om mijn kosten inzichtelijk te houden.

Mike achter zijn computer

Nieuwsbriefsysteem.nl is een online tool voor kleine bedrijven, meestal zonder marketingafdeling, waaruit eenvoudig nieuwsbrieven verstuurd kunnen worden. Zo wordt het voor iedereen mogelijk! Je koopt het aantal nieuwsbrieven per maand in die je wilt versturen en regelt de rest heel eenvoudig via de site.

Het enige dat ik hoef te doen is elke dag even inloggen en de betalingen die op mijn bank binnen zijn gekomen te verwerken!

Wanneer de bedrijven zich via mijn website inschrijven, worden de contactgegevens via de api naar mijn Moneybird account geëxporteerd. Daar wordt automatisch een contactpersoon aangemaakt. Mijn klanten kunnen kiezen uit verschillende pakketten beginnend bij 500 nieuwsbrieven per maand. Al deze pakketten hebben standaardprijzen. Ik heb het nieuwsbriefsysteem op zo’n manier aan Moneybird gekoppeld, dat er ook automatisch facturen aangemaakt en verstuurd worden.

Mike typt iets op het toetsenbord

Moneybird doet heel veel dingen voor mij, het enige dat ik nog hoef te doen is elke dag even inloggen en de betalingen die op mijn bankrekening zijn binnengekomen te verwerken. De transacties worden door de koppeling met Knab elke dag automatisch ingelezen. Ik maak gebruik van iDEAL en de PayPal integratie. Mijn klanten zijn gelukkig goede betalers. Het komt maar zelden voor dat ik een herinnering moet sturen. Wanneer de betalingen binnen zijn, koppel ik ze aan de juiste facturen, waarna weer automatisch een bericht wordt verstuurd om mijn klant te bedanken voor de betaling. Ik zie om me heen dat het weinig gebeurt, maar het is toch prettig dat je als klant weet dat je betaling goed binnengekomen is!