Monique Holgen

Adviseur Monique kijkt in de camera

Wat begon met twee administraties in Moneybird liep al gauw uit naar 125. “Vooral veel nieuwe ondernemers weten mij goed te vinden. Ik wil iemand niet gelijk laten zwemmen. Nieuwe klanten nodig ik uit op mijn kantoor, zodat ik Moneybird goed kan uitleggen.” Monique Holgen is adviseur en eigenaar van Administratiekantoor Holgen.

Volgens Monique kan iedere ondernemer zijn eigen dagelijkse boekhouding bijhouden. “Daarnaast is een boekhouder uiteraard nodig voor alle andere dingen die om de hoek komen kijken. Denk aan adviezen, de jaaraangiftes en dergelijke. Ik vind het fijn werken als klanten optimaal gebruik maken van Moneybird. Wanneer iemand alles netjes bijhoudt scheelt dat namelijk erg veel werk. Scan gelijk dat bonnetje in, en doe dat niet één keer in de zoveel tijd. Houd je boekhouding vooral dagelijks goed bij, uiteindelijk ben je dan veel minder tijd kwijt en wordt het onderdeel van je routine.”

Vooral veel startende ondernemers weten Monique te vinden. “Ik vind tijd steken in een klant die net begonnen is met Moneybird essentieel. Wanneer iemand nog aan het opstarten is, dan kun je iemand gelijk goed op weg helpen. Dat scheelt achteraf veel corrigeerwerk.

Ik spreek mijn klanten regelmatig. Dat kan bij mij op kantoor of via andere media zoals telefoon, e-mail, WhatsApp en Skype. Dan kijken we samen naar de administratie in Moneybird en naar wat er verbeterd kan worden. Ook het instellen van de automatische boekingsregels geeft veel gemak”.

De toekomst van boekhouden #

“Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst alleen nog maar cloudadministraties zijn,” aldus Monique. “Er zijn nog steeds ouderwetse boekhouders. Die houden ook nog wel klanten die een offline boekhouding prettig vinden. Maar je moet mee ontwikkelen. Doe je dat niet, dan ben je op een gegeven moment weg.

Wanneer je een online boekhouding hebt, ontstaan er minder fouten. Je bent niet afhankelijk van wat en wanneer de klant aanlevert, banktransacties worden automatisch ingelezen en gekoppeld. Als boekhouder moet je je blijven informeren over alle nieuwe dingen die er mogelijk zijn, besturingssystemen, de cloud, op fiscaal gebied. Wat is nieuw in de wereld? En is dat goed voor mijn bedrijf en klanten? Ik vind het belangrijk om hierover te blijven leren.”

Soortgelijke organisatiestructuur #

Net als Moneybird, werken ze bij Administratiekantoor Holgen flexibel. “De bedrijfsfilosofie van Moneybird spreekt me erg aan. De cultuur inspireert me. Ik heb momenteel twee medewerkers in dienst. Ook zij kunnen flexibel werken, zowel qua locatie als tijd. We werken volledig in de cloud, dat geeft heel veel vrijheid. Je hebt alleen je laptop nodig en internet. Alles is tegenwoordig overal bereikbaar. Dat kan ook nadelen opleveren, dat men verwacht dat het kantoor 24/7 open is, maar daar proberen we wel voor te waken. Een digitale agenda waarop de klant een (bel)afspraak kan plannen is daarom een must, zodat we ook van onze vrije tijd kunnen genieten!