E-boekhouden

Als ondernemer ontkom je niet aan het bijhouden van je zakelijke administratie. Hoewel het niet de leukste klus is, is het noodzakelijk voor het succes van je bedrijf. Gelukkig kan je met een boekhoudprogramma je financiën eenvoudig online beheren. Door je e-boekhouding in Moneybird te doen, heb je altijd een overzichtelijke administratie.

Wat is e-boekhouden? #

E-boekhouden, oftewel online boekhouden is het elektronisch verwerken van financiële gegevens van je onderneming. Deze gegevens worden opgeslagen in de cloud op een afgeschermde, veilige omgeving. Een online boekhoudprogramma kan je altijd en overal openen op apparaten met een internetverbinding. In het programma vul je eenvoudig alle inkomsten en uitgaven in. Je stuurt facturen, voegt inkoopfacturen toe en je koppelt banktransacties. Ook kan je in het online boekhoudsysteem rechtstreeks btw-aangifte doen. Veel functionaliteiten zijn geautomatiseerd, zoals het maken van een balans en resultatenrekening

Het doel van e-boekhouden is om de administratie van jouw bedrijf zo efficiĂ«nt mogelijk te structureren. Daarnaast heb je direct inzicht in je financiĂ«n dankzij overzichtelijke rapporten. Je ziet in Ă©Ă©n oogopslag je kosten, omzet en winst en hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Waar nodig stel je je zakelijke doelen bij.

Kan ik mijn e-boekhouding zelf doen? #

Tegenwoordig kan elke ondernemer eenvoudig zelf de boekhouding doen via slimme software en handige apps. Het verwerken van bonnetjes en facturen gaat vrijwel automatisch. Werk je samen met een boekhouder of accountant? Dan kan je toegang geven tot het boekhoudprogramma om samen aan je administratie te werken.

Wat is een goed boekhoudprogramma voor zzp? #

Ben je zzp’er en op zoek naar een goed boekhoudprogramma, bedenk dan aan welke eisen het programma moet voldoen. Het is verstandig om verschillende boekhoudprogramma’s te vergelijken en na te gaan welke functies en mogelijkheden het beste passen bij jouw bedrijf en budget.

Een bureau met schrijfboekje, kopje en laptop

Het boekhoudprogramma van Moneybird biedt zzp’ers de volgende voordelen: #

  • Tijdbesparing: waar je vroeger alles handmatig moest invoeren in Excel, kan je nu facturen, bankgegevens of betalingen van klanten direct verwerken in je administratie. Hierdoor houd je tijd over voor de leuke zaken van jouw onderneming.
  • Moneybird heeft een geĂŻntegreerde zakelijke betaalrekening waardoor het niet nodig is om te koppelen met een externe partij om je transacties te verwerken.
  • Kostenbesparend: doordat jouw administratie efficiĂ«nter en makkelijker wordt, bespaar je kosten. Zo heb je lang niet altijd een dure boekhouder nodig voor administratieve zaken die je ook zelf kunt doen.
  • Overzicht in de administratie: jouw administratie staat altijd bij elkaar in een duidelijk overzicht. Ook zie je welke btw-aangiftes zijn gedaan, welke facturen zijn verstuurd en welke taken jij nog moet uitvoeren. 
  • Snel inzicht in de cijfers van je bedrijf: bekijk de cijfers van jouw organisatie altijd en overal, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Je kan bijvoorbeeld nagaan of je uurtarief of verkoopprijs passend is. Of misschien moet je je uitgaven bijstellen. Zo laat jij je bedrijf groeien!
  • Veilig online boekhouden: je wilt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot jouw financiĂ«le administratie. Daarom is e-boekhouden een slimme keuze als het gaat om veilige boekhouding. Boekhoudprogramma’s versleutelen alle gegevens en maken dagelijkse backups.  

Onderweg inboeken #

Waar je ook bent, je kan alle inkomende documenten in no-time toevoegen aan je online administratie. Zo scan je documenten eenvoudig in via de app of worden facturen die zijn verzonden via het Peppol netwerk automatisch ingeboekt. Hierdoor verlies je nooit meer een belangrijk document en met de zoekfunctie heb je zo dat ene bonnetje snel weer terug getoverd. Jouw financiële overzicht wordt automatisch bijgewerkt wanneer je een factuur stuurt, een document opslaat of een banktransactie koppelt.

Is e-boekhouden gratis? #

Als ondernemer wil je waarschijnlijk zo min mogelijk geld kwijt zijn aan je boekhouding. Toch zullen de kosten van een boekhoudprogramma zichzelf terugverdienen. Dankzij de vele functies en koppelingen met andere systemen zal je veel tijd besparen. Het voordeel van Moneybird is dat je altijd onbeperkt facturen en offertes kan versturen. Heb je hulp nodig met de boekhouding? Zoek een expert die gespecialiseerd is in Moneybird.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.