Factuurprogramma of boekhoudprogramma: wat is het verschil?

Online factuurprogramma’s helpen je om online je facturen te versturen. Je hebt de mogelijkheid je facturen op te maken en automatisch te versturen. In een online boekhoudprogramma verwerk je ook je transacties en worden rapportages voor je aangemaakt. Een programma waarin je alleen je facturatie doet, is dus minder uitgebreid. Vaak tegen dezelfde kosten.

Wat is het beste online factuurprogramma of boekhoudprogramma? #

De meeste boekhoudprogrammas’s richten zich op boekhouders die de administratie voor ondernemers doen. Een aantal programma’s richten zich op ondernemers. Dit betekent géén ingewikkelde software en wél begrijpelijke taal. Een boekhoudprogramma bespaart je kosten die je anders aan een boekhouder besteedt.

Het perfecte factuurprogramma of boekhoudprogramma bestaat niet omdat iedereen andere wensen heeft. Er zijn veel verschillende programma’s die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. De beste keuze hangt dus af van je specifieke behoeftes. Bepaal dus eerst je behoeftes voordat je een keuze maakt!

Kun je je eigen boekhouding doen? #

Veel ondernemers voeren hun administratie nog in een Office-pakket zoals Word of Excel. Losse bestanden voor iedere factuur en een overzicht waarin je de betaalstatussen noteert, zorgen vaak voor onnodig veel werk. Hierdoor verlies je mogelijk het overzicht over je administratie.

Diepgaande administratieve kennis is niet nodig voor een goed gebouwd boekhoudprogramma. Bij Moneybird kun je je boekhouder ook toegang geven, waardoor lastige zaken alsnog uitbesteed kunnen worden. Door een account aan te maken bij een boekhoudprogramma bespaar je niet alleen tijd en kosten, maar behoud je ook zelf controle over je financiën. 

Moneybird is van factuurprogramma doorontwikkeld naar een volwaardig boekhoudprogramma. Je kunt nu veel meer dan alleen je facturatie en je houdt als ondernemer zelf inzicht.

Wat kost een boekhouding per jaar? #

De kosten voor een boekhouding kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van de omvang van de boekhouding, de ervaring die je zelf hebt en het tarief van een boekhouder. Bij Moneybird hebben we experts die gespecialiseerd zijn in Moneybird. Op onze website vind je Moneybird Experts bij jou in de buurt. 

De complexiteit van de boekhouding en de hoeveelheid tijd die het kost om de boekhouding bij te houden, spelen ook een rol. En natuurlijk de kosten van het factuurprogramma of boekhoudprogramma dat je eventueel gaat gebruiken, en de eventuele kosten van de boekhouder die je daarmee bespaart. De kosten van Moneybird zijn afhankelijk van het aantal documenten en transacties dat je per periode verwerkt. Je kunt ook gratis gebruik maken van het pakket, met beperkte mogelijkheden. 

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.