Het nieuwe Moneybird kantoor

In juli 2013 is Moneybird verhuisd naar een nieuw kantoor in Het Brouwhuis in Enschede. Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben we gewerkt in een kantoorpand aan de Hengelosestraat in Enschede. Door de uitbreiding van ons team en veranderende wensen groeiden we uit dit kantoor. Na een zoektocht hebben we een kantoor gevonden in de wijk Roombeek dat voldoet aan onze wensen.

Het Brouwhuis is de oude brouwerij van Grolsch en staat op CeeCee (opent in nieuw tabblad), de creatieve campus in Enschede. De brouwerij is onlangs geheel gerenoveerd waarbij het karakter van vroeger zichtbaar is gebleven.

Op 22 november hebben we ons kantoor feestelijk geopend. We leiden je in dit artikel graag rond in ons nieuwe kantoor.

De werkplekken #

Nieuwe kantoor Moneybird

Onze werkplekken zijn volledig ingericht om zo geconcentreerd mogelijk te kunnen werken. Daarom is het op ons kantoor altijd erg stil. We overleggen voornamelijk via een chatsysteem en hebben geen telefoons op onze bureaus staan. Alle bureaus zijn elektrisch verstelbaar in hoogte, want de hele dag zitten is niet gezond voor een mens.

De meeting ruimtes #

De meetingruimte

Als teamleden willen overleggen of samenwerken, zijn er twee grote meeting ruimtes. De ruimtes bevatten volop gelegenheid om op de whiteboard muur te schrijven. Tevens is iedere ruimte voorzien van een TV met Apple TV om ideeën vanaf je scherm snel te delen. Goede stoelen zorgen ervoor dat ook de langere sessies prettig blijven.

Overleg in de meetingruimte

De lunchtafel #

De lunchtafel

Een belangrijk onderdeel van een werkdag bij Moneybird is de dagelijkse lunch. We lunchen samen aan de grote lunchtafel. De tafel staat vol met vers brood en lekker beleg.

De bar #

De bar

De bar is het hart van ons kantoor. Hier is altijd ruimte voor een lekker kopje thee of koffie en een praatje. Uiteraard is dit ook de beste plek om op vrijdagmiddag het weekend in te luiden met een drankje!

De trap #

De trap

De houten trap zorgt voor een groots entree in het kantoor. In de oude brouwerij zitten veel hoogteverschillen, daarom hebben we een kleine trap in het kantoor. Onder de trap zit een boekenkast waarin onze eigen bibliotheek staat, boeken die ons inspireren geven we zo een mooi plekje.

In een vervolgartikel zullen verder ingaan op de keuzes die we gemaakt hebben bij de inrichting van ons nieuwe kantoor. Houd daarom dit weblog in de gaten!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.