Dé ideale werkomgeving voor een engineer

In de afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot een voltallig team. Om dagelijks met veel energie aan Moneybird te kunnen werken hebben we ons regelmatig afgevraagd hoe we onze werkplek zo aangenaam mogelijk kunnen maken. We hebben veel geëxperimenteerd met onze werkomgeving en geven je daarom graag een kijkje achter de schermen.

Concentratie om lekker te kunnen werken #

Het komt regelmatig voor dat bezoekers ons kantoor binnenlopen en zich afvragen waarom het zo stil is. Een rustig kantoor is wat ons betreft de basis voor een goede werkomgeving. Wil je als engineer productief zijn tijdens het bouwen van software? Dan is het essentieel om je goed te kunnen concentreren. Rondom de werkplekken heerst daarom een bibliotheekstilte.

We zijn stil of praten zachtjes, maar storen elkaar zo min mogelijk. Voor interne team communicatie gebruiken we Slack (opent in nieuw tabblad), daarop hebben we verschillende kanalen waaronder Tech, DevOps, Demo, Support en de Huiskamer. Wil je toch uitgebreider overleggen met één of meerdere collega’s? Dan ga je naar één van de meeting ruimtes.

Samenwerken in een ruimte

Saai? Zeker niet, een praatje maken kan aan de bar en tijdens de gezamenlijke lunch kletsen we uitgebreid bij!

Tools waarmee je overal kunt werken #

Iedere Moneybirder gebruikt zijn eigen favoriete tools om mee te werken op z’n MacBook Pro. Dit zijn de Apps en Cloud services die we dagelijks gebruiken:

Overzicht uit slack

Een werkplek die je fit houdt #

Wanneer je een dag gewerkt hebt wil je ook fit naar huis kunnen gaan. Een groot gedeelte van de dag zitten we, en daarom hebben we geïnvesteerd in Axia Smart Chair (opent in nieuw tabblad) bureaustoelen die optimale ondersteuning bieden voor nek, rug en armen. Naast de perfecte zit geeft deze stoel je een melding geeft zodra je een verkeerde zithouding aanneemt.

Toch blijft zitten ongezond (opent in nieuw tabblad), daarom staan we ook regelmatig achter ons bureau te werken. Alle werkplekken hebben elektrisch in hoogte verstelbare bureau’s.

Vrijheid om je taken te kiezen #

Bij Moneybird lopen geen managers rond die bepalen wat je moet doen, en dat houden we voorlopig graag zo. Iedereen gebruikt z’n gezond verstand en kan uit de sprint die we samen inplannen zijn taken kiezen.

Met enige regelmaat werken Moneybirders vanuit huis, maar we hebben nog geen fulltime engineers die remote werken. \ Tot op heden is er niet de noodzaak geweest om de volledige overstap naar remote werken te maken, maar woon je niet in de buurt van Enschede en wil je toch ons team komen versterken? We staan er voor open.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.