Beheer je abonnementen nu in Moneybird

Periodieke facturen zijn al sinds dag één mogelijk in Moneybird, handig als je elke maand dezelfde factuur verstuurt. Maar bij een prijsverhoging, worden deze nieuwe prijzen nog niet automatisch aangepast op de facturen. Dat betekent dus alsnog veel handmatig werk. Daarom hebben we een abonnementen functionaliteit toegevoegd! Na een grondige test met de facturen vanuit onszelf, is deze functie nu beschikbaar voor iedereen!

Wat betekent dit? #

Periodieke facturen ken je natuurlijk al, ze zijn sinds het begin onderdeel van Moneybird. Het biedt de mogelijkheid om frequent facturen aan te maken zonder er naar om te hoeven kijken. Periodieke facturen geven optimale vrijheid om facturen op te maken, maar missen nog wel de automatisering die belangrijk is voor abonnementen. Heb je op een periodieke factuur een product staan, dan worden de wijzigingen aan het product niet meegenomen op de volgende factuur. En als iemand wisselt van product, moet je handmatig een nieuwe periodieke factuur maken en eventuele tegoeden verrekenen met een losse factuur.

Door gebruik te maken van de nieuwe abonnementen functie, worden deze problemen direct opgelost. Een abonnement koppelt een contact en product aan elkaar en maakt op de achtergrond een periodieke factuur aan voor het abonnement. Wijzigingen aan een product worden ook automatisch doorgevoerd op de periodieke facturen. Koppel je een ander product aan het abonnement van het contact, dan maakt Moneybird automatisch een nieuwe periodieke factuur en een verrekeningsfactuur aan.

abonnementen toevoegen

Abonnement toevoegen #

Je maakt een abonnement aan door naar een contact te navigeren en via Toevoegen een abonnement te selecteren. Natuurlijk zijn abonnementen ook te beheren via de Subscriptions API (opent in nieuw tabblad). De periodieke factuur die wordt aangemaakt door een abonnement komt niet terug in het overzicht met periodieke facturen, deze factuur is namelijk niet aan te passen. Wel zijn actieve abonnementen inzichtelijk door naar het desbetreffende product of contact te navigeren.

Om je abonnementen eenvoudig te laten betalen kun je online betaalmethoden of automatische incasso’s aanbieden door gebruik te maken van Moneybird Payments.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.