Denk groot in kleine stappen

Heb je plannen om te starten als ondernemer? Dan heb je waarschijnlijk een goed idee dat je aan de wereld kenbaar wil maken. Je wilt markten veroveren, de wereld veranderen en grote impact hebben! Met deze ambities is zeker niets mis, als (startend) ondernemer moet je ook groot denken, maar blijf wel realistisch. Om ambities waar te kunnen maken, is het verstandig in kleine stappen te denken.

Deel om te beginnen de langetermijnstrategie op in projecten die je in een overzichtelijke tijd kunt afronden. Zelfs binnen een project moet je durven kleine stappen te maken. Wat kun je vandaag bouwen en lanceren zodat je er morgen niet meer over na hoeft te denken? Hoe kleiner de stap, des te kleiner de kans dat je iets over het hoofd ziet en het ongewenste neveneffecten heeft. Iets kleins terugdraaien is altijd makkelijker dan iets groots. En grote kans dat je klant daar niks van merkt!

Een lancering hoeft niet per se naar de wijde wereld te zijn. Je kan ook eerst naar je teamleden lanceren. Of naar jezelf, of zelfs naar vrienden of familie. Iets lanceren is zeggen dat iets goed genoeg is en dat je verder gaat naar de volgende stap in je project. Bijkomend voordeel is dat je na een lancering ook nieuwe ervaringen gaat op doen en feedback gaat krijgen. Deze feedback is cruciaal om de volgende kleine stappen nog beter te kunnen doen of verbeteringen door kunt voeren in je vorige stap.

Hoe Moneybird groot denkt met kleine stappen #

Voor ons biedt een kwartaal voldoende tijd om impact te hebben met een project zonder teveel tijd te bieden om af te dwalen. Aan het einde van elk kwartaal lanceren we bij Moneybird de resultaten van onze projecten. Meestal doen we dit eerst voor een klein deel van de gebruikers. De feedback gebruiken we dan voor de laatste aanpassingen.

Vroeger was een nieuwe lancering nog wel eens spannend. Tegenwoordig hebben we al zoveel kleine stappen gelanceerd, feedback verwerkt en verbeteringen doorgevoerd, dat we met veel zelfvertrouwen toewerken naar het einde van een project. En dat is een heel fijn resultaat van het maken van kleine stappen!

Zelf aan de slag? Probeer het maar, wedden dat je met kleine stappen, grote resultaten kunt bereiken? Binnen een team als Moneybird is het makkelijk om elkaar scherp te houden om te voorkomen dat we te grote stappen gaan zetten. Heb je geen team om je heen en wil je toch je doelen goed bepalen? Kijk dan eens naar de WIP (opent in nieuw tabblad) community. Daar kun je elke dag je doelen bepalen en met andere ondernemers chatten over je voortgang!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.