Moneybird is een Great Place to Work in 2023!

Collega's staan klaar voor de start van de Singelloop in nieuwe Moneybirdshirts

Op 2 juni 2023 was het zover, de uitreiking van de Great Place to Work award en ons jaarlijkse zomeruitje bij Moneybird. Dit betekent ook keuzes maken, want welk evenement ga je dan bijwonen? Uiteindelijk heb ik besloten om mee te gaan met ons jaarlijkse zomeruitje, want ik was tenslotte zelf nog maar net twee maanden bij Moneybird en wilde dit toffe uitje ook niet missen. In overleg met Manon Tijmes van Great Place to Work heb ik kunnen regelen dat ik via de telefoon op de hoogte werd gehouden over de stand van zaken.

Moneybird derde in de Small Best Workplaces!  #

Collega's tijdens een teamuitje

Gespannen zat ik in het restaurant te wachten op bericht van Manon, zou het dit jaar weer zo zijn? Zo ongeduldig als ik kan zijn, checkte ik meerdere keren mijn telefoon om te zien of er al nieuws was. En ja hoor, pling, een berichtje met het verlossende antwoord! Moneybird is dit jaar geëindigd op de derde plek van de Small Best Workplaces! Uiteraard is dit euforische moment gevierd in het restaurant met een speech van Joost en een heleboel gejuich.

De derde plek, wat een mijlpaal! In 2022 stond Moneybird nog op de achtste plek en een jaar later op nummer drie. Ik weet hoe hard mijn HR-collega’s hebben gewerkt om verbeteringen door te voeren en met succes! Zo is er een winstdelingsregeling in het leven geroepen. Daarnaast wordt het uitvoeren van gezamenlijke sportactiviteiten ontzettend gestimuleerd. Momenteel gaat een grote groep Moneybirders regelmatig met elkaar padellen, hoe vet! Naast padellen stond er op 10 september het lopen van de Singelloop Enschede op de planning. Om helemaal in stijl aan te komen zijn er toffe sportshirts gemaakt!

Collega's in nieuwe Moneybirdshirts

Hoe zien onze nieuwe collega’s Moneybird als werkgever?  #

Recent is er een aantal nieuwe medewerkers gestart bij Moneybird, waaronder ikzelf. Op 1 april ben ik in dienst gekomen als organisatiespecialist. Dat is natuurlijk nog niet heel lang, maar ik kan zeker beamen dat Moneybird een Great Place to Work is. Voor mij zit dit met name in de prettige en goede sfeer op kantoor. Moneybird is erg flexibel, waardoor mijn werk en privé balans optimaal is en ik ook veel energie overhoud om na het werk nog lekker te sporten of met andere dingen bezig te zijn. Daarnaast krijg ik veel vertrouwen vanuit het management om mijn eigen koers te varen. 

Ik ben ontzettend blij om voor een organisatie als Moneybird te mogen werken die zoveel waarde hecht aan goed werkgeverschap en het belang van de mensen binnen de organisatie. Als organisatiespecialist zijn dit aspecten die ik hoog in het vaandel heb staan. 

De Moneybirders gaan starten aan de Singelloop

De volgende uitdaging!  #

Volgend jaar gaan we opnieuw strijden voor een plekje in de top 10, alleen dan niet meer bij The Best Small Workplaces, maar bij de categorie Medium Workplaces! Door onze groei zijn we namelijk boven de 50 werknemers gestegen, waardoor we in een andere categorie vallen. De Best Workplaces is namelijk gecategoriseerd in ‘Small, Medium, Large en Multinational’ organisaties. Een mooie uitdaging die wij graag met elkaar aangaan! Voor komend jaar zal een van de belangrijke onderwerpen de ‘verbinding’ zijn. 

Doordat wij als organisatie zijn gegroeid kan het risico ontstaan dat collega’s elkaar steeds minder goed kennen. Ook door het flexibel werken en de nieuwe verdieping die Moneybird erbij heeft gekregen is dit een belangrijk aandachtspunt. Verder staat het optimaliseren van de onboarding en andere processen op de agenda. Hoe groter de organisatie, hoe makkelijker het is als dit soort dingen goed gesmeerd lopen. 

Wij hebben er zin in! 

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.