Hoe wij werken op afstand

Hybride werken is het nieuwe normaal. Tegenwoordig kan je bij bijna elke werkgever zowel thuis als op kantoor werken. Best lekker, toch? Corona heeft deze manier van werken in de tweede versnelling gezet. Maar dat hybride werken deden we bij Moneybird al vóór de pandemie. En uiteraard doen we dat nog steeds!

Sterker nog, hier heb je de mogelijkheid om overal te werken. Zolang je maar een internetverbinding hebt. Alles is zo ingericht dat je altijd bij je bestanden of programma’s kan. En contact met je collega’s gaat via Slack of Google Meet. Wel handig, als je besluit om thuis te werken of als een van je collega’s besluit om vanuit huis te werken.

Hoe ver gaan we daarin? Best ver. Het komt weleens voor dat een collega naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld om op bezoek te gaan bij een bekende. Als er bij zijn of haar verblijf een internetverbinding is, kan die collega prima verder werken, zonder te veel uren kwijt te zijn aan verlof. Het is natuurlijk wel belangrijk dat hier duidelijk over gecommuniceerd wordt met het team.

Collega Tim aan het werk in Finland toen hij op bezoek was bij zijn vriendin

Thuis werken #

Dat werken op afstand is niet alleen bedoeld voor echt verre afstanden. Veel van onze collega’s wonen dicht bij het kantoor in Enschede. Sommige zelfs op loopafstand! Desalniettemin is het ook voor deze collega’s fijn als ze even thuis kunnen werken, bijvoorbeeld om een pakketje te ontvangen of voor een afspraak met een monteur. Het gebeurt ook regelmatig dat collega’s die verder weg wonen van kantoor thuiswerken, zodat zij niet elke dag lang hoeven te pendelen.

Als je graag thuiswerkt, denkt Moneybird graag met je mee. Op kantoor hebben we fijne werkplekken met verstelbare bureau’s en goede stoelen. Dus waarom thuis niet? Als Moneybirder krijg je een budget om je thuiswerkplek comfortabel te maken. En iedereen is daarin uniek. De een heeft een heuse ‘battle station’ met alle toeters en bellen, de ander heeft genoeg aan de keukentafel.

De thuiswerkplekken van de Moneybirders

Werk-privébalans #

Met flexibele werkplekken komen ook flexibele werktijden. In principe werken we tijdens reguliere kantoortijden. Maar sommige collega’s zijn productiever in de avond, dus beginnen wat later en werken langer door. Het kan ook voorkomen dat iemand een afspraak heeft staan. Deze uren kan de collega later (of van tevoren) inhalen. Ook kleine dingen tussendoor kan prima. Even boodschappen doen, de hond uitlaten, kinderen ophalen of de was doen. Geen probleem. Je kan je dag prima indelen, zonder dat het ten koste gaat van je privé.

Regelmatig komt er in Slack een bericht voorbij dat iemand even de deur uit is. Als dit duidelijk wordt gecommuniceerd is dat prima. Het gaat hierbij natuurlijk om vertrouwen in elkaar. Vertrouwen dat iedereen de uren maakt en het werk goed doet. De angst is vaak dat werknemers thuis te veel afgeleid zijn en dus minder uren werken dan waarvoor ze betaald worden. Als het vertrouwen je gegeven wordt, ga je dit ook minder snel schenden.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.