Updates om eenvoudiger te boekhouden

Journaalposten bekijken, memoriaalposten dupliceren of ontvangst notificaties voor Peppol facturen. Als beginnend Moneybird-gebruiker klinkt het misschien wat ingewikkeld. Daarom geven we je graag inzicht in een paar nuttige updates die we recent hebben doorgevoerd om Moneybird beter te maken, ook voor je boekhouder.

Journaalposten bekijken #

Of je nou een factuur stuurt, bonnetje inboekt of betaling registreert, Moneybird maakt op de achtergrond journaalposten. Op die journaalposten staat welke grootboekrekeningen gedebiteerd en gecrediteerd moet worden. Zo komen er in een administratie honderden of duizenden journaalposten voor die worden gebruikt om rapportages zoals de balans en resultatenrekening te berekenen. Meestal heb je er niets mee van doen, maar in sommige gevallen is het voor boekhouders of ondernemers heel wenselijk om de journaalposten die gegenereerd zijn te kunnen bekijken. Bijvoorbeeld om te kunnen achterhalen hoe een rapportage tot stand is gekomen. Journaalposten bekijken is nu mogelijk met een druk op de knop:

journaalposten bekijken

Memoriaalboekingen dupliceren #

De memoriaalboekingen zijn een plek om boekingen te maken die niet thuishoren in andere onderdelen van Moneybird, bijvoorbeeld de loonjournaalposten of correcties. We kregen het regelmatig het verzoek om eerder gemaakte memoriaalboekingen te dupliceren. Dat is nu mogelijk!

memoriaalboekingen dupliceren

Wanneer een memoriaalboeking wordt gedupliceerd worden alle regels van het memoriaal overgenomen maar wordt de datum vervangen met de datum van vandaag.

Notificaties bij een nieuwe factuur via Peppol #

Met Peppol kun je facturen eenvoudig facturen uitwisselen tussen boekhoudpakketten zonder ze te hoeven overtypen. Tot voor kort ontving je geen speciaal bericht wanneer er een factuur was afgeleverd in je Moneybird-administratie. We hebben daarom een instelling toegevoegd om een e-mail te ontvangen wanneer er een nieuwe factuur via Peppol wordt afgeleverd in je administratie.

notificaties bij een nieuwe factuur via peppol

Deze instelling vind je onder Gebruikersaccount > Meldingen in Moneybird. De checkbox verschijnt alleen wanneer Peppol is geactiveerd voor de administratie.

Wanneer je toegang hebt tot het onderdeel Documenten en er komt een nieuwe factuur via Peppol binnen ontvang je een e-mail met een directe link naar de factuur.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.