Werkgeluk bij Moneybird

Passie, werkgeluk, je dromen najagen. Het zijn termen die ik als HR specialist regelmatig voorbij zie komen. Werkplezier zit voor mij ook in inspiratie, en daarom was ik vrijdag 29 juni bij het event ‘Leiderschap anno nu’ georganiseerd door Saxion Enschede en Fast Forward. Waar de middag begon met leiderschap, ging het onderwerp al snel over naar geluk. Werkgeluk. Je droombaan. Tja, dan ga je toch weer even nadenken. Kortom een goed moment om te kijken naar mijn eigen werkgeluk en dat van mijn collega Moneybirders.

Onboarding #

Margo en ik doen ons best om ervoor te zorgen dat het gezellig en goed vertoeven is op ons kantoor. Een bloemetje in de huiskamer, brood van Bakkerij Alink voor de lunch en fruit van voor de lunch en fruit van Luiten (opent in nieuw tabblad) op de fruitschaal. Voor nieuwe medewerkers doen we altijd extra ons best, zodat ze zich al direct thuis voelen. Onder andere met een welkomstpakketje met daarin onder andere een MacBook, Dopper en het enige echte Moneybird t-shirt. En als we geluk hebben dan maakt Margo haar beroemde monchoutaart. Maar er voor zorgen dat iemand gelukkig is... dat is natuurlijk lastig.

Druk druk druk #

Ik merk persoonlijk dat ik altijd bezig ben met wat er nog komt. Vanavond moet ik nog sporten (mág ik weer sporten ;)), dit weekend gaan we bbq-en en daar moet van alles voor geregeld worden. Oh ja en over twee weken gaan we een nachtje weg en dan moet dit en dit en dit nog gebeuren. Kortom ik leef niet meer in het nu. Ik vergeet te genieten van het nu. Het klinkt echt verschrikkelijk cliché, maar zo is het wel. Als ik Mirjam Spitholt (opent in nieuw tabblad) citeer (spreker van die middag, docent Gelukskunde op het Saxion): ’Zorgen maken is in het voren fantaseren!’. Zo waar, totaal nutteloos om te doen en heerlijk om mee te stoppen.

Mirjam Spitholt geeft een presentatie

foto door Renee Seuren

Na een paar dagen merk ik al een verschil. Wanneer ik door heb dat ik me zorgen aan het maken ben: ‘Wat zal hij daar wel niet van vinden?’ of ‘Dat moet je niet doen, want als ik dat doe dan...’ dan roep ik mezelf even tot orde. Lekker leven, doen en niet teveel nadenken. Ik ben relaxter en niet alleen maar bezig met morgen.

Groei en werkgeluk gaan hand in hand #

We kunnen er dus voor zorgen dat alle omgevingsfactoren binnen Moneybird goed zijn, maar de mindset ligt bij iedereen persoonlijk. Als HR specialist bij Moneybird probeer ik collega’s handvatten te geven om te groeien. Net dat duwtje in de rug, waardoor ze dingen doen waarvan ze dachten dat ze het niet konden of die een beetje eng zijn. Bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek voeren. Bij Moneybird willen we graag dat de mensen die gaan samenwerken met de sollicitant ook het gesprek voeren. Heel goed om te zien dat iemand het voor de tijd best spannend vindt, maar na de tijd trots is op wat hij/zij heeft gedaan. Dat is ook werkgeluk!

Daarnaast hebben we het bij Moneybird heel goed met de vrijheid die we krijgen, de mogelijkheid om mee te denken, gehoord worden door collega’s en vooral samen iets gaafs neer te zetten als team. Yvet, een van onze nieuwe medewerkers, zei laatst: ‘Zo fijn dat iedereen elkaar hier helpt en voor elkaar klaar staat, echt een warm bad.’ Ik denk dat dat Moneybird uniek maakt. En dat we er samen met het hele team voor zorgen dat iedereen ‘gelukkig’ of misschien beter ‘goed op z’n plek’ is.

Fijn om dat te beseffen, wij hebben geen Chief Happiness Officer nodig, dat zijn we allemaal!

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.