Zo zorgen Moneybirders voor minder werkstress

100 dingen die om mijn aandacht vragen. Ik kan echt onrustig worden als ik dat niet goed georganiseerd heb. Daarom is online planningstool Trello mijn allergrootste vriend op werkgebied. To-dolijstjes gecategoriseerd, allemaal met een datum en label eraan. Zo. Hoef ik me daar niet meer druk om te maken. In het kader van de week van de werkstress vroeg ik wat rond hoe anderen zorgen voor minder werkstress. Misschien heb je er wat aan!

Werk en prive scheiden

Elian: “Ik probeer in privétijd het werk zoveel mogelijk af te sluiten. De groepsapp is gemute, Slack en e-mail bekijk ik niet buiten werktijd. Moneybird respecteert en faciliteert dit. Volgens mij wordt buiten reguliere werktijd bijzonder weinig verwacht van de medewerkers. Geen belletjes, geen overwerk, geen deadlines die je in privé over het werk laten nadenken.”

Fietsen

Anne: ”Mijn dagelijkse fietstocht van en naar werk is ideaal om de omschakeling te maken van werk-mindset naar privé en weer terug.”

Geen werkverplichtingen in privetijd

Jeroen: “Goed onderscheid maken tussen werk en privé. Voor mij betekent dit dat je in privétijd niet met werk bezig bent, belangrijk hierbij is dat het geen must is. Hier werkt Moneybird heel erg aan mee. Er wordt niets tot weinig van je verwacht buiten werktijd. Soms neem ik ‘werk mee naar huis’ door vragen of gebeurtenissen die in je hoofd blijven zitten. Voor mij is sporten een goede manier om mijn hoofd leeg te maken.”

Flexibiliteit

Loes: “Ik werk 36 uur per week. Eén dag in de twee weken heb ik een vrije dag. Het brengt mij rust om flexibel met die dag om te gaan. Heb ik op mijn vrije dag geen plannen? Dan ga ik vaak toch werken en wissel ik met de dag. Is het een week druk op kantoor? Dan kan ik ook makkelijk ruilen. Ik vind het belangrijk om me vrij te voelen.”

Zelf werktijden bepalen

Gerwin: “De vrijheid om je werktijden zelf te bepalen zorgt ook voor veel rust. In combinatie met de mogelijkheid om thuis te werken maakt dat je rustiger kan werken. Daarnaast vind ik de vrijheid die je hebt om taken in je eigen momenten in te plannen ook erg rustgevend. Dit zorgt er voor mij voor dat ik altijd met enthousiasme kan werken aan dingen die ik ook daadwerkelijk leuk vind om aan te werken, in plaats van dat ik een taak opgelegd krijg door een manager en dat maar moet gaan uitvoeren.”

Nieuwe uitdagingen

Robbin: “De vrijheid om altijd geprikkeld te worden met nieuwe interessante projecten en ideeën. Het is fijn na een tijdje weer bezig te gaan met iets nieuws, dat houdt het werk leuk en boeiend. Dat zorgt er voor dat ik eigenlijk altijd met plezier naar het werk ga, omdat ik weet dat er weer een leuke uitdaging staat te wachten.”

Werken waar je wilt

Jim: “Niet ieder bedrijf geeft de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je begint met werken (of op een andere plek alvast te beginnen met werken). Moneybird geeft je die mogelijkheid wel en dat geeft mij veel rust. Onderweg werken in de trein is mijn moment om alvast op te starten, zodat ik kan gaan bepalen waar ik mee bezig wil op de dag. Of nog een keer kritisch te kijken naar werk dat ik heb liggen van de vorige dag. Tegen de tijd dat ik op kantoor ben, kan ik de dag ook zo inrichten dat ik deze taken daadwerkelijk kan afronden. Niet iedereen is een groot fan van vroeg je bed uit gaan en redelijk snel de laptop open te klappen. Ik weet wel dat het mij veel rust brengt omdat ik scherper ben in de ochtend en mijn reistijd productief en effectief kan gebruiken voor de rest van de dag.”

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.