7 nieuwe Moneybirders gestart, tijd voor een voorstelronde!

Momenteel groeien we in een razend tempo waardoor we niet meer in ons mooie pand in de oude Grolsch brouwerij pasten. Dit is de reden dat we eind maart verhuisd zijn naar een groter onderkomen. Op 1 mei zijn er maar liefst zeven nieuwe medewerkers bij ons begonnen in verschillende functies. Zo hebben we twee nieuwe supporters, een nieuwe office manager en vier nieuwe ontwikkelaars! We willen jullie ook graag kennis laten maken met deze nieuwe Moneybirders. Over een aantal weken zullen ze vertellen hoe ze de eerste periode bij Moneybird ervaren hebben.

7 nieuwe collega's

Supportmedewerkers #

Door de groei die Moneybird doormaakt en de verandering van facturatiepakket naar boekhoudpakket, groeit ook het aantal vragen en de complexiteit van de vragen die dagelijks binnenkomen. De huidige supportafdeling kreeg het te druk en moest flink doorwerken om de reactietijd zo laag mogelijk te houden. Om hier wat meer ruimte te creëren en ervoor te zorgen dat we snel kunnen blijven reageren op de vragen van onze gebruikers, zijn er twee nieuwe supportmedewerkers begonnen.

Linda

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd met Martijn en moeder van Bram en Emily. Na mijn opleiding ICT en Netwerk beheer, heb ik Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd met als minor Integrale Schuldhulpverlening. De persoonlijke administratie op orde brengen, zeg maar. Het werken met mensen en ze op weg helpen, vind ik leuk. Maar ook ICT en software ontwikkeling hebben mijn interesse. Dit komt mooi samen in een support functie. En bij Moneybird kan ik mijn kennis over bedrijfsadministraties en boekhouden inzetten en verder ontwikkelen. Als ik tijd voor mezelf heb, maak ik graag fotoalbums van bijzondere gebeurtenissen en vakanties. En sinds kort leer ik mezelf haken. (Ik bak geen koekjes, maar eet ze graag. Verder rijd ik Audi, maar wil eigenlijk een BMW. :-) En ik probeer twee keer in de week op de fiets naar het werk te komen.)

Ria

Ik ben Ria, 29 jaar en woon samen met mijn partner Menno en 3 katten Otto, Alex en Loki in het pittoreske Aadorp, onder de rook van Almelo. Net als mijn collega Elsbeth kom ik bij de BelastingTelefoon vandaan, waar ik 3,5 jaar gewerkt heb. Voor mij was het tijd voor wat anders, daarom was ik op zoek naar een fris en gezellig bedrijf waarin ik al mijn energie en kennis kon investeren. Tijdens mijn eerste gesprek met Moneybird kreeg ik direct een zeer positieve indruk. Waar vind je nog een bedrijf dat moeite doet om te laten zien dat het ook bij jou past? Mocht ik nog getwijfeld hebben of ik wel toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière dan was deze twijfel direct verdwenen. Ik hoop jullie zo snel mogelijk naar alle tevredenheid van dienst te kunnen zijn.

Office manager #

Vorig jaar is Jorieke begonnen als organisatiespecialist. Dit was toen een nieuwe functie waar zij zelf invulling aan gegeven heeft. Naast dat ze verschillende taken op personeelsgebied van Joost en Edwin overgenomen heeft, heeft ze deze functie zo goed neergezet, dat ze nu wel wat ondersteuning kan gebruiken. Jorieke gaat eind mei met zwangerschapsverlof, dus het was ook hier tijd voor versterking. Na haar verlof gaat Jorieke zich vooral richten op HR gebied en Margo neemt het office management gedeelte van haar over.

Margo

Ik ben Margo, gek op monchoutaart, bos, lezen, honden, vuurtjes, zeilen en mijn familie. Bij Moneybird ga ik het office management doen. Voorheen was ik ook als Office manager werkzaam dus veel werkzaamheden zijn gesneden koek. Aan de andere kant zie ik ook veel nieuwe kansen om mezelf, in deze groeiende organisatie, op mijn vakgebied te ontwikkelen. Ik hou ervan als alles lekker georganiseerd en netjes is. Als klant was ik al jaren fan van Moneybird maar sinds ik de mensen en de binnenkant van het bedrijf leer kennen groeit dat gevoel alleen maar. Komende weken zal ik steeds meer taken overnemen van Jorieke zodat zij met een gerust hart van haar verlof kan genieten.

Ontwikkelaars #

Moneybird is een product dat nooit af is. We blijven in ontwikkeling en willen ons continu blijven verbeteren. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel wat te doen is. Omdat we het heel belangrijk vinden om ook talenten de ruimte te geven om de theorie in de praktijk toe te passen, zijn er naast een fulltime ontwikkelaar, ook twee parttime ontwikkelaars (als bijbaan naast de studie) en een afstudeerder begonnen.

Sybe

Ik ben Sybe, 25 jaar, en sinds kort Moneybirder. Ik ben opgegroeid op het Friese platteland en in 2010 naar Enschede gekomen om te studeren. Eind 2016 ben ik afgestudeerd in Computer Science, met de specialisatie Methods and Tools for Verification. Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij een startup die zich bezighield met financiële software. Moneybird is voor mij een logische vervolgstap hierop. Naast mijn werkzame leven ben ik fanatiek schaatser. Hiervoor ben ik de hele zomer druk met fietsen, skeeleren en looptraining, en vanaf oktober ben ik weer veel op de ijsbaan te vinden om mijn persoonlijke records aan te scherpen.

Thomas (Afstudeerder)

Ik ben Thomas, 25 jaar, kom uit de Achterhoek, en woon en studeer in Enschede. Ik heb eerst technische informatica afgerond en doe nu de master Human Media Interactie. Mijn afstudeeronderzoek bij Moneybird gaat over hoe we gebruikers nog beter kunnen maken in boekhouding, en dit op een leuke en attractieve manier. In mijn vrije tijd doe ik (een soort van) aan sport, lees ik veel over van alles en nog wat, (technologie, startups, psychologie etc.), en daarnaast bezoek ik zo af en toe mijn ouders om bij te praten, of de Gamecube/Xbox af te stoffen en weer eens een spelletje te spelen met m’n zusje.

Dex (Bijbaan naast studie)

Ik ben Dex, ik ben student Technische Informatica en heb het westen verlaten om in het verre oosten te gaan studeren. Passie voor computers heb ik altijd gehad, vanaf jongs af aan ben ik bezig met netwerken en security. Programmeren was echter altijd ‘eng’, daar begon ik dan ook pas mee op de universiteit. Ik ontdekte dat ik kon genieten van Android-ontwikkeling. Die interesse en motivatie bleven maar groeien en zijn nu de basis van mijn werkzaamheden bij Moneybird. Hier ga ik de uitdaging van niet alleen Android, maar ook iOS ontwikkeling aan. Erg spannend!

Casper (Bijbaan naast studie)

Ik ben Casper, ik kom oorspronkelijk uit Almelo maar woon momenteel in Enschede. Ik ben informaticastudent en naast mijn studie ben ik erg actief in het studentenleven en als parttime fotograaf. Als programmeur ben ik altijd gefascineerd door goede software maar vind ik het belangrijk dat het echt goed voelt voor de gebruiker. Met Moneybird hoeft de ondernemer al veel minder zelf te doen in de boekhouding en dat voelt pas écht goed.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.