Kees Wisserhof

Adviseur Kees lacht in de camera

Online boekhouden moet eenvoudig en intuïtief zijn. Door eenvoud ontstaat meer inzicht in de financiële situatie van de ondernemer en is digitaal factureren een stuk makkelijker. Voor sommige ondernemers is het prettig als een Moneybird Expert meekijkt, controles uitvoert en de aangiften doet.

Regelmatig laten we Moneybird Experts aan het woord om hun werkwijze en ervaringen met Moneybird te delen. Een aantal jaren geleden hebben we de eerste Experts verbonden aan Moneybird. Kees Wisserhof is een van deze Experts. Hij vertelt hoe hij ondernemers helpt met hun online boekhouding en belastingaangifte. Moneybird is een van de boekhoudpakketten waar hij mee werkt en adviseert aan zijn klanten.

Overview & controle #

“Als boekhouder ben ik eindverantwoordelijk voor de boekhouding van mijn klanten. Zij voeren zelf hun administratie in, zorgen voor inkomende documenten, facturatie en de koppeling met de bank. Het is vervolgens mijn taak om dit te controleren. Zo check ik onder andere bij elke factuur of de btw in de juiste categorie staat. Het liefst krijg ik maandelijks een bericht van mijn klant dat de administratie is bijgewerkt, dan voer ik op mijn beurt de maandelijkse controle uit.” vertelt Kees.

Meerwaarde #

Een online boekhoudprogramma zorgt volgens Kees voor tijdsbesparing en inzicht in bedrijfsvoering. “Een Excel-bestand volstaat niet; boekhouden en cijfers op een rij zetten is echt een verschil. Online heb je een debet- en creditcontrole, een belangrijk onderdeel van boekhouden. Hoe groot of klein je als ondernemer ook bent.”

Moneybird #

“Ruim eenderde van mijn klanten maakt gebruik van Moneybird. Veel van mijn klanten gebruikten al Moneybird voordat ze klant bij mij werden. Andersom gebeurt het ook: ik adviseer Moneybird aan mijn klanten, mede doordat we gestopt zijn met een ander online boekhoudpakket.”

Structuur #

“Moneybird helpt om structuur aan te brengen in de administratie. Het is voor ondernemers prettig om meer inzicht te hebben, dat helpt ze bij beter ondernemen. Vooral mensen die boekhouden al leuk vonden, zijn het nog leuker gaan vinden.”

Finovion #

Kees vertelt dat hij als franchisenemer onderdeel is van Finovion. “Finovion is een netwerk van financiëel advieskantoren met vestigingen door heel Nederland. In ons werk leggen wij de nadruk op het persoonlijke contact en het begrijpelijk uitleggen van cijfers. Daarin ben ik het vaste aanspreekpunt voor mijn klanten. Tegelijkertijd vormen we een grote organisatie waarin kennis gedeeld en up to date gehouden wordt. Dat zie ik als een win-win situatie voor mijn klanten.”

Veranderende rol boekhouder #

“Online boekhouden levert een tijdsbesparing op voor ondernemers. Aan onze kant verandert onze rol daarmee ook. Ik heb een controlerende en aanvullende functie. Daarin blijft het persoonlijk contact met een boekhouder belangrijk. De vragen die ondernemers hadden, zullen er altijd blijven en daar help ik ze graag bij.“

“Het voordeel voor mij als boekhouder zit in het feit dat mijn klanten hun informatie gestructureerd aanleveren doordat ze dit in Moneybird invoeren. Ik vind dat een prettige werkwijze. Doordat ik Moneybird gebruik en ken, komen klanten bij mij terecht. Meer dan de helft van mijn klanten kent mij via de website van Moneybird.”