Marjon Zwaving

Adviseur Marjon glimlacht in de camera

Met haar bedrijf Boekhouding Almere wil Marjon Zwaving ondernemers helpen vooruit te denken en om fiscale mogelijkheden te bekijken. Het leveren van maatwerk vindt ze daarin belangrijk, zo kan ze samen met de ondernemer tijdig knelpunten signaleren en anticiperen op uitgaven.

Persoonlijk contact #

Eén van de werkzaamheden waarmee Marjon zich onderscheidt, is persoonlijk contact buiten kantooruren via WhatsApp. “Het meeste contact met klanten verloopt via WhatsApp. Je weet zeker dat het aankomt en er komt sneller een reactie op dan e-mail. Bovendien kun je zo snel inspelen op verzoeken voor bijvoorbeeld cijfers voor een hypotheek.” In 2011 begon Marjon voor zichzelf, naast haar baan in loondienst. Daardoor weet ze voor welke uitdagingen ondernemers komen te staan. “Ik vind het heel leuk om starters te begeleiden. Ik kan ze behoeden voor mijn eigen fouten en meteen het goede pad aangeven. Die coachende rol waarin ik niet alleen op cijfers maar ook op andere vlakken adviseer, past me goed.”

Focus op Moneybird #

De aanvragen stroomden binnen en dat was het moment dat Marjon zich volledig ging focussen op haar eigen bedrijf. “Ik heb veel online boekhoudpakketten bekeken. Ik zag dat Moneybird geschreven is vanuit de ondernemer, dat sprak me aan. Ik ben een webinar voor Moneybird Experts gaan volgen. Vanuit de demo-administratie kon ik vijf opdrachten doen om zo Moneybird Expert te worden.”

Consequent zijn is een belangrijke factor in de kwaliteit van je boekhouding.

Klanten #

Het klantenbestand van Marjon breidt zich uit doordat ze vermeld staat op moneybird.nl en social media inzet. Maar de meeste aanvragen komen via-via. “Een ondernemer adviseert dan om Moneybird te gebruiken en mij in te zetten. Die ondernemers zijn ZZP’ers, eenmanszaken en een aantal bv’s. Met deze ondernemers wil ik een goede financiële basis neerzetten. Daarin probeer ik een omslag te maken van achteraf de boekhouding inleveren naar vooruit kijken. Met een online boekhoudpakket gaat dat veel makkelijker; inkoopbonnen scannen, het koppelen met je bank.”

Consequent #

Marjon ziet dat consequent zijn belangrijk is voor de kwaliteit van je boekhouding. “Op tijd en alle bonnetjes inscannen bijvoorbeeld. Maar ook het op orde hebben van je facturen is van belang. Na het koppelen met de bank heb je meteen goed inzicht.”