Robert Roest

Adviseur Robert lacht in de camera

Robert staat al sinds de begindagen van onze expertpagina’s als Moneybird Expert op de website. Hij kwam in contact met Moneybird via een klant. Deze werkte nog in het oude Moneybird en meldde zich bij Robert. Na wat verdiepingswerk en de update naar een volledig boekhoudpakket is Robert Moneybird Expert geworden.

Robert heeft, na een post hbo management, bedrijfskunde gestudeerd aan Universiteit Nyenrode. Ondernemerschap zit in het bloed, maar na zijn studie bedrijfskunde is hij eerst vijf jaar als consultant aan de slag gegaan bij grote bedrijven. Sinds 2010 is hij eigenaar van Entry in Leiden en werkzaam als bedrijfsadviseur en fiscaal adviseur. Zijn moeder is mede-eigenaar van Entry en mag al wel met pensioen, maar vindt werken nog te leuk.

Entry bedient klanten uit heel Nederland. “Tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk om een boekhouder in de buurt te zoeken. Met behulp van telefoon en Skype kun je alle gesprekken gewoon op afstand voeren.” Momenteel bestaat het bedrijf uit vier personen, en de groei zit er goed in, dus de kans is groot dat het team uitgebreid wordt. Entry is niet gespecialiseerd in een speciale branche of vakgebied. Ze richten zich met name op de MKB ondernemer.

Visie op de toekomst #

Entry is en blijft volop in ontwikkeling. "Om de kwaliteit van de werkzaamheden ook bij toekomstige groei van Entry te kunnen waarborgen richten we ons op korte termijn op het uitbreiden van ons team met slimme en goed gekwalificeerde nieuwe medewerkers én op het nog efficiënter maken van de digitale processen."

Op de langere termijn zullen ze de diensten verder ontwikkelen naar de ontwikkelingen in de markt. "Het handmatig verwerken van administratie zal verder afnemen, financiële en fiscale informatie zal ons in toenemende mate digitaal bereiken en advieszaken worden uitgebreid."

Kwaliteit boekhouding #

De kwaliteit van de boekhouding verschilt per ondernemer en valt of staat met het tijdig bijwerken ervan. Je hebt alleen inzicht in de status van je onderneming als de administratie is bijgewerkt. "Wij adviseren Moneybird-gebruikers om de administratie volledig bij te werken bij het verzenden van de verkoopfacturen. De meeste ondernemers sturen minimaal één keer per maand een verkoopfactuur aan een klant. Op dat moment heb je Moneybird op je scherm, dus kleine moeite om de inkoopfacturen en bonnen ook even goed in Moneybird te zetten. Door de automatische bankkoppeling kan Moneybird de transacties vervolgens direct proberen te koppelen."

Het is uiteraard wel zaak dat de ondernemer weet op welke categorieën de transacties kunnen worden geboekt. Een inrichting van Moneybird die aansluit op jouw onderneming is hierbij dus essentieel. “Ik kan goed verschil merken als de boekhouding goed is ingericht. Wanneer de juiste categorieën zijn geactiveerd, is de kwaliteit vaak beter. In het begin is dit even een investering van tijd, maar daar heeft de ondernemer wel echt profijt van.” aldus Robert.

Meerwaarde Moneybird Expert #

Robert ziet als meerwaarde van het Moneybird Expert zijn, dat mensen hem weten te vinden met gerichte vragen over de toepassing van Moneybird in de specifieke situatie van hun onderneming, bijvoorbeeld over het boeken van kosten in combinatie met fiscale wet- en regelgeving. Wij bieden maatwerk in de samenwerking met de Moneybird-gebruiker. Zij bepalen zelf wanneer ze contact met ons opnemen; incidenteel of op afgesproken tijden.

Ondernemers die zich als nieuwe klant melden bij Entry en zelf de boekhouding in Excel bijhouden, zet Robert zo snel mogelijk over naar Moneybird. "Een administratiesysteem waar een balans en resultatenrekening wordt gemaakt is essentieel voor een gezonde onderneming." Wanneer nieuwe klanten zich bij ons melden kijken we altijd eerst naar de inrichting van hun administratie in Moneybird. Welke grootboekrekeningen en btw-codes staan er al in en welke zijn er nodig om de boekhouding netjes bij te houden.”

Waarom het helpt om een boekhouder te hebben als je zelf je online boekhouding doet? “Ondernemers kunnen veel gegevens zelfstandig verwerken en tegenwoordig willen ze dat ook steeds vaker. Zelf online je boekhouding bijwerken, zorgt ervoor dat de ondernemer altijd en overal inzicht heeft in de eigen cijfers. Toch lopen ondernemers op een bepaald moment tegen vragen aan. Wat mag je bijvoorbeeld wel en niet aftrekken en hoe maak je de balans en resultatenrekening definitief? Wanneer ondernemers vast lopen, dan helpen wij ze verder.”