Professionele facturen versturen

Facturen

Wanneer je een project hebt afgerond of een product of dienst hebt geleverd, wil je daar natuurlijk voor betaald krijgen. Het is daarom belangrijk goede facturen te sturen. Toch blijft dit lastig, wat moet er op een factuur staan? Welk btw-tarief moet ik gebruiken? Hoe geef ik een factuur het juiste nummer? Lees hier alles over het versturen van goede facturen!

Look en feel

Professionele uitstraling

Je hebt een mooie huisstijl laten ontwikkelen die je hebt doorgevoerd op je website, op je briefpapier en in je e-mails. Deze huisstijl wil je uiteraard ook op je facturen toevoegen, zo zijn ze herkenbaar en zien ze er professioneel uit!

Meer over facturen in jouw huisstijl
Illustratie factuur en muntgeld
Welke informatie is verplicht?

Factuureisen

Bepaalde informatie moet verplicht op een factuur aanwezig zijn. Zo voldoe je aan de eisen van de Belastingdienst en ontstaat er geen verwarring bij je klant. Maar wat moet er precies op een factuur staan?

Welke informatie is verplicht op een factuur?
Altijd een uniek nummer

Correcte factuurnummering

Elke factuur die je verzendt moet altijd een uniek factuurnummer krijgen. De nummers moeten elkaar opvolgen. Hoe je de nummerreeks opbouwt, mag je zelf bepalen. Zorg ervoor dat je dit goed instelt, zodat automatisch de juiste nummers worden toegekend aan je facturen.

Lees meer over een correcte factuurnummering
Gebruik het juiste btw-tarief

Btw-tarief

Er bestaan verschillende btw-tarieven. Zo heb je in Nederland onder andere standaard het 9% en 21% tarief. Maar factureer je naar het buitenland, dan kan het zomaar gebeuren dat je een ander tarief moet gebruiken. Daarvoor hebben wij de btw-tarief-calculator ontwikkeld.

Gebruik de btw-tarief-calculator

Ook eenvoudig professionele facturen versturen?

Verzenden op jouw manier

Verzenden

Facturen versturen kan op meerdere manieren. Je kunt facturen printen en per post versturen, of digitaal met één klik via e-mail of Peppol.

Lees meer over Peppol
Debiteurenbeheer

Openstaande facturen herinneren

Het beheer van je openstaande facturen is van groot belang. Wanneer facturen verlopen zijn, kun je een herinnering sturen om alsnog betaald te krijgen. Dit is heel eenvoudig en kan zelfs automatisch!

Lees meer over wat te doen bij niet-betalende klanten
Illustratie man aan bureau met koffie en tablet zwaaiend in online meeting
Abonnementen

Periodieke facturen

Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement verkoopt waar je maandelijks een factuur voor moet sturen, wil je hier niet elke maand druk mee zijn. Gebruik hiervoor periodieke facturen. Deze worden automatisch aangemaakt en als je wil, zelfs automatisch verzonden!

Lees meer over periodieke facturen

Lees onze blogs over facturen

Marketing specialist
Alieke Dalhuisen

“Zorg ervoor dat je factuur aan alle eisen voldoet, dan ontstaat er nooit verwarring en voorkom je problemen met de Belastingdienst!”

Probeer het zelf!

Veelgestelde vragen over facturen in Moneybird

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 673 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren