Ik ga ondernemen!

Je hebt besloten om voor jezelf te beginnen. Maar hoe ga je van start? We helpen je graag verder met informatie die handig is aan het begin van je onderneming. Je leest hoe je een ondernemingsplan schrijft, hoe je een bedrijfsnaam kiest en hoe je omgaat met gemaakte kosten voordat je je hebt ingeschreven bij de KVK.
Illustratie papier passer potlood en gum

Ondernemingsplan

Met een ondernemingsplan leg je de basis voor jouw onderneming. Je schrijft op welke werkzaamheden je gaat doen en hoe je bedrijfsdoelen bereikt. Ook breng je concurrentie, potentiële klanten, de kansen en de beperkingen van je bedrijf in kaart. 

Meer over het ondernemingsplan
Illustratie vrouw kijkt door schilderij lijst

Bedrijfsnaam kiezen

Welke bedrijfsnaam past bij jou? Kies je je eigen naam? Of toch een woordmerk? En kies je dan voor een woordmerk dat precies vertelt wat je doet? Of kies je juist voor iets generieks waar nog meer speling is voor nieuwe producten?

Zo bedachten andere ondernemers hun bedrijfsnaam
Fotograaf laat de foto zien aan het model
Illustratie man met blauw haar met een taart en vogeltje

Je bedrijf inschrijven bij de KVK

De inschrijving bij de KVK is het officiële begin van jouw bedrijf. Gefeliciteerd! Je bent vanaf nu ondernemer. Het kan zijn dat je zakelijke kosten gemaakt hebt voordat je je hebt ingeschreven. Bewaar dus ook de bonnetjes en facturen van voor je inschrijving goed.

Over kosten in de aanloopfase
Illustratie vrouw achter laptop met poes op bureau

Je bedrijf aan huis beginnen, mag dat?

Mag je zomaar je bedrijf aan huis beginnen? Aan de keukentafel of op de bank werken, wel zo makkelijk, toch? Niet iedereen mag zo maar aan huis een bedrijf begonnen. Bovendien zijn er regels waar je je aan moet houden.

Vanuit huis ondernemen