09-04-2014 — Berend van Bruijnsvoort

Wijzigingen voor beveiliging MoneyBird

Vanwege een serieus lek in een extern softwarepakket in de MoneyBird infrastructuur, hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd aan onze infrastructuur. Door de bug was het voor buitenstaanders mogelijk om het verkeer op een beveiligde SSL verbinding af te luisteren, tweederde van alle webservers ter wereld is door dit lek getroffen. Nadat het lek bekend werd gemaakt hebben we gelijk actie ondernomen.

We hebben de volgende stappen ondernomen om de veiligheid van het verkeer van en naar MoneyBird te garanderen:

  1. We hebben een nieuwe versie van OpenSSL geïnstalleerd waarin het probleem opgelost is. Dit is uitgevoerd binnen enkele uren na het bekend worden van het probleem.
  2. Alle lopende sessies in de MoneyBird applicaties zijn afgebroken, hierdoor dienen gebruikers opnieuw in te loggen.
  3. We hebben nieuwe SSL certificaten geïnstalleerd op alle webservers om zeker te zijn dat communicatie in de toekomst ook veilig blijft.

Voor zover we dit kunnen nagaan heeft er niemand misbruik gemaakt van het lek. De aard van het lek maakt het helaas moeilijk om dit volledig te controleren, zodoende blijven we de komende tijd waakzaam voor eventuele problemen. Mocht je als MoneyBird gebruiker zelf extra voorzorgsmaatregelen willen nemen, kun je het volgende doen:

  1. Stel een nieuw wachtwoord in voor je account
  2. Als je gebruik maakt van de MoneyBird iPhone applicatie, kun je deze ontkoppelen via “Koppelingen” in de instellingen van je account. Maak daarna opnieuw de koppeling vanuit de iPhone applicatie.
  3. Ontkoppel alle applicaties van derden die bij “Koppelingen” staan en maak de koppeling opnieuw.

We raden ondernemers aan om ook de veiligheid van hun eigen website te controleren. Op internet is een eenvoudige tool om je website te testen te vinden. Mocht jouw website ook last van het lek hebben kun je het beste contact opnemen met je hosting provider, zij kunnen het lek oplossen.

Laat een reactie achter »


02-04-2014 — Edwin Vlieg

Vacature: Data Analyst

We zijn op zoek naar een data analyst ter versterking van ons team. Als data analyst vind je het geweldig om met getallen en statistieken bezig te zijn. Uit de grote hoeveelheid gegevens in MoneyBird weet je de belangrijke informatie te halen zodat we nog betere keuzes kunnen maken.

Je ziet het als een uitdaging om antwoord te geven op vragen zoals:

  1. “Hoeveel klanten zijn nog actief na 6 maanden?”
  2. “Heeft de recente aanpassing aan het product ook het gewenste resultaat opgeleverd?”
  3. “Welke onderdelen van de software zijn het meest populair bij betalende klanten?”

Je bent in staat om dit soort vraagstukken zelf te formuleren. Om antwoord te geven op deze vragen zul je moeten bepalen welke informatie er verzameld moet worden en hoe we de informatie inzichtelijk kunnen presenteren. Het is je taak om de rest van het team input te geven om de software nog beter te laten aansluiten bij de wensen van onze klanten. Je hebt minimaal een aantal jaar ervaring met het oplossen van dit soort problemen en kunt zelfstandig overweg met de tools die je daarvoor nodig hebt.

Facturen betalen

Bij MoneyBird werken we aan de toekomst van administraties van bedrijven. Dit doen we in een klein en enthousiast team in Enschede. Voor een algemene indruk van ons team verwijzen we je graag naar onze vacature pagina.

We komen graag met je in contact om verder te praten over de toekomst! Je kunt je CV mailen naar info@moneybird.com

Laat een reactie achter »


02-04-2014 — Edwin Vlieg

Vacature: Software Engineer

We zijn op zoek naar een software engineer om ons team te versterken. Je zult samenwerken met het hele team om ons Software as a Service product verder uit te bouwen. MoneyBird is een web applicatie gebouwd in de taal Ruby met het framework Rails. We draaien daarnaast op PostgreSQL en ElasticSearch voor het opslaan en doorzoeken van miljoenen facturen van onze klanten. Onze servers handelen per maand meer dan 10 miljoen requests af.

We zoeken een teamlid met een ondernemende en leergierige houding. Ervaring met Ruby on Rails is niet noodzakelijk, een goede software engineer zou onafhankelijk van de taal goede oplossingen moeten kunnen bouwen. Ervaring met web ontwikkeling en de daar bij behorende technieken is wenselijk.

Bij MoneyBird bieden we je een geweldig team dat met veel enthousiasme werkt aan de toekomst van administraties bij bedrijven. We gebruiken de laatste technieken en zijn continu op zoek hoe we het beste uit onszelf kunnen halen. Op dit moment ontwikkelen we met het hele team aan een nieuwe versie van MoneyBird die we in 2014 gaan lanceren. Dit doen we op het MoneyBird kantoor in Enschede.

MoneyBird v2.0 - Coming in 2014
MoneyBird v2.0 - Coming in 2014

Voor een algemene indruk van ons bedrijf verwijzen we je graag naar de vacatures pagina en onze team pagina. We komen graag met je in contact om verder te praten over de toekomst! Je kunt je CV mailen naar info@moneybird.com

Laat een reactie achter »


31-03-2014 — Frans van der Meijde

Nieuw in MoneyBird: Facturen versturen per postduif!

Vanaf heden is het mogelijk om je facturen in MoneyBird per postduif te versturen. De afgelopen periode kregen wij klachten over de bezorgduur van facturen per post, omdat PostNL niet meer op maandag bezorgt. Vanwege de wens van onze klanten om facturen per post gegarandeerd op tijd te laten bezorgen, introduceert MoneyBird de mogelijkheid om een papieren factuur op dezelfde dag nog te laten bezorgen.

Recentelijk zijn we een samenwerking aangaan met een duivencentrale in het midden van Nederland. Vanuit deze locatie kan MoneyBird garanderen dat facturen binnen drie uur worden afgeleverd op iedere bestemming in Nederland. Hiermee is MoneyBird sneller dan iedere postbezorger. Om gebruik te maken van deze service kun je bij het versturen van de factuur de verzendmethode “Per postduif versturen” selecteren.

Kies je duif bij het versturen van de factuur
Kies je duif bij het versturen van de factuur

Nadat je één van de beschikbare duiven hebt geselecteerd wordt de factuur geprint op weerbestendig A6 papier en opgerold in een speciaal ontworpen factuurkoker, waarmee de duiven de factuur kunnen bezorgen. Vervolgens krijgt de duif instructies over de exacte locatie van je klant om een zorgvuldige aflevering te kunnen garanderen.

Duif Rapido krijgt afleverinstructies
Duif Rapido krijgt afleverinstructies

Na de instructies zal de postduif vanuit de duivencentrale worden losgelaten om met de factuur naar je klant te vertrekken.

Joost Diepenmaat van MoneyBird verstuurt de eerste factuur per postduif
Joost Diepenmaat van MoneyBird verstuurt de eerste factuur per postduif

Door middel van GPS-tracking in de factuurkoker kan eenvoudig inzicht worden verkregen in de status van verzending of de locatie van de postduif.

Volg real-time de status van de duif
Volg real-time de status van de duif

De factuur wordt binnen drie uur bezorgd bij jouw klant, die eenvoudig de factuur uit de koker kan halen. De duif zal vervolgens zelf de weg terugvinden naar de duivencentrale.

Sjoerd Boerrigter van Trendwerk heeft de factuur ontvangen
Sjoerd Boerrigter van Trendwerk heeft de factuur ontvangen

Wil je ook een factuur per postduif versturen? Deze functionaliteit wordt momenteel in stappen beschikbaar gemaakt. Bij het versturen van een factuur klik je een van de beschikbare duiven aan. Het versturen van een factuur per postduif kost slechts €6,95. Wij printen de factuur voor je, geven de duif instructies voor de vlucht en garanderen dat de factuur binnen drie uur bij je klant wordt afgeleverd. Hierdoor garandeert MoneyBird een snellere bezorgtijd dan iedere postbezorger in Nederland en wordt factureren bovendien nog efficiënter!

Laat een reactie achter »


11-03-2014 — Berend van Bruijnsvoort

Gepland onderhoud op donderdagochtend 13 maart

Op donderdagochtend 13 maart tussen 00:00 uur en 02:00 uur wordt er onderhoud uitgevoerd aan het MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor het verhogen van de veiligheid van ons platform zijn we bezig met het plaatsen van extra apparatuur, namelijk hardware firewalls. Het afstemmen van deze hardware op elkaar kost meer tijd dan gedacht waardoor we nu voor de vierde keer in korte tijd onderhoud aankondigen. Wij verwachten dat ditmaal alles succesvol afgerond gaat worden en dat dit voorlopig het laatste geplande onderhoud zal zijn.

Voor vragen over het onderhoud kun je terecht op support@moneybird.nl. Via @MoneyBird op Twitter houden we je op de hoogte van de laatste updates rondom het onderhoud.

Laat een reactie achter »


26-02-2014 — Berend van Bruijnsvoort

Gepland onderhoud op 28 februari

Op vrijdagochtend 28 februari tussen 00:00 uur en 02:00 uur wordt er onderhoud gepleegd aan het MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je terecht op support@moneybird.nl. Via @MoneyBird op Twitter houden we je op de hoogte van de laatste updates rondom het onderhoud.

Laat een reactie achter »


14-02-2014 — Edwin Vlieg

Begin je bedrijf tijdens Startup Weekend!

Elke ondernemer heeft zijn eigen verhaal over de start van zijn bedrijf. Het begint tijdens een studie in de studentenkamer, na een opleiding of na ontslag bij een werkgever. In alle gevallen zijn de eerste jaren een geweldige leerschool om alle aspecten van ondernemerschap te leren kennen.

Een leuke manier om je bedrijf te beginnen en deze leerschool in een weekend door te lopen, is door deel te nemen aan een Startup Weekend. MoneyBird is betrokken bij Startup Weekend Enschede in het weekend van 7 t/m 9 maart 2014 in Enschede.

Hoe werkt Startup Weekend?

Het doel van Startup Weekend is om in 54 uur een bedrijf op te zetten. Alle deelnemers van het weekend pitchen op vrijdagavond hun idee. Na een stemronde ontstaan er teams rondom de beste ideeën. Vaak hebben de deelnemers aan een weekend heel uiteenlopende disciplines: van business developers tot grafisch ontwerpers en programmeurs.

Elk team werkt het hele weekend aan het idee dat ze uitgekozen hebben. Dit doen ze door een prototype te bouwen, een businessmodel uit te werken en marktonderzoek te doen. Een groep van ervaren ondernemers zal de teams tijdens het weekend coachen om het beste eindresultaat te behalen.

Op zondagmiddag zullen de teams hun startup presenteren aan de jury op het afsluitende evenement. De jury kiest de beste startup uit als winnaar van het Startup Weekend. Er komt altijd veel media af op het afsluitende evenement, dus pitchen op Startup Weekend kan meer opleveren dan de gave prijzen!

Meedoen?

Via de website van Startup Weekend Enschede is het mogelijk om je aan te melden als deelnemer. Startup Weekend is een wereldwijd concept, tegelijk met Startup Weekend Enschede zullen startups in Italië, Spanje, Honduras en Mexico aan hun beste idee werken. Houd de website van Startup Weekend in de gaten voor volgende versies.

We zijn benieuwd wat voor gave bedrijven er gaan ontstaan tijdens Startup Weekend Enschede. Vanuit MoneyBird zullen we met twee coaches aanwezig zijn. Daarnaast krijgt elk team een jaar lang gratis MoneyBird, omdat elke goede startup begint met een goede financiële administratie!

Laat een reactie achter »


12-02-2014 — Berend van Bruijnsvoort

Gepland onderhoud op 17 februari

Op maandagochtend 17 februari tussen 07:00 uur en 08:00 uur wordt er nogmaals onderhoud gepleegd aan het MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je terecht op support@moneybird.nl. Via @MoneyBird op Twitter houden we je op de hoogte van de laatste updates rondom het onderhoud.

Laat een reactie achter »


07-02-2014 — Berend van Bruijnsvoort

Gepland onderhoud op 10 februari

Op maandagochtend 10 februari tussen 07:30 uur en 07:45 uur wordt er onderhoud gepleegd aan het MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je terecht op support@moneybird.nl. Via @MoneyBird op Twitter houden we je op de hoogte van de laatste updates rondom het onderhoud.

Update: het onderhoud is om 08:10 afgerond, MoneyBird is weer volledig te bereiken. Helaas liep het onderhoud iets uit, onze excuses hiervoor.

Laat een reactie achter »


31-01-2014 — Elsbeth Ellenkamp

Urenregistratie via Timi, facturatie via MoneyBird

Het bijhouden van een urenregistratie is voor veel ondernemers een belangrijk onderdeel van de administratie. Bijvoorbeeld om aan te kunnen tonen dat je in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek, maar ook om bij te houden hoeveel tijd je in een bepaald project hebt gestoken en hoeveel uren je door kunt berekenen aan je klanten.

In 2013 is er een nieuwe online tool gelanceerd waarmee je eenvoudig je uren kunt bijhouden: Timi. Timi heeft een koppeling met MoneyBird, zodat je de gewerkte uren snel en eenvoudig kunt verwerken op een factuur.

In Timi kun je je uren invoeren alsof je een aantekening maakt in een dagboek. Er wordt automatisch herkend hoelang je gewerkt hebt, wat je gedaan hebt en voor welk project dit is geweest. Je hoeft hierdoor niet zelf uit te rekenen hoe lang je gewerkt hebt als je ’s ochtends om 8:17 uur bent begonnen en ’s middags om 13:43 klaar bent. Tijdens het typen geeft Timi suggesties voor werkzaamheden en projecten die je hebt opgeslagen.

Uren invoeren
Uren invoeren

Als je het Timi account aan MoneyBird hebt gekoppeld, kun je de geregistreerde uren snel omzetten in een factuur.

Uren exporteren naar MoneyBird
Uren exporteren naar MoneyBird

Er wordt direct een conceptfactuur aangemaakt in je MoneyBird account. Op de conceptfactuur kun je het goede contact selecteren en eventueel kun je de factuurregels nog aanpassen, bijvoorbeeld als je ook producten hebt verkocht of materialen hebt gebruikt.

Meteen een nieuwe concept factuur in MoneyBird
Meteen een nieuwe concept factuur in MoneyBird

Je kunt Timi 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen. Daarna heb je de keuze om er mee verder te gaan of niet. Je zit dus niet meteen ergens aan vast, net zoals je bij MoneyBird gewend bent.

Laat een reactie achter »