20-11-2015 — Alieke Dalhuisen

MoneyBird blijft groeien!

Na een lange tijd met hetzelfde aantal medewerkers gewerkt te hebben, werd het in september weer tijd voor vers bloed binnen de organisatie. Dit resulteerde in twee nieuwe medewerkers.

Met MoneyBirds tweede Interaction Designer wordt MoneyBird nog mooier en nog makkelijker! Tim rondde in 2014 zijn studie Industrieel Product Ontwerpen af en is nu in dienst getreden bij MoneyBird, nadat hij een jaar bij Blink Interactive heeft gewerkt. Deze pixel fanaat werkt ondertussen met de volle 100% mee aan de look and feel van het nieuwe MoneyBird.

Daarnaast is Alieke gestart als Support en Communicatie Specialist binnen het MoneyBird team. Ze heeft in 2006 haar studie Communicatie afgerond en is na meerdere banen op het gebied van marketing en communicatie en een half jaar reizen door Zuid Oost Azië bij MoneyBird beland. Hier is ze sinds 15 september fulltime aan de slag op het gebied van Support en Communicatie.

Laat een reactie achter »


19-11-2015 — Marieke Claassens

Updates nieuwe MoneyBird

Ook de laatste tijd hebben we hard gewerkt aan verbeteringen in het nieuwe MoneyBird. Hieronder volgen de belangrijkste wijzigingen in de applicatie.

Statistieken bij offertes

Een veel gehoord verzoek was het terugbrengen van de statistieken bij offertes. Bij facturen kun je al eenvoudig bekijken hoeveel omzet er verwacht wordt en hoe de verdeling van bedragen over de verschillende statussen is. Bij offertes is dat nu ook mogelijk. Je kunt nu eenvoudig bekijken wat het offertetotaal is en de verdeling van bedragen.

Statistieken over offertes
Statistieken over offertes

Update instellingen menu

Het instellingen menu is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid qua opties. Vandaar dat het tijd werd om dit menu een make-over te geven zodat je precies weet waar je welke instelling kan vinden. De kopjes onder de titels geven de meest gebruikte instellingen weer zodat je snel naar de juiste plek kunt navigeren.

Het overzichtelijkere instellingen menu
Het overzichtelijkere instellingen menu

Zoeken naar producten in de instellingen

Gebruikers met veel verschillende producten vroegen ons om ook een zoek mogelijkheid in te bouwen bij het producten-overzicht in de instellingen. Dankzij deze handige functionaliteit raak je nooit meer producten kwijt!

Zoeken naar producten
Zoeken naar producten

Nieuwe indeling zijbalk bij documenten

De zijbalk biedt inzicht in steeds meer zaken rondom je facturen en andere documenten. Bijvoorbeeld wanneer de herinnering is verzonden voor een factuur. Ook hier zijn de laatste tijd veel elementen aan toegevoegd. Om de zijbalk overzichtelijk te houden hebben we deze opnieuw ingedeeld. Hierdoor is de zijbalk nog overzichtelijker en kun je sneller de gewenste informatie vinden. Daarbij hebben we ook iconen toegevoegd aan de verschillende soorten berichten, zodat je in oogopslag kan zien om wat voor bericht het gaat.

Voorbeeld zijbalk bij een factuur
Voorbeeld zijbalk bij een factuur

Factureren gaat nog sneller!

Tenslotte kun je nu nog sneller een nieuwe factuur invullen. Het is mogelijk om vanuit de eerste stap direct door te klikken naar de factuurregels.

Met één klik naar de factuurregels
Met één klik naar de factuurregels

Deze updates zijn allemaal voor het nieuwe MoneyBird. Wanneer je ook graag gebruik wilt maken van het nieuwe MoneyBird, kun je je account klaarzetten via Pakket & betalingen. Het overzetten kan enige tijd duren, maar we proberen je zo snel mogelijk toegang te geven!

Laat een reactie achter »


12-11-2015 — Don Pinkster

Gepland onderhoud nieuw platform vrijdagavond 13 november

Op vrijdagavond 13 november tussen 23:00 uur en zaterdagochtend 00:30 uur wordt er onderhoud gepleegd aan het nieuwe MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je contact opnemen met support@moneybird.nl.

Laat een reactie achter »


02-11-2015 — Alieke Dalhuisen

Hoe wil jij je boekhouding doen, snel of veilig?

Bedrijven zetten steeds vaker hun facturen klaar in jouw account binnen een beveiligde omgeving. Als je deze facturen in wilt boeken in je boekhoudpakket, moet je eerst inloggen in deze portals en de facturen daar downloaden. Op zich geen groot probleem, maar als je elke maand niet één maar tientallen portals langs moet om al je facturen te verzamelen, is het een tijdrovende klus.

Het klinkt als een uitkomst dat er nu diensten bestaan die automatisch al deze facturen voor je verzamelen. Je geeft deze dienst je inloggegevens van de portals en de rest gaat bijna vanzelf. Al je facturen worden automatisch voor je verzameld, je hoeft ze alleen nog maar in je boekhoudpakket te verwerken. Wij begrijpen het goed als onze klanten hier gebruik van zouden willen maken, maar aan een samenwerking met deze partijen hebben wij nog geen gehoor gegeven.

Om misbruik te voorkomen, raden wij al onze gebruikers af, inloggegevens te delen. Zodra andere partijen namelijk toegang hebben tot je inloggegevens en dus tot jouw account, is het voor jou als gebruiker niet langer te overzien waar deze gegevens voor gebruikt worden. Mocht je toch van deze diensten gebruik willen maken, lees dan altijd eerst de algemene voorwaarden en het privacy statement van deze aanbieders goed door, zodat je zeker weet dat je inloggegevens en persoonlijke informatie veilig zijn.

Wij werken zelf momenteel aan een andere oplossing om het boekhouden sneller en efficiënter te maken. Dit is Simplerinvoicing, wat conform de nationale en Europese facturatie regelgeving en de hoogste normen voor online beveiliging werkt. Op onze pagina over SimplerInvoicing kun je meer informatie vinden.

Laat een reactie achter »


02-10-2015 — Marieke Claassens

Updates voor facturen

We hebben een aantal verbeteringen doorgevoerd aan het facturen onderdeel binnen het nieuwe MoneyBird. De belangrijkste verbeteringen worden hieronder toegelicht.

Facturen overzicht in online weergave

Gebruikers van het nieuwe MoneyBird zagen graag weer het facturenoverzicht terug in de online weergave. Dit overzicht is daarom nu weer beschikbaar. We hebben daarbij het overzicht opgesplitst waardoor je in een oogopslag kan zien welke facturen nog openstaan.

Online weergave facturen
Online weergave facturen

Pauzeren factuurafhandeling

In het nieuwe MoneyBird kun je ervoor kiezen om jouw facturen en herinneringen automatisch te laten versturen. Door het verzenden te automatiseren, hoef je je hier niet meer druk om te maken. Soms wil je dit proces echter kunnen pauzeren. Bijvoorbeeld wanneer je een betalingsregeling hebt getroffen met een klant. Wanneer je de automatische factuurafhandeling hebt ingesteld, kun je dit nu pauzeren bij de desbetreffende factuur.

Pauzeren automatische factuurafhandeling
Pauzeren automatische factuurafhandeling

Verbeterde periode selector

Het selecteren van een periode bij een factuurregel is nog makkelijker geworden! We hebben de standaard periode “vandaag” toegevoegd. Daarbij kun je nu makkelijker langere periodes invoeren door gebruik te maken van de invoervelden. Tenslotte hebben we de opmaak verbeterd, waardoor het nu overzichtelijker is om een periode te selecteren.

Verbeterde periode selector
Verbeterde periode selector

Eenvoudig producten toevoegen aan factuur

Wanneer je veel gebruik maakt van producten op facturen en offertes, wil je deze snel kunnen toevoegen. Daarom hebben we de soorten factuurregels opgesplitst in 3 verschillende acties. Het toevoegen van producten en kortingen is hiermee een stuk eenvoudiger geworden.

Eenvoudig producten selecteren op factuur
Eenvoudig producten selecteren op factuur

Deze updates zijn doorgevoerd in het nieuwe MoneyBird. Wanneer je ook graag gebruik wilt maken van het nieuwe MoneyBird, kun je je account klaarzetten via Pakket & betalingen. Het omzetten kan enige tijd duren, maar we proberen je zo snel mogelijk toegang te geven!

Laat een reactie achter »


19-06-2015 — Marieke Claassens

De MoneyBird teamweek

Vanuit het team werd er in de afgelopen tijd het idee geopperd om met z’n allen een weekje weg te gaan naar het buitenland. Het doel: teambuilding en tijd maken voor discussies over de toekomst van MoneyBird. Na een zoektocht naar het perfecte huisje voor het hele team, was het dan vorige week zover. We gingen met z’n allen op stap!

Als basis voor deze trip hebben we gekozen voor het wonderschone Monschau in de Eifel. Dit dorp is vooral bekend vanwege zijn karakteristieke vakwerkwoningen en idyllische ligging. Hier hadden wij een oude sportzaal tot onze beschikking die is omgebouwd naar vakantiewoning voor groepen.

Monschau
Monschau

Wat heeft deze trip ons nou opgeleverd? Niet alleen hebben we elkaar beter leren kennen, je bent immers 24/7 bij elkaar in de buurt, we hebben ook goed gediscussieerd over de toekomst van MoneyBird en onze manier van werken.

Het tijdelijke kantoor van MoneyBird
Het tijdelijke kantoor van MoneyBird

Om optimaal met elkaar te kunnen samenwerken, is het af en toe nodig om een stapje terug te nemen en te kijken of onze processen nog wel in orde zijn. Verschillende onderwerpen zijn langs gekomen in de discussies. Hoe kunnen wij onze gebruikers nog beter van dienst zijn? Waar willen we met z’n allen naartoe gaan werken nu de nieuwe versie van MoneyBird stap voor stap wordt uitgerold? Ook hebben we met alle ontwikkelaars gekeken naar manieren om ons werkproces verder te optimaliseren en beter aan te kunnen sluiten bij de behoefte van onze gebruikers.

Uit deze discussies zijn een aantal richtlijnen ontstaan waar wij met z’n allen achter staan. Dit stelt ons in staat om duidelijke keuzes te maken over onze werkwijze en de ontwikkeling van MoneyBird.

Daarnaast hebben we natuurlijk een hele gezellige tijd gehad. We hebben genoten van de sfeer, het lekkere eten en de vele spelletjes die ’s avonds werden gespeeld.

Ook in de keuken wordt hard gewerkt
Ook in de keuken wordt hard gewerkt

Nu terug in Nederland kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde trip. Wij hopen dit in de toekomst weer te kunnen herhalen. Wil je zelf ook deel uitmaken van ons team? Bekijk dan de vacatures op onze vacaturepagina.

De afsluitende barbecue op het dakterras
De afsluitende barbecue op het dakterras

Laat een reactie achter »


03-06-2015 — Edwin Vlieg

Oprichters MoneyBird winnen Van den Kroonenberg-prijs

De oprichters van MoneyBird hebben op 2 juni de Van den Kroonenberg-prijs in ontvangst mogen nemen. De prijs is een eerbetoon aan de vroegere rector magnificus van de Universiteit Twente en wordt jaarlijks uitgereikt aan ondernemers die een duidelijke binding met de universiteit hebben en een voorbeeld zijn voor ondernemerschap. Het is daarom een grote eer dat de commissie deze prijs toegekend heeft aan Joost Diepenmaat, Berend van Bruijnsvoort en Edwin Vlieg.

Van den Kroonenberg

In de periode dat prof.dr.ir. H.H. van den Kroonenberg Rector Magnificus van de Universiteit Twente was, heeft hij zich ingezet om nieuw ondernemerschap vanuit de universiteit te stimuleren. Universiteiten waren in het verleden voornamelijk gericht op onderzoek, daarom was zijn visie voor een ondernemende universiteit niet onomstreden in de jaren 80. Nu is ondernemerschap een belangrijk onderdeel van de kernwaarden van de Universiteit Twente.

De jaarlijkse prijs is een eerbetoon aan Van den Kroonenberg en is eerder uitgereikt aan een reeks indrukwekkende ondernemingen. We zijn vereerd dat MoneyBird aan deze lijst toegevoegd mag worden!

Vlnr: Edwin Vlieg, Mohana van den Kroonenberg, mevrouw Van den Kroonenberg, Joost Diepenmaat
Vlnr: Edwin Vlieg, Mohana van den Kroonenberg, mevrouw Van den Kroonenberg, Joost Diepenmaat

Laat een reactie achter »


15-05-2015 — Joost Diepenmaat

Vacature: Support- en Customerspecialist

MoneyBird groeit harder dan ooit en daarom willen we ons supportteam verder uitbreiden met een Support- en Customerspecialist. In deze functie ben je niet alleen verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten over MoneyBird, maar speel je ook een pro-actieve rol bij het enthousiasmeren van potentiële klanten om MoneyBird te gaan gebruiken.

  • Je beleeft er veel plezier aan om klanten op een actieve manier wegwijs te maken in MoneyBird. Daarbij kun je ze op een eenvoudige manier antwoord geven over vragen die ze hebben.
  • Je hebt feeling met techniek en kunt goed met online tools overweg. De vragen die je krijgt, kun je daarom goed vertalen naar een oplossing in MoneyBird.
  • Je hebt affiniteit met cijfertjes en kennis van een administratie/boekhouding. Termen als “journaalposten”, “balans” en “Auditfile” zijn je niet vreemd.
  • Je wilt er alles aan doen om een klant tevreden te maken tijdens de gehele customer journey. Daarom communiceer je pro-actief met behulp van tools zoals Intercom.io met de (potentiële) klanten.
  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en ervaring in het geven van klantondersteuning.

Interesse in deze vacature?

Voor een algemene indruk van ons bedrijf en de voorzieningen die we je bieden (zoals MacBook van de zaak, zit-sta bureau en gratis lunch) verwijzen we je graag naar de vacaturepagina en onze teampagina.

Ben jij de beste Support- en Customerspecialist (m/v) en ben je minimaal 4 dagen per week beschikbaar? Solliciteer dan via deze pagina! Deze functie is zowel bij ons op kantoor in Enschede als op afstand vanuit huis te vervullen.

We zijn niet op zoek naar freelancers & acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet gewaardeerd.

Update: We hebben diverse kandidaten geselecteerd, solliciteren is niet meer mogelijk!

Laat een reactie achter »


11-05-2015 — Joost Diepenmaat

Gezocht: Interaction designer

Update: Deze vacature is inmiddels vervuld door Tim die bij ons komt werken!

MoneyBird groeit snel! We zijn daarom op zoek naar een full-time Interaction Designer die samen met ons MoneyBird naar het hoogste niveau weet te tillen. Dagelijks vertrouwen tienduizenden ondernemers erop dat ze makkelijk hun administratie kunnen voeren, daarom staat gebruiksvriendelijkheid en eenvoud centraal.

Als Interaction Designer werk je samen in ons team aan het uitwerken van nieuwe concepten van de MoneyBird SaaS applicatie (web, tablet en smartphone).
Je inspireert je collega’s met interactieve prototypes en experimenteert continu om de beste gebruikerservaring te realiseren. Daarvoor gebruiken we onder andere Balsamiq, Sketch en Framer Studio.

Je hebt niet alleen ideeën om MoneyBird continu te verbeteren, maar je bent ook in staat deze ideeën zelfstandig uit te werken. Daarom ben je goed in het schrijven van teksten en ben je thuis in HTML, CSS en JS. Wij gebruiken voor de frontend SASS en Coffeescript. Ervaring hiermee is absoluut een pre!

Gedurende het proces weet je jouw collega’s te overtuigen van nieuwe concepten en ben je niet bang een onderbouwde discussie over optimale interactie aan te gaan. Ervaring met financiële administraties / boekhouding (bijvoorbeeld als zelfstandige) is hierbij een pre.

Bekijk onze blogpost over het nieuwe MoneyBird om een beeld te krijgen van je mogelijke werkzaamheden.

Interesse in deze vacature?

Voor een algemene indruk van ons bedrijf en de voorzieningen die we je bieden (zoals MacBook van de zaak, zit-sta bureau en gratis lunch) verwijzen we je graag naar de vacaturepagina en onze teampagina. We komen graag met je in contact om verder te praten over de toekomst! Solliciteer dan via deze pagina! Deze functie is zowel bij ons op kantoor in Enschede als op afstand vanuit huis te vervullen.

We zijn niet op zoek naar freelancers & acquisitie naar aanleiding van vacatures wordt niet gewaardeerd.

Laat een reactie achter »


01-04-2015 — Edwin Vlieg

Nieuw: de MoneyBird brievenbus

Als ondernemer zul je dit herkennen: je wilt graag zoveel mogelijk digitaal werken, maar een deel van je facturen ontvang je nog steeds per post. Bij MoneyBird proberen we de wereld te verbeteren door het elektronisch versturen van facturen steeds eenvoudiger te maken. Omdat we niet de hele wereld kunnen veranderen, hebben we besloten om het ontvangen van papieren facturen voor ondernemers nog verder te vereenvoudigen. De oplossing voor dit probleem is: De MoneyBird Brievenbus.

Snelle verwerking in je administratie

Het is verstandig om een factuur direct na ontvangst te verwerken in je administratie. Dit voorkomt dat de factuur kwijt raakt, je controleert meteen of de bedragen op de factuur kloppen én je kunt de betaling van de factuur gelijk inplannen. Om een papieren factuur in je administratie te krijgen, moet je deze eerst inscannen. Inscannen kost tijd, daarom belanden de papieren facturen op een stapeltje en duurt het lang voordat ze in de digitale administratie zitten.

Inscannen via de MoneyBird brievenbus

Om ondernemers gelijk hun facturen te laten digitaliseren, introduceren we een brievenbus met ingebouwde scanner. Deze speciale MoneyBird brievenbus kun je naast je voordeur plaatsen. De postbode gooit de brieven in de brievenbus; tegelijkertijd maakt de brievenbus een scan van alle brieven. Elke brief wordt automatisch toegevoegd aan je administratie in MoneyBird, waarna je de facturen snel kunt verwerken.

MoneyBird Brievenbus
MoneyBird Brievenbus

De brievenbus werkt volledig draadloos en met zonnepanelen, het is dus niet nodig om extra kabels te leggen. Na het plaatsen van de brievenbus kun je met een paar eenvoudige stappen via de Wifi van je huis de koppeling maken met je MoneyBird account.

De scanner in de brievenbus is speciaal voor MoneyBird ontwikkeld. Zo is de brievenbus bestand tegen spatwater. Aan de hand van de dikte en het gewicht van de envelop wordt berekend hoeveel vellen er in de envelop zitten, zodat bij het scannen van de envelop vervolgens bepaald kan worden wat er op ieder vel staat.

Voor het scannen wordt de gepatenteerde dubbele reflectie methodiek gebruikt. Dit houdt in dat straling met verschillende frequenties twee keer door de envelop gestuurd wordt. Met behulp van de brekingsindex van de spiegel die voor de reflectie wordt gebruikt, en de tijd die de straling er over doet om bij de lichtsensor terug te komen, wordt het getal van Oscines bepaald. Aan de hand van dit getal kan met een formule berekend worden hoeveel pagina’s er op dat punt bedrukt zijn en welke pagina’s dat zijn. De envelop wordt zo in enkele seconden doorgelicht en als bekend is welke pagina’s waar bedrukt zijn, kan bepaald worden wat er op de pagina’s staat.

Post ontvangen

Zodra je nieuwe brieven ontvangt, krijg je een push bericht op je telefoon. Je kunt de brieven gelijk bekijken in je MoneyBird account en de facturen verwerken in je administratie.

Brief wordt direct verwerkt
Brief wordt direct verwerkt
Push bericht op iPhone
Push bericht op iPhone

Bestellen?

De afgelopen maanden hebben we in Enschede een aantal proefopstellingen gehad met de brievenbus. De eerst reacties zijn zeer positief. Vanaf begin april zullen we meer brievenbussen gaan leveren aan geïnteresseerde ondernemers.

Gebruik dit formulier om de MoneyBird brievenbus te bestellen. De kosten van de brievenbusscanner zijn €104,- per brievenbus.

We onderzoeken op dit moment de mogelijkheden om de scanner ook geschikt te maken voor bestaande brievenbussen. Via onze weblog houden we je op de hoogte!

Laat een reactie achter »