21-01-2016 — Edwin Vlieg

Update nieuwe MoneyBird: automatisch aanvullen van producten!

Vanaf vandaag is het automatisch aanvullen van producten op factuurregels mogelijk in het nieuwe MoneyBird. Begin met typen in de omschrijving van een factuurregel en je zult suggesties krijgen van producten op basis van je invoer.

Automatisch aanvullen van producten
Automatisch aanvullen van producten

Waarom was automatisch aanvullen verdwenen?

Het automatisch aanvullen van producten was in het oude MoneyBird al langer mogelijk. Op basis van feedback van klanten, hebben we besloten om in het nieuwe MoneyBird een andere aanpak te introduceren.

Product toevoegen via popup
Product toevoegen via popup

In de popup is het eenvoudiger om grote hoeveelheden producten te doorzoeken en snel meerdere producten tegelijkertijd op een factuur te zetten. Het nadeel is dat het meer handelingen kost dan automatisch aanvullen.

Waarom is het automatisch aanvullen nu terug?

MoneyBird gebruikers sturen ons regelmatig feedback over veranderingen die we gemaakt hebben. Over producten was dit ook het geval: er zijn gebruikers die heel blij zijn met de nieuwe popup. Er zijn ook gebruikers die het automatisch aanvullen missen.

In zo’n situatie willen we de feedback goed analyseren om een nieuwe keuze te kunnen maken. We hebben een reeks verbeteringen doorgevoerd aan de popup. Daarnaast hebben we gewacht zodat gebruikers konden wennen aan de nieuwe werkwijze. Alle inspanningen gaven echter niet het gewenste resultaat, automatisch aanvullen bleef een gemis.

We kiezen er nu voor om de popup en het automatisch aanvullen naast elkaar aan te bieden. Beide methodes bieden altijd de beste manier om een product aan een factuur toe te voegen.

Deze verbetering hadden we niet kunnen maken zonder de geweldige feedback van onze gebruikers, bedankt!

Laat een reactie achter »


15-01-2016 — Joost Diepenmaat

Beta: MoneyBird overal op je mobiel

Vanaf vandaag is het nieuwe MoneyBird ook te gebruiken op je mobiel. Een speciale versie die geoptimaliseerd is om overal snel je administratie te doen. Het werkt automatisch in de browser van je mobiel, je hoeft geen app te installeren. We horen de komende tijd graag je feedback zodat we deze eerste versie kunnen blijven verbeteren.

MoneyBird voor je mobiel is de meest gevraagde functie voor het nieuwe MoneyBird sinds de lancering. We zijn daarom erg blij dat iedereen MoneyBird voor je mobiel vanaf nu kan gebruiken!

Op je mobiel je administratie doen

We hebben de mobiele versie van MoneyBird niet ontworpen om één-op-één de uitgebreide desktop-versie na te bootsen. Hij is gemaakt om te gebruiken wanneer je niet achter je bureau zit. Bijvoorbeeld als je onderweg bent, of op de bank zit en snel je administratie wilt bijwerken.

Wissel van administratie, bekijk de gebeurtenissen of maak een foto van een bonnetje.

Met de mobiele versie van MoneyBird willen we het supersimpel maken om overal de basistaken van je administratie te doen. We zijn daarom selectief in de mogelijkheden en we willen ze eenvoudig houden. Vandaag zetten we een goede basis neer die we de komende periode verder gaan verfijnen. We beginnen met de onderdelen Facturen, Inkomend en Contacten.

Het onderdeel Offertes volgt binnenkort. Daarna gaan we ook kijken of we Bank, Rapporten en verschillende Instellingen op je mobiel beschikbaar kunnen maken.

Apps voor Android en iOS?

Natuurlijk werken we ook aan ‘echte’ apps voor Android en iOS, die in de Play Store en App Store komen te staan. Deze apps maken optimaal gebruik van de mogelijkheden van je smartphone waardoor MoneyBird gebruiken op je mobiel nóg prettiger wordt.

We hebben gekozen voor een architectuur waarbij onze apps intensief gebruik maken van de mobiele weergave in je browser. Omdat we naast de huidige beta ook ervaring willen opdoen met de ‘echte’ apps, zoeken we beta testers die de Android app willen testen. Wil je helpen bij het testen van de Android app? Meld je dan aan via dit formulier. Voor de iOS-app zullen we in de komende tijd ook een zelfde soort test starten.

Direct uitproberen?

Log in met je smartphone op https://moneybird.com/login en laat ons weten wat jouw ervaringen met het nieuwe MoneyBird op je mobiel zijn!

Laat een reactie achter »


12-01-2016 — Edwin Vlieg

Verbeteringen aan MoneyBird

We hebben de laatste weken weer veel mooie verbeteringen gemaakt aan het nieuwe MoneyBird. Deze delen we graag met je!

  • Bij de gebruikersinstellingen kun je nu aangeven voor welke administratie je een e-mail met gebeurtenissen wilt ontvangen. Ook kun je aangeven welke informatie in de e-mail moet staan.
Meldingen
Meldingen
  • Het verwerken van je banktransacties is sneller geworden door snellere suggesties en verbeteringen aan het zoeken. We blijven de suggesties continu verbeteren zodat je minder handelingen hoeft uit te voeren!
  • In de balans en resultatenrekening kun je subcategorieën inklappen voor meer overzicht. Ook kun je snel openstaande boekjaren afsluiten via de link bovenaan de resultatenrekening.
Resultatenrekening
Resultatenrekening
  • Je kunt nu ook spaarrekeningen toevoegen als bankrekening. MoneyBird zal het nummer van je spaarrekening automatisch omrekenen naar een intern IBAN nummer voor verdere verwerking.
  • Het resultaat van de btw-nummer validatie zal duidelijker worden weergegeven. Als het valideren tijdelijk niet lukt krijg je dit nu te zien.
Btw-nummer controle
Btw-nummer controle
  • We hebben nieuwe schermen gebouwd voor het bevestigen van acties. Dit maakt duidelijker waarvoor je een bevestiging geeft.
Bevestiging
Bevestiging
  • Het is nu mogelijk om de naam van een workflow te wijzigen.
  • Bij het toevoegen van producten aan een factuur, zal MoneyBird de geselecteerde producten op verschillende pagina’s en na het zoeken bewaren. Op die manier kun je snel meerdere producten toevoegen die op verschillende pagina’s staan.

We blijven MoneyBird continu verbeteren en zullen je op de hoogte houden van updates via onze blog. Met vragen en feedback kun je contact opnemen via support@moneybird.nl

Laat een reactie achter »


05-01-2016 — Edwin Vlieg

Het nieuwe MoneyBird in 2016!

Zo aan het begin van het nieuwe jaar, merken we dat veel van onze klanten vragen hebben over de status van het nieuwe MoneyBird. Tijd voor een update!

Status van het nieuwe MoneyBird

Op dit moment werken er al een paar duizend ondernemers dagelijks met het nieuwe MoneyBird. Na een periode van intensief testen, zijn we halverwege 2015 begonnen met het overzetten van administraties. Het nieuwe MoneyBird heeft zichzelf daarom al ruimschoots bewezen in de praktijk!

We hebben nog geen grote lancering gedaan, omdat we nieuwe gebruikers nog niet perfect kunnen laten landen in het nieuwe MoneyBird. Hiervoor willen we graag nog een aantal dingen afronden. De lancering van onze nieuwe website staat voor de komende maanden op de planning.

We merken dat veel gebruikers die overgestapt zijn, in het begin even moesten wennen. Dit is heel normaal en hadden wij ook verwacht. We zijn erg blij dat we veel positieve reacties ontvangen:

“Het ziet er allemaal mooi fris uit met gelukkig meer mogelijkheden. Super!”

“Ik ben erg blij met de nieuwe update.”

“Allereerst wil ik toch even zeggen dat ik erg tevreden ben met jullie boekhoud programma.”

“Mijn complimenten voor Het Nieuwe MoneyBird, geweldig!”

“Wat is de nieuwe moneybird fijn zeg!”

We blijven continu luisteren naar feedback van onze klanten om het nieuwe MoneyBird nog verder te verbeteren.

Overstappen naar het nieuwe MoneyBird

Het is nu al mogelijk om over te stappen naar het nieuwe MoneyBird. Ga daarvoor naar Pakket & betalingen in je account en volg de stappen op. Als je veel werkt met onze iPhone applicatie, raden we je aan om nog even te wachten met overzetten. We werken nog aan nieuwe mobiele applicaties voor het nieuwe MoneyBird.

Het nieuwe MoneyBird op mobiel

We hebben vorige jaar bewust gekozen om het nieuwe MoneyBird te lanceren zonder mobiele applicaties. Met ons kleine team was het niet mogelijk om alles tegelijk te lanceren. Omdat een groot deel van onze klanten de mobiele applicaties niet gebruikt, gaf dit ons een kans om het nieuwe MoneyBird eerder te lanceren en te beginnen met feedback verzamelen. We zijn nog steeds blij met deze keuze, omdat we nu al veel tevreden gebruikers in het nieuwe MoneyBird hebben en heel veel verbeteringen hebben kunnen doorvoeren.

Op dit moment zitten we in de afrondende fase voor de mobiele versie van het nieuwe MoneyBird. Je gaat hier snel meer over horen!

En dit kun je nog meer verwachten

Op dit moment werken we aan een reeks gave dingen bij MoneyBird. Naast MoneyBird op je smartphone, werken we aan een koppeling met SimplerInvoicing voor het automatisch uitwisselen van facturen tussen boekhoudpakketten. De lancering van de website komt ook dichterbij, daarmee lanceren we ook onze nieuwe abonnementen voor MoneyBird. Tenslotte verwachten we in januari de boekhoudkoppeling met Knab te kunnen afronden!

Mocht je specifieke vragen hebben, stuur ons gerust een e-mail op support@moneybird.nl!

Laat een reactie achter »


23-12-2015 — Edwin Vlieg

MoneyBird en Knab lanceren boekhoudkoppeling

Met trots kondigen we aan dat MoneyBird één van de eerste boekhoudpakketten zal zijn met een boekhoudkoppeling met Knab. We werken op dit moment samen met Knab aan het afronden van de koppeling. De koppeling zal naar verwachting in januari gelanceerd gaan worden.

Sinds de lancering van banktransacties in MoneyBird in het voorjaar van 2011, hebben we met banken om tafel gezeten om een koppeling te realiseren. Het handmatig inlezen van banktransacties via MT940 bestanden is een ouderwetse manier van werken. Vanaf het begin zijn we daarom in gesprek geweest met de banken om hier een geautomatiseerde oplossing voor te realiseren.

De grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO bieden al langere tijd een boekhoudkoppeling aan, maar hebben geen plannen om dit in de komende jaren uit te gaan breiden met nieuwe boekhoudpakketten. We zijn daarom blij dat Knab dit wel gaat doen en op die manier samen met MoneyBird, ondernemers de mogelijkheid geeft om nog eenvoudiger hun boekhouding te regelen.

Op de website van Knab staat meer over de boekhoudkoppeling van Knab. De boekhoudkoppeling met Knab zal alleen beschikbaar zijn in het nieuwe MoneyBird.

Laat een reactie achter »


01-12-2015 — Don Pinkster

Gepland onderhoud nieuw platform woensdagochtend 2 december

Op woensdagochtend 2 december tussen 07:00 en 08:00 uur wordt er onderhoud gepleegd aan het nieuwe MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je contact opnemen met support@moneybird.nl.

Laat een reactie achter »


20-11-2015 — Alieke Dalhuisen

MoneyBird blijft groeien!

Na een lange tijd met hetzelfde aantal medewerkers gewerkt te hebben, werd het in september weer tijd voor vers bloed binnen de organisatie. Dit resulteerde in twee nieuwe medewerkers.

Met MoneyBirds tweede Interaction Designer wordt MoneyBird nog mooier en nog makkelijker! Tim rondde in 2014 zijn studie Industrieel Product Ontwerpen af en is nu in dienst getreden bij MoneyBird, nadat hij een jaar bij Blink Interactive heeft gewerkt. Deze pixel fanaat werkt ondertussen met de volle 100% mee aan de look and feel van het nieuwe MoneyBird.

Daarnaast is Alieke gestart als Support en Communicatie Specialist binnen het MoneyBird team. Ze heeft in 2006 haar studie Communicatie afgerond en is na meerdere banen op het gebied van marketing en communicatie en een half jaar reizen door Zuid Oost Azië bij MoneyBird beland. Hier is ze sinds 15 september fulltime aan de slag op het gebied van Support en Communicatie.

Laat een reactie achter »


19-11-2015 — Marieke Claassens

Updates nieuwe MoneyBird

Ook de laatste tijd hebben we hard gewerkt aan verbeteringen in het nieuwe MoneyBird. Hieronder volgen de belangrijkste wijzigingen in de applicatie.

Statistieken bij offertes

Een veel gehoord verzoek was het terugbrengen van de statistieken bij offertes. Bij facturen kun je al eenvoudig bekijken hoeveel omzet er verwacht wordt en hoe de verdeling van bedragen over de verschillende statussen is. Bij offertes is dat nu ook mogelijk. Je kunt nu eenvoudig bekijken wat het offertetotaal is en de verdeling van bedragen.

Statistieken over offertes
Statistieken over offertes

Update instellingen menu

Het instellingen menu is de afgelopen tijd behoorlijk gegroeid qua opties. Vandaar dat het tijd werd om dit menu een make-over te geven zodat je precies weet waar je welke instelling kan vinden. De kopjes onder de titels geven de meest gebruikte instellingen weer zodat je snel naar de juiste plek kunt navigeren.

Het overzichtelijkere instellingen menu
Het overzichtelijkere instellingen menu

Zoeken naar producten in de instellingen

Gebruikers met veel verschillende producten vroegen ons om ook een zoek mogelijkheid in te bouwen bij het producten-overzicht in de instellingen. Dankzij deze handige functionaliteit raak je nooit meer producten kwijt!

Zoeken naar producten
Zoeken naar producten

Nieuwe indeling zijbalk bij documenten

De zijbalk biedt inzicht in steeds meer zaken rondom je facturen en andere documenten. Bijvoorbeeld wanneer de herinnering is verzonden voor een factuur. Ook hier zijn de laatste tijd veel elementen aan toegevoegd. Om de zijbalk overzichtelijk te houden hebben we deze opnieuw ingedeeld. Hierdoor is de zijbalk nog overzichtelijker en kun je sneller de gewenste informatie vinden. Daarbij hebben we ook iconen toegevoegd aan de verschillende soorten berichten, zodat je in oogopslag kan zien om wat voor bericht het gaat.

Voorbeeld zijbalk bij een factuur
Voorbeeld zijbalk bij een factuur

Factureren gaat nog sneller!

Tenslotte kun je nu nog sneller een nieuwe factuur invullen. Het is mogelijk om vanuit de eerste stap direct door te klikken naar de factuurregels.

Met één klik naar de factuurregels
Met één klik naar de factuurregels

Deze updates zijn allemaal voor het nieuwe MoneyBird. Wanneer je ook graag gebruik wilt maken van het nieuwe MoneyBird, kun je je account klaarzetten via Pakket & betalingen. Het overzetten kan enige tijd duren, maar we proberen je zo snel mogelijk toegang te geven!

Laat een reactie achter »


12-11-2015 — Don Pinkster

Gepland onderhoud nieuw platform vrijdagavond 13 november

Op vrijdagavond 13 november tussen 23:00 uur en zaterdagochtend 00:30 uur wordt er onderhoud gepleegd aan het nieuwe MoneyBird platform waardoor er op dat moment geen toegang mogelijk is tot het MoneyBird account.

Voor vragen over het onderhoud kun je contact opnemen met support@moneybird.nl.

Laat een reactie achter »


02-11-2015 — Alieke Dalhuisen

Hoe wil jij je boekhouding doen, snel of veilig?

Bedrijven zetten steeds vaker hun facturen klaar in jouw account binnen een beveiligde omgeving. Als je deze facturen in wilt boeken in je boekhoudpakket, moet je eerst inloggen in deze portals en de facturen daar downloaden. Op zich geen groot probleem, maar als je elke maand niet één maar tientallen portals langs moet om al je facturen te verzamelen, is het een tijdrovende klus.

Het klinkt als een uitkomst dat er nu diensten bestaan die automatisch al deze facturen voor je verzamelen. Je geeft deze dienst je inloggegevens van de portals en de rest gaat bijna vanzelf. Al je facturen worden automatisch voor je verzameld, je hoeft ze alleen nog maar in je boekhoudpakket te verwerken. Wij begrijpen het goed als onze klanten hier gebruik van zouden willen maken, maar aan een samenwerking met deze partijen hebben wij nog geen gehoor gegeven.

Om misbruik te voorkomen, raden wij al onze gebruikers af, inloggegevens te delen. Zodra andere partijen namelijk toegang hebben tot je inloggegevens en dus tot jouw account, is het voor jou als gebruiker niet langer te overzien waar deze gegevens voor gebruikt worden. Mocht je toch van deze diensten gebruik willen maken, lees dan altijd eerst de algemene voorwaarden en het privacy statement van deze aanbieders goed door, zodat je zeker weet dat je inloggegevens en persoonlijke informatie veilig zijn.

Wij werken zelf momenteel aan een andere oplossing om het boekhouden sneller en efficiënter te maken. Dit is Simplerinvoicing, wat conform de nationale en Europese facturatie regelgeving en de hoogste normen voor online beveiliging werkt. Op onze pagina over SimplerInvoicing kun je meer informatie vinden.

Laat een reactie achter »