Alles over ondernemen

Wij nemen graag je zorgen weg en informeren je over alles wat je moet weten om de juiste keuzes te maken.
Timmerman tekent op papier

Wil ik ondernemen?

Misschien loop je al langer met het idee, "Is ondernemerschap iets voor mij?" We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit een lastige keuze is. Wat zijn de risico's en uitdagingen van het ondernemerschap en heb je straks wel genoeg inkomen?

Alles op een rij
Fotograaf laat een foto zien aan zijn model

Ik ga ondernemen!

Alvast wat stappen zetten voordat je jouw bedrijf gaat inschrijven? Dat kan natuurlijk! Denk aan het schrijven van je ondernemersplan, het kiezen van je bedrijfs- en domeinnaam of inlezen of je überhaupt zomaar een bedrijf aan huis mag beginnen.

Een vliegende start
Fysiotherapeut zit achter haar laptop

Onderneming starten

Je gaat de stap maken, inschrijven bij de KVK, spannend! Hoe werkt dat eigenlijk? Wat moet je allemaal regelen? Van verdienmodellen, berekenen van je uurtarief tot het maken van je eerste factuur.

Wij geven je vleugels
Timmerman blaast stof van zijn kinderstoel

Moneybird en ik?

Of wij bij elkaar passen dat bepaal jij. Uiteraard helpen we je graag op weg. Al onze functionaliteiten lees je hier maar ook laten we je graag inspireren door ondernemers die je voor gingen.

Bekijk of we een match zijn

Is Moneybird iets voor mij?

Deze vraag horen we vaak. Nu is Moneybird voor de meeste beroepen geschikt. Vanuit een aantal beroepen kregen we de vraag wel erg vaak. Die hebben we dus even op een rijtje gezet. We lichten drie branches uit: de creatieve sector, de bouw en de zorg. Zo heb jij een duidelijk beeld over hoe onze software gebruikt wordt.

Gratis 6 maanden Moneybird

Inclusief betaalrekening én betaalpas!

Reviews lees je hieronder

 • Sterren

  Fijn systeem

  Zeer gebruiksvriendelijk. Voelt logisch en scheelt heel veel tijd!

  Gert-Jan Dijkgraaf · 13-11-2023

 • Sterren

  Overzicht in facturen, offertes en boekhouding.

  Mijn passie voor patisserie is groot en mijn tijd is kostbaar. Hierbij helpt Moneybird ontzettend in het versnellen van het maken van offertes en facturen. Waarbij ik het overzicht behoud wat betaald is en wat nog gedaan moet worden in de boekhouding.

  Simone · 12-11-2023

 • Sterren

  Kinderspel met Moneybird

  Beginnende ZZPer: Met Moneybird niet veel vrije tijd kwijt aan administratie en als leek zijnde in dit vak is het kinderspel. Zij kauwen alles voor en hebben handige tips&tricks. Ik ben Thomas en ik raad Moneybird aan.

  Thomas Helder · 27-01-2023

 • Sterren

  geweldige app

  raad het zeer aan geweldige app

  van Boxtel Vastgoedonderhoud · 17-08-2023