Mag Moneybird cookies plaatsen? Met deze cookies kunnen wij je website bezoek analyseren en verbeteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Hoe facturatie voor stichting NLRoei een eenvoudige taak werd

Joris Trooster van Stichting NLRoei, schrijft over het gebruiksgemak van Moneybird waardoor facturatie minder tijd kost.

Facturatie werd voor NLroei eenvoudig

Moneybird is voor mij de ‘lifehack’ van het jaar. Voor een stichting stuur ik regelmatig facturen voor een geleverde dienst. Dit kan adhoc zijn of periodiek. Daarnaast is er een webshop, waar mensen via ideal of incasso kunnen betalen.

In de oude situatie was er een word template om de facturen op te maken. Omdat het een Stichting betreft die ik naast mijn normale werk bestuur, was het versturen van de facuur was me net iets te bewerkelijk om direct te doen.

Omdat de omzet beslasting aangifte per kwartaal gaat werden facturen vaak veel te laat verstuurd (tegen het einde van een kwartaal) of zelfs vergeten.

Ik was dus op zoek naar een oplossing waarbij ik gemakkelijk facturen kan maken en versturen. Moneybird biedt mij precies wat ik nodig heb. De facturen kan ik direct online maken. Eerder gebruikte omschrijvingen kan ik weer terugvinden waardoor het maken van een factuur binnen enkele minuten is gebeurd. Sommige bedrijven willen de factuur graag nog per post ontvangen, ook daarin ontneemt Moneybird mij tijd. Ik hoef de factuur niet meer zelf uit te printen, ik hoef geen adres labels meer te printen, of postzegels op voorraad te hebben (die altijd net op zijn als je ze nodig hebt). Moneybird print de facturen voor me uit en doet ze op de post.

De webwinkel stuurt op dit moment keurig een orderbevestiging met alle factuurgegevens (btw e.d.), maar integratie via de API interface met Moneybird maakt dat ik bij uitlevering automatisch een netjes opgemaakte factuur kan sturen. Bovendien heb ik op die manier alle facturen netjes in één overzicht.

Orders uit de webshop worden nu automatisch doorgestuurd naar het boekhoud pakket, echter de facturen via Moneybird nog niet. De API interface maakt het echter mogelijk om ook hier alle facturen automatisch naar het boekhoud pakket te krijgen.

Eenvoudig je boekhouding op orde?

Probeer Moneybird Gratis