Kleine en grote veranderingen aan Moneybird in 2019

Het aftellen is begonnen, her en der is wat poedersuiker zichtbaar op het tapijt, de champagnekurk schiet de woonkamer door en buiten hoor je de knallen van het vuurwerk. Alle tekenen van een start van het nieuwe jaar. Wangen worden gekust, handen geschud en de kerstboom mag weer aan straat. Zo. Op naar 2020.

Voordat we je met nieuwe features om de oren slaan, willen we nog even terugblikken op de nieuwe features van het afgelopen jaar. We kunnen ons zo voorstellen dat je iets gemist hebt, en dat zou zonde zijn!

Dit zijn de kleine en grote veranderingen aan Moneybird in 2019:

Automatische herinnering na verloopdatum #

Je kunt een automatische herinnering sturen als een klant de factuur nog niet heeft betaald ná de verloopdatum van de factuur. Bij Tandwiel > Administratie-instellingen > Workflows kun je aangeven wanneer je de automatische herinnering wilt sturen. Op de dag van het verlopen van de factuur, of een X aantal dagen later.

Boekhoudcoach #

Om je te helpen bij je boekhouding is in 2019 de boekhoudcoach in het leven geroepen. Deze coach maakt automatisch doelen voor je aan op het juiste moment. In een aantal overzichtelijke stappen vertelt de boekhoudcoach je wat je moet doen en waar je nog tijd in moet stoppen.

Boekhoudkantoor #

Onze adviseurs kunnen sinds afgelopen jaar een boekhoudkantoor aanmaken. Gebruikers met boekhoudrechten kunnen zo vanuit een gezamenlijk kantoor werken. Eén duidelijk overzicht, makkelijker samenwerken en iedereen kan er vanuit hun eigen account bij!

Boekingsregels #

Soms is het voor een boekhoudprogramma niet mogelijk om te bepalen welke transacties bij welke factuur of categorieën horen. Daarom kun je hiervoor zelf automatische boekingsregels aanmaken, zodat meer facturen of categorieën automatisch gekoppeld worden.

Design system #

We hebben elementen in het ontwerp van Moneybird vastgelegd in een design system. Daardoor is Moneybird consistenter en doordachter en gaat de samenwerking achter de schermen sneller.

Elektronische btw-aangifte #

Je kunt in de betaalde pakketten vanuit Moneybird elektronisch de btw-aangifte naar de Belastingdienst sturen. Dat kan via Rapporten > Elektronische btw-aangifte.

E-mailen vanaf je eigen domein #

Door een verbeterd e-mail verificatieproces kun je e-mails vanuit Moneybird vanaf je eigen domeinnaam sturen, met zekerheid dat de mails niet in de spambox van de ontvanger belanden.

Externe omzet #

Je kunt externe omzet toevoegen aan Moneybird. Je kunt bijvoorbeeld facturen die je gemaakt hebt voordat je aan Moneybird begon of facturen die je maakt via een webwinkel met deze feature ook toevoegen aan Moneybird.

Instructievideo’s in kennisbank #

Moneybird is begonnen met het maken van instructievideo’s. We hopen met deze video’s dat visueel ingestelde mensen wat makkelijker de informatie uit onze kennisbank kunnen opnemen.

Livesessies #

Eén keer in de maand houdt Moneybird een livesessie. Om de maand is dat een algemene livesessie waarin we je in vijf stappen door de boekhouding mee nemen en om de maand is dit een livesessie met een wat dieper thema. De aankomende livesessies:

- 21 januari - In vijf stappen door je online boekhouding

- 18 februari - Je online boekhouding klaar maken voor de jaaraangifte

Mollie uitbetalingen automatisch koppelen #

Met de koppeling Mollie Connect kun je uitbetalingen van Mollie automatisch aan de juiste facturen koppelen.

Nieuwe supportcenter voor snellere antwoorden #

Ons supportcenter is in 2019 onder handen genomen. Veel informatie die intern al beschikbaar was, is extern beschikbaar gemaakt. En wanneer je een vraag hebt, geeft Moneybird nu suggesties.

Optionele offerteregels #

Je kunt aan offertes optionele offerteregels toevoegen. Een optionele offerteregel kan een klant weigeren of accepteren.

Pakbonnen #

De meest gevraagde feature, pakbonnen, is in 2019 ontwikkeld! Je kunt bij een conceptfactuur of factuur een pakbon downloaden.

Periodes vergrendelen #

Heb je alles verwerkt in een periode? Dan kun je deze periode vergrendelen. Zo kun je voorkomen dat er over die periode nog wijzigingen worden gedaan. Je kunt een periode vergrendelen in Moneybird via Tandwiel > Administratie-instellingen > Vergrendelde periode.

Projecten #

Je kunt projecten aanmaken via Tandwiel > Administratie-instellingen > Projecten. Op facturen kun je aangeven of factuurregels bij een project horen. Zo heb je je kosten en opbrengsten nog overzichtelijker!

Snelheid rapportages #

Gebruik je het onderdeel rapporten veel? Dan zul je het gemerkt hebben: De snelheid van onze rapportage is verbeterd.

In 2019 hebben we overigens besloten juist géén PSD2 vergunning te nemen. Geen verandering, maar wel een keuze gemaakt. Hoe, wat, waar, waarom, lees je in dit blog: Moneybird neemt geen PSD2 vergunning voor bankkoppelingen.

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant.