Jesper en Yvet in gesprek op de werkvloer

Great place to work


Moneybird is ook in 2023 uitgeroepen tot Great Place To Work en we zijn de nummer acht Best Small Workplace in Nederland 2022! Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat Moneybirders met veel vertrouwen, trots en plezier werken bij Moneybird. Met een gemiddelde score van 94% van de 100% op alle stellingen over goed werkgeverschap zijn we ontzettend trots op dit label.

 • Vertrouwen #

  Bij Moneybird is het uitgangspunt vertrouwen. We communiceren via open kanalen die voor iedereen inzichtelijk zijn. We nemen samen nieuwe collega’s aan. En vertrouwen we erop dat het werk wordt gedaan, ongeacht waar ter wereld en op welk tijdstip.

 • Kernwaarden #

  Elkaar beter maken, Plezier en Doordacht, zijn onze kernwaarden. Slimme, doordachte keuzes maken voor jezelf, het team en voor Moneybird is één van de fundamenten van Moneybird. Vanuit de kernwaarde ‘Elkaar beter maken’ kunnen medewerkers rekenen op individuele coaching, training en/of 360 graden feedback. En ‘Plezier’ sijpelt eigenlijk overal in door, van de teamuitjes tot het vieren van successen.

 • Leiderschap #

  We zijn een zelfsturende organisatie. Zonder veel hiërarchie nemen teams zelf beslissingen. Met strategiesessies kan elke Moneybirder input leveren voor de grote Moneybird-strategie. Die biedt vervolgens voldoende ruimte voor een eigen interpretatie door het team en ruimte om daar samen een invulling aan te geven.

 • Persoonlijke ontwikkeling #

  Vrijheid, vertrouwen, kansen, mogelijkheden en een veilige omgeving om jezelf te zijn. Voor ons de basis van de ontwikkeling van elke Moneybirder. Die geven we op unieke wijze invulling, ingegeven door zelfsturing en plezier

 • Innovatie #

  We willen wendbaar blijven en ons boekhoudpakket simpel houden. We kijken continu hoe ons product beter kan. Elke Moneybirder kan een voorstel doen voor een verbetering aan Moneybird. Samen bepalen we onze prioriteiten en gaan we aan de slag. Onze cooldown, na iedere zes weken twee weken cooldown, biedt ruimte om nieuwe technieken of mogelijkheden te ontdekken en vorm te geven aan een nieuw project.

 • Eigenwijze strategie #

  Vrijheid geven én nemen. Iedereen kan leiderschap pakken en de beslissingsbevoegdheid ligt in de hele organisatie. De eigenaren van Moneybird, Joost en Edwin, durven ook los te laten en soms een hele nieuwe weg te bewandelen. We maken samen keuzes die goed zijn voor de medewerkers, gebruikers en de organisatie. Die driehoek is altijd leidend in onze keuzes.

Margo Harberink - Office Manager
Office Manager
Margo Harberink

“Ik heb me nog nooit zo thuis gevoeld bij een bedrijf als bij Moneybird. Dat heeft alles te maken met de vriendelijkheid en oprechte interesse van de collega's.”

Resultaten & percentages

Cijfers in rondje: 95%

Jezelf zijn

Ik kan hier mezelf zijn. Iets wat we ontzettend belangrijk vinden. Dat je je niet anders, beter of mooier voor hoeft te doen dan je bent. Neem vooral jezelf mee naar kantoor. Juist dat wordt gewaardeerd.

Cijfers in rondje: 100%

Vertrouwen

Het management stelt vertrouwen in de medewerkers en biedt hen de ruimte om hun functie uit te oefenen. Echt iets waarin we ons onderscheiden, aangezien die vrijheid om je eigen rol of functie te vervullen, je juist de kans biedt om je snel te ontwikkelen.

Cijfers in rondje: 98%

Werk-privé balans

Mensen hier worden aangemoedigd om balans aan te brengen tussen hun werk en privéleven. Hier scoren wij 15% beter in ten opzichte van de small best workplaces van 2020-2021. Er heerst geen overwerkcultuur, dat is voor ons erg belangrijk!

Remco de Man - Software Engineer
Software Engineer (DevOps)
Remco De Man

“Ik wilde een baan met afwisseling bij een kleinschalig bedrijf. Doordat we bij Moneybird in projecten werken kan ik elke acht weken aan een ander onderdeel van ons product werken.”

Lees het verhaal van Remco

Hoe ziet het werken bij Moneybird eruit?


Wil je weten hoe een dag bij Moneybird eruit ziet? Moneybirder Jorieke laat het je zien in deze vlog met een kijkje achter de schermen!Meebouwen aan Moneybird?

We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!

Meer lezen?


Hieronder hebben wij een aantal blogartikelen geselecteerd die je mogelijk interessant vindt. Wil je meer weten over werken bij Moneybird? Bekijk dan de blogposts over bedrijfsvoering.

85% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 707 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren