Van sollicitatie tot project

Hoe jouw én ons proces verloopt van sollicitatie tot een eerste project? Op deze pagina nemen we je graag stap voor stap mee. Of je nou solliciteert voor een bijbaan, komt afstuderen of stage lopen, we doorlopen dezelfde stappen.
Foto met focus op Tim achter zijn bureau op kantoor terwijl hij lachend de camera in kijkt waarbij Sven wazig op de voorgrond staat

Jouw sollicitatie

We zijn blij met jouw interesse in Moneybird! We vinden het belangrijk dat talent opgeleid wordt en helpen daar graag bij. Je kunt reageren op een vacature, maar een open sollicitatie kan ook altijd. We kijken altijd of we een plek voor je hebben.

Onze vacatures
Edwin lacht naar Jeroen tijdens meeting

Dat lijkt je wel wat!

Werken bij Moneybird. We schrijven blogs om meer inzicht te geven in onze manier van werken en hoe we tegen bepaalde onderwerpen aankijken. Het geeft een goed beeld van wie we zijn en wat we belangrijk vinden. Ook jij moet het zien zitten om bij Moneybird te komen werken, dus het is handig als je daar alvast wat over leest.

Lees onze interne blogs
Pand van Moneybird van buiten gefotografeerd, grote hal met veel glas, schuifdeuren, twee verdiepingen en boom met blaadjes op de voorgrond

Ons pand

Je komt ons kantoor binnen en loopt de grote trap omhoog. Op de deur zie je onze vogeltjes al staan en je drukt op de bel. Grote kans dat onze officemanager Margo je ontvangt en kennis laat maken met de collega waar je een afspraak mee hebt.

Collega's lunchen in kantine aan lange bartafel en ronde tafel ernaast

Kennismaken

We beginnen aan de bar met een kopje koffie, thee of wat fris. Meestal werken er wel wat collega's in de kantine die je ook even de hand zullen schudden. Vervolgens kletsen we verder in een vergaderruimte en laten we je natuurlijk ook even de rest van de werkplekken zien.

Handen van collega met kopje koffie met Moneybird logo

Een tweede kopje koffie?

Als het van beide kanten klikt, nodigen we je uit voor een tweede kopje koffie. Soms maak je dan kennis met andere collega's uit het team óf nodigen we je uit voor een meeloopdag.

Jeroen, Liesbeth en Edwin smeren lunch aan de bartafel in de kantine

De meeloopdag

We starten de dag met het voorstellen van alle collega's uit het 'meeloopdag team'. Je krijgt een begeleider en een opdracht om te ervaren wat je werkzaamheden kunnen zijn. Bij alle collega's die je 's ochtends hebt gezien kan je terecht voor vragen. Lunch meenemen is niet nodig, we zorgen voor lekkere broodjes van de Broodbode!

Aan het einde van de middag presenteer je jouw opdracht en praten we gezamenlijk nog even na. Wij laten je vervolgens zo snel mogelijk weten of je bij ons aan de slag kunt.

Remco lachend in gesprek met Anne terwijl collega's achter ze staan in de kantine

*Pling!*

Hopelijk ontvang je van ons het mailtje waarin we aangeven dat we je graag als Moneybirder in ons team willen hebben! Als jij nog net zo enthousiast bent als wij krijg je meer informatie over je contract en zullen we vervolgens afspraken maken over wanneer je kunt starten.

Margo steekt lachend haar duim omhoog terwijl ze achter haar laptop zit en in de camera kijkt

Jouw eerste werkdag

Altijd spannend zo'n eerste dag! Maar wij zijn altijd goed voorbereid en nemen je helemaal mee in hoe het bij Moneybird werkt. Je Macbook ligt klaar die we stap voor stap samen installeren en als we geluk hebben heeft Margo een taart gemaakt!

Ruimte binnen kantoor in huiskamer setting met moswand en grote tafel waaraan Edwin werkt en Alieke voorbij loopt

Jouw eerste taken

Natuurlijk gooien we je niet helemaal in het diepe. Je begint met kleinere taken om gevoel te krijgen bij ons als bedrijf én ons product. Koffie-gesprekjes voeren met collega's vinden we helemaal leuk dus neem je tijd. Je hebt natuurlijk ook een buddy die je helemaal wegwijs maakt en met je meekijkt. Ook krijg je een coach die je helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.

Op kantoor waar Loes achter haar laptop zit, Jeroen met zijn laptop loopt en Jesper een gesprek voert met een collega buiten beeld

Je eerste project

Ga je als Developer of UX-designer aan de slag? Dan ga je nadat je bent ingewerkt werken volgens de Shape Up methode. Dat wil zeggen dat je 6 weken aan een project werkt en in die 2 weken erna (cooldown) aan taken kunt werken die nog op je wensenlijstje staan.

Lees meer over Shape Up
Yvet wijst wat aan op de desktop van Jeroen

Coach

Elke Moneybirder heeft een coach. Je coach zal je in het begin wat vaker spreken maar verder zijn jullie vrij om samen te kijken wat je nodig hebt. De meeste collega's komen één keer in de twee weken even samen om te kijken waar eventueel hulp nodig is of om gewoon even bij te kletsen.

Meer over coaching en feedback
Handen van collega's die elkaar een box geven in de kantine met koffiekopje, flesje drinken, notitieblok en laptop op de voor- en achtergrond

Échte Moneybirder

We hopen dat je je snel een échte Moneybirder voelt!