Werken bij Moneybird, waarom zou je?

Bij Moneybird heb je impact! Je werkt niet aan een fictieve opdracht maar krijgt een casus die daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden voor duizenden ondernemers.
Illustratie vrouw kijkt door schilderij lijst

Vacatures

Bekijk hier onze openstaande vacatures!

Illustratie twee mannen met bril kijken elkaar lachend aan

Wie zijn we?

Benieuwd wie er bij Moneybird werken? Bekijk onze 'over ons'-pagina!

Illustratie man aan bureau met koffie en tablet zwaaiend in online meeting

Arbeidsvoorwaarden

Wat heeft Moneybird je verder te bieden? Bekijk dan onze secundaire voorwaarden.

Edwin en Joost proosten met champagne en houten kubus award van Great Place To Work 2022 in de hand.

Moneybird als werkgever

We zijn niet voor niets de nummer acht Best Small Workplace van Nederland in 2022. We helpen jou ook graag verder in je ontwikkeling! En we verwachten ook dat als je bij ons komt werken, dat je ons beter maakt.

Handen van collega met kopje koffie met Moneybird logo

Gezellig bakkie koffie!

We hebben overheerlijke koffie op kantoor. Wil je meer weten over werken bij Moneybird en een kop koffie met ons drinken? Mail ons dan op office@moneybird.com.

Collega's bouwen als teambuilding een festival op naast het pand van Moneybird met hout, partytenten, hooibalen en andere materialen.
September 2022

De leukste uitjes!

Ons laatste uitje was het opbouwen van een festival naast ons pand. Samen zorgen we voor de aankleding, muziek, foto's/video's, bewegwijzering, promotie (programma en tickets) en maakten we een kunstwerk van hout. 's Avonds gingen de poorten open voor partners en kinderen en vierden we een mooi feestje!

Bekijk meer uitjes

Als afstudeerder, stagiair of werkstudent aan de slag?

Lees hieronder een aantal voorbeelden hoe je bij Moneybird aan de slag kunt. Heb je zelf een idee, neem gerust contact met ons op. We zijn benieuwd!

 • Afstudeerder 2023

  Wouter Kamp #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Wouter onderzoekt voor zijn studie HBO-ICT of Moneybird baat heeft bij het ondersteunen van GraphQL.

 • Afstudeerder 2023

  Mathieu Goedhart #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Mathieu onderzoekt hoe de factuur en bonnetjes scanner verbeterd kan worden, zodat gebruikers minder velden handmatig in hoeven vullen.

 • Werkstudent sinds 2022

  Cato de Kruif #

  Technische Informatica #

  Cato is naast haar studie Technische Informatica werkstudent bij Moneybird. Ze houdt zich bezig met allerlei verschillende taken om Moneybird te verbeteren.

 • Afstudeerder 2022

  Anniek Valk #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Anniek deed haar afstudeerstage bij Moneybird waarbij ze werkte aan het uitbreiden van de boekingsregels. Ze is nu als Software Engineer bij ons in dienst.

 • Afstudeerder 2022

  Jeroen Smienk #

  Interaction Technology #

  Jeroen heeft onderzocht hoe Moneybirdgebruikers in "natural language" kunnen zoeken en andere slimme taken uit kunnen voeren. Na zijn afstuderen kon hij als Product Developer aan de slag.

 • Afstudeerder 2022

  Robin Pfeiffer #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Robin houdt zich bezig met het verbeteren en vernieuwen van foutreductie op API niveau.

 • Afstudeerder 2022

  Wessel Schoppers #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Wessel deed onderzoek naar de mogelijkheid om gebruikers van Moneybird eigen regels te laten aanmaken om hun werkwijze te versimpelen. Aansluitend kon hij als Software Engineer aan de slag.

 • Werkstudent sinds 2022

  Camiel Verdult #

  Technische Informatica #

  Naast zijn studie Technische Informatica werkt Camiel bij Moneybird. Hij houdt zich bezig met verschillende taken, van het optimaliseren van de website tot het optimaliseren van de applicatie.

 • Afstudeerder 2020

  Jesper Enzerink #

  HBO-ICT Business #

  Jesper heeft tijdens zijn afstuderen onderzoek gedaan naar voorfinancieren van facturen. Hij kon aansluitend als Product Developer aan de slag.

 • Afstudeerder 2019

  Gijs Abbring #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Gijs heeft tijdens zijn afstuderen onderzoek gedaan naar importeren van de boekhouding vanuit andere software naar Moneybird. Na zijn afstuderen kon hij als Software Engineer aan de slag.

 • Afstudeerder 2019

  Gijs Baten #

  Communicatie & Multimedia Design #

  Gijs heeft tijdens zijn afstuderen onderzoek gedaan naar het registreren van uren en dit vertaald naar een passend design. Hij kon aansluitend als Interaction Designer aan de slag.

 • Afstudeerder 2019

  Erik Cheung #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Erik heeft tijdens zijn afstuderen de mogelijkheden van gamification voor Moneybird onderzocht. Aansluitend kon hij als Software Engineer aan de slag.

 • Afstudeerder 2019

  Sven Ordelman #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Sven heeft tijdens zijn afstuderen het boekingsregels systeem geïmplementeerd. Hiermee is het mogelijk om regels in te stellen voor het automatisch koppelen van transacties. Aansluitend kon hij als Software Engineer aan de slag.

 • Stage 2018

  Nicky ter Maat #

  HBO-ICT Software Engineering #

  Nicky heeft voor onze oude apps een 1Password intergratie gemaakt en gezorgd dat je documenten direct kunt delen vanuit een externe app naar Moneybird. Ze is blijven plakken als werkstudent en na haar Pre-master Interaction Technology écht gestart bij Moneybird.

 • Afstudeerder 2016

  Hugo Olthof #

  Informatica #

  Hugo heeft zich bezig gehouden met een bonnetjesscanner voor de mobiele apps van Moneybird waarmee je eenvoudig bonnen en facturen kunt uploaden in je administratie. Hij kon aansluitend als Software Engineer aan de slag.

 • Afstudeerder 2013

  Elian Krosse #

  Informatica #

  Elian heeft aan een raamwerk gewerkt waarmee Moneybird eenvoudig derde partijen kon ontsluiten. Na zijn afstuderen is hij blijven plakken als Software Engineer en is inmiddels CTO.

Bekijk de video over Moneybird

Martijn Sneujink - Software Engineer
Software Engineer en studentcoördinator
Martijn Sneuijnk

“Met alle afstudeerders, stagiairs en begeleiders drinken we op de woensdag een kop koffie aan de bar en bespreken we lopende zaken. Wil je meer weten of ook onze koffie proeven? Neem gerust contact op.”

Mail Martijn
Cijfer in rondje: 5

Jaar opleidingservaring

Cijfer in rondje: >30

Studenten begeleid

Cijfer in rondje: >20

Teamuitjes

Volg ons op instagram

Neem een kijkje achter de schermen en krijg een beter beeld van onze organisatie.

Onze werkwijze

Wil je meer weten over onze werkwijze? Dat kan! We hebben er veel blogs over geschreven.

Lees alle interne blogs
 • Door Jorieke

  Eerlijk belonen in de praktijk #

  Een nieuw systeem invoeren betekent vaak; uitwerken, bijschaven, uitvoeren, fouten maken, feedback vragen en weer opnieuw beginnen. Zo ging dat ook toen wij startten met onze nieuwe salarisformule.

 • Door Boyke

  Werken vanuit Thailand #

  Langzaam varen de boten de baai binnen. Ik zet mezelf even op mute en bestel een iced coffee. Het is het einde van de middag en mijn werkdag begint net. Mijn collega's werken vanuit huis in Nederland en ik werk op het strand in Thailand. Dat kan bij Moneybird.

 • Door Edwin

  Van idee naar lancering #

  Altijd blijven verbeteren, dat is één van de motto's van Moneybird. Binnen het team doen we dat onder andere via kennissessies. Mijn collega Linda van het supportteam stelde een leuke vraag vandaag, in het kader van kennisdeling vertel ik hier graag iets meer over.

Remco de Man - Software Engineer
Developer
Remco De Man

“Naast de projecten werk ik ook als DevOps engineer aan Moneybird. Die afwisseling vind ik erg fijn. Bij de bedrijven waar ik op gesprek was kreeg je maar één taak en daar blijft het bij. Dat paste niet bij mij.”

Lees het verhaal van Remco
85% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 695 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren