Boyke, Gijs, Martijn, Jeroen en Gijs in gesprek tijdens live event

Het development-team

Illustratie - Robot

We zorgen voor doordachte oplossingen

Onze software zit slim in elkaar en is voor iedereen toegankelijk. We doen dingen niet zomaar, zonder onderbouwing.  Er is over nagedacht. Minimalistische oplossingen zijn onze favoriet: die bouwen we het liefst. Onze software is op alle vlakken van hoge kwaliteit. Dat doen we met een gedreven team, slimme analyses, een effectieve CI/CD straat en code reviews.

Illustratie vogel met VR bril

Projectmethode

We werken aan het meest geautomatiseerde boekhoudpakket ter wereld. Dat is technisch uitdagend en complex. Daarom maken we gebruik van Shape Up. Door deze methode geven we structuur aan complexe technische projecten

Lees meer over Shape-up
Illustratie legoblokjes in elkaar geklikt

Technieken

De technieken waarmee onze developers werken aan onze doelen: Ruby on Rails, Stimulus, Sidekiq, RSpec, Kubernetes (EKS), AWS, Buildkite, Datadog, AppSignal, en Flutter. Leuk weetje: de meeste Moneybirders hebben Ruby geleerd onder werktijd!

Developers bij Moneybird

 • Elsbeth #

  Werkstudent #

  Elsbeth is lange tijd supporter geweest bij Moneybird en gaat nu een stapje verder met een opleiding tot software developer. Zo kan ze meteen een oplossing in de code bedenken voor vragen die worden gesteld.

 • Yvonne #

  Software Engineer #

  Na haar opleiding Informatica is Yvonne in 2014 Moneybirder geworden! Speelt piano en gitaar.

 • Jeroen #

  Software Engineer #

  Jeroen is scherp, gedreven, aanjager van grapjes en hij helpt Moneybird elke dag beter te maken.

 • Hugo #

  Software Engineer #

  Deze nuchtere Achterhoeker bouwt fanatiek mee aan Moneybird. Supporter van De Graafschap.

 • Sybe #

  Software Engineer #

  Deze Fries werkt ook mee aan de ontwikkeling van Moneybird. Natuurlijk ook fanatiek schaatser en continu bezig zijn records te verbreken.

 • Nicky #

  Software Engineer #

  Nicky draagt graag een steentje bij aan het gebruikersgemak/toegankelijkheid in Moneybird. In haar vrije tijd sport ze graag, daarnaast houdt ze van bakken en films kijken.

 • Erik #

  Software Engineer #

  Na een bijbaan en een afstudeerstage bij Moneybird is Erik gebleven om zichzelf en Moneybird verder te ontwikkelen. In zijn vrije tijd volgt hij veel tv-series en probeert hij nieuwe kookrecepten uit.

 • Jay #

  Software Engineer #

  Jay werkt met plezier mee om Moneybird te verbeteren. Je kan hem in zijn vrije tijd vinden op het voetbalveld of bij de Vijfsprong.

 • Remco #

  Software Engineer #

  Remco is werkzaam als software engineer bij Moneybird. Naast werk is hij vaak in Virtual Reality te vinden.

 • Sven #

  Software Engineer #

  Sven ontwikkelt met plezier mee aan Moneybird. In zijn vrije tijd kijkt hij graag een film en rijdt motor.

 • Gijs #

  Software Engineer #

  Gijs werkt als Software Engineer bij Moneybird. Daarnaast bezoekt hij regelmatig een wedstrijd van FC Twente.

 • Martijn #

  Software Engineer #

  Martijn duikt graag in de code. In zijn vrije tijd duikt hij ook onderwater en brengt hij graag tijd door met zijn gezin en vrienden.

 • Remco #

  Software Engineer #

  Remco heeft een passie voor alles wat met software ontwikkeling te maken heeft. Daarnaast houdt hij van zwemmen en skiën.

 • Sacha #

  Software Engineer #

  Na Sacha's afstuderen is hij als software engineer Moneybirder geworden. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met mode, muziek, gamen, en de sportschool.

 • Wessel #

  Software Engineer #

  Na zijn afstudeerstage is Wessel bij Moneybird gebleven en aan de slag gegaan als Software Engineer. Hij houdt van sport volgen, films/series kijken, gamen en met vrienden leuke dingen doen.

 • Robin #

  Software Engineer #

  Na zijn afstudeerstage is Robin bij Moneybird gebleven als Software Engineer. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met Formule 1 en zijn hobby's.

 • Camiel #

  Werkstudent #

  Deze krullige achterhoeker/randstedeling werkt naast zijn studie Technische Informatica bij Moneybird. Verder houdt hij van lekker eten, films en gezelligheid.

 • Alex #

  Software Engineer #

  Alex vindt het leuk om creatief bezig te zijn en mooie dingen te maken, bij Moneybird mooie software en daarbuiten muziek. Hij houdt van de natuur en speelt graag een bordspel met vrienden of zijn kinderen.

 • Anniek #

  Software Engineer #

  Na haar afstuderen is Anniek bij Moneybird gebleven om aan de slag te gaan als software developer. Naast haar werk is Anniek actief bezig met sporten, volgt ze formule 1 en kijkt ze graag films en series.

 • Cato #

  Werkstudent #

  Naast haar studie Technische Informatica hoopt Cato veel te leren bij Moneybird als Software Engineer. Doordeweeks kan je haar vinden bij de DiMiBo van haar studievereniging en bij de San Remo met haar dispuut.

 • Willem #

  Software Engineer #

  Willem is een gedreven Software Engineer die graag zijn steentje bijdraagt om Moneybird beter te maken. In zijn vrije tijd kijkt hij graag voetbal of Formule 1 of gamet hij erop los.

 • Mathieu  #

  Afstudeerder #

  Momenteel doet Mathieu zijn afstudeerstage bij Moneybird. In zijn vrije tijd speelt hij volleybal, gaat graag met vrienden op pad en vindt het leuk om nieuwe talen te leren.

 • Wouter  #

  Afstudeerder #

  Wouter doet voor zijn afstudeerstage onderzoek naar GraphQL. In zijn vrije tijd speelt hij games, is hij bezig met home automation, of is hij een stuk aan het rijden op zijn motor.

 • Tijn #

  Site Reliability Engineer  #

  Deze Brabander werkt als Site Reliability Engineer bij Moneybird. Daarnaast volgt Tijn Formule 1 en leest hij af en toe een boek of kijkt een leuke serie of film.

 • Nieuwe collega?  #

  Jouw functie  #

  Meebouwen aan Moneybird? We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!

Remco lachend in gesprek met Anne terwijl collega's achter ze staan in de kantine
Devops
Remco De Man

“Ik wilde een baan met afwisseling bij een kleinschalig bedrijf. Doordat we bij Moneybird, een online boekhoudpakket, in projecten werken kan ik elke acht weken aan een ander onderdeel van ons product werken. Naast de projecten werk ik ook als DevOps engineer aan het pakket. Die afwisseling heb ik gevonden dus!”

Lees het verhaal van Remco

Onze gemiddelde tech cijfers

cirkel met 330 miljoen

Requests per maand naar ons platform

cirkel met 967 gigabyte

PostgreSQL database grootte

cirkel met 500 duizend

Ingelogde gebruikers per maand

Hoe jouw én ons proces verloopt van sollicitatie tot een eerste project?

Afstuderen, stagelopen of als werkstudent aan de slag bij Moneybird?

Lees meer over technische keuzes die we maken

 • Bedrijfsvoering

  Wat we doen na een storing #

  Sorry is het minste dat we kunnen zeggen na vandaag. Als ondernemer moet je elke dag kunnen vertrouwen op Moneybird. Maar op sommige dagen heb je ons nét iets harder nodig, bijvoorbeeld als je op de laatste dag voor de btw-aangifte deadline je boekhouding nog wilt bijwerken. 31 januari is zo’n dag en wij waren niet in topvorm om jullie te te helpen.

 • Bedrijfsvoering

  Hoe we omgaan met data en privacy #

  In Moneybird slaan we de administratie van duizenden ondernemers op. Deze administraties zijn privacygevoelig, daarom leveren we de grootst mogelijke inspanning om deze privé te houden en te beschermen. Tegelijkertijd geven al deze gegevens een uniek inzicht in hoe het met ondernemers in Nederland gaat. In dit artikel leg ik uit hoe we bij Moneybird data-analyse toepassen om tot deze inzichten te komen en hoe we daarbij de privacy van onze klanten garanderen.

 • Bedrijfsvoering

  Een betere samenwerking en discussies met Design System #

  Het ontwikkelen van een goed product is een samenspel van developers, designers, support-medewerkers en marketeers. Het is belangrijk dat ieder zijn of haar kennis en expertise kwijt kan tijdens de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit. Maar hoe faciliteer je dat?

85% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 695 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren