Liesbeth en Loes kijken elkaar aan tijdens livesessie met camera die draait op de voorgrond

Het marketing-team

Ellen kijkt lachend naar collega buiten beeld tijdens kennissessie

Doelstelling

Ons marketing-team heeft als doelstelling zo veel mogelijk ondernemers én Moneybird-gebruikers verder te helpen. Dat doen ze door relevante informatie te publiceren en te delen. In de vorm van artikelen, nieuwsbrief, blogs, livesessies, video's of een ebook

Natuurlijk moet er ook het een en ander gemeten worden. Daar kom het performance team om de hoek kijken.

SEO, social media, merkstrategie, radio, HR marketing, PR, feature adoptie en marketingstrategie zijn een aantal andere vlakken die het marketing-team bezig houdt.

Yvet schrijft op het whiteboard tijdens een meeting

Werkwijze

Het marketing-team werkt aan de hand van het See, Think, Do, Care model. Op deze manier bepalen ze wat nodig is in de verschillende fases van de customer journey. Ze hebben een aantal verschillende doelgroepen zoals beginnende ondernemers, Moneybird-gebruikers en adviseurs. Voor iedere doelgroep is een andere aanpak vereist.

Binnen het team zijn een aantal deelgebieden: SEO, performance en content. De teams werken aan gezamenlijke en eigen doelstellingen.

Teamleden

 • Alieke #

  Performance Marketeer #

  In haar vrije tijd sport Alieke veel, ook houdt ze van lekker eten met vrienden. Voor Moneybird verzorgt ze de marketing en communicatie.

 • Loes #

  Marketing Strateeg en Content Specialist #

  Loes vindt het leuk om ideeën te bedenken, creatief bezig te zijn en is in haar vrije tijd vaak te vinden met een camera in haar hand of bij haar bijenvolkje.

 • Yvet #

  Marketing Strateeg en Content Specialist #

  Alles rondom de communicatie met gebruikers en adviseurs, dat is wat Yvet leuk vindt. Daarnaast houdt ze van wandelen, bootcamp en gezelligheid met vrienden en familie.

 • Nienke #

  Content Specialist #

  Nienke is een enthousiaste en gezellige collega. Met veel plezier werkt ze aan de communicatie van Moneybird. Als ze niet aan het werk is dan doet ze graag van alles en nog wat.

 • Liesbeth #

  SEO en Content Specialist #

  Liesbeth houdt ervan om mensen te helpen. Ze doet aan yoga en zwemt graag, het liefst in blauwe zeeën. Ze is een dierenvriend en is graag in de tuin bezig. Ze is altijd positief, met de nodige humor.

 • Ellen #

  Merkstrateeg #

  Gevalideerde designs, daar wordt Ellen blij van! Daarnaast houdt ze van spelletjes, wandelen in het bos en staat in de winter het liefst op ski's!

 • Nieuwe collega? #

  Jouw functie #

  Meebouwen aan Moneybird? We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!

Meer leren over Moneybird?

Wij geven geregeld een rondleiding

Maar wat doet het team nu echt?

 • Campagne: Op weg naar een financieel gezond bedrijf #

  Veel ondernemers maken zich zorgen over geld. Deze campagne vertelt ondernemers over financiële gezondheid. De campagne bestaat uit verschillende middelen. Een radio-boodschap, een e-book, verschillende soorten artikelen, meerdere livesessies met specifieke topics (uurtarief en pensioen), nieuwsbrieven, een landingspagina, social media-berichten, google ads, enzovoort.

 • Moneybird zet zichzelf op de kaart! #

  We hebben een primeur: Moneybird kan vanaf nu betaalrekeningen- en betaalpassen uitreiken aan gebruikers. Deze functies zijn volledig geïntegreerd in Moneybird. Wij zijn het allereerste boekhoudpakket in Nederland die een bankrekening integreert in een boekhoudpakket. De lancering (opent in nieuw tabblad) deden we live in samenwerking met Adyen (opent in nieuw tabblad) en er komen nog meer marketing-uitingen aan!

 • De sprong in het diepe, Moneybird op de radio! #

  Bij Moneybird werd er al een paar jaar over gesproken: radioreclame, doen of niet? Het was eens in de zoveel tijd een terugkerend onderwerp op onze marketingagenda. En nu is het zover; de eerste radiocommercial van Moneybird is te horen bij de NPO. Waarom doen we dit? Hoe was de weg er naar toe?

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 692 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren