Jeroen, Joost, Marijn, Tim, Sven, Remco en Elian in gesprek tijdens live event

Het product-team

Illustratie legoblokjes in elkaar geklikt

Een verrassende productbeleving

Dat willen we klanten bieden door complexe taken te versimpelen. Voor het doen van je boekhouding heb je ontzettend veel kennis nodig. Hoe zorgen wij ervoor dat iedere ondernemer zelf zijn boekhouding kan doen? Ons doel als team is om Moneybird zo makkelijk te maken, dat je eigenlijk niet door hebt, hoe complex het allemaal is.

Illustratie - Betaalpas met hand

Innovatie en gebruikers als inspiratie

Als team zijn we op zoek naar behoeften van onze gebruikers. Met onze innovatieve geest en technische kennis, creëren we nieuwe features die ons product verbeteren. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van onze bankpassen. Het begon met een droom die we zijn gaan onderzoeken. We hebben interviews afgenomen en zijn het ontwerpproces gestart. Met behulp van Figma en ons Design System hebben we deze vertaald naar waar we nu staan, uiteraard in samenwerking met andere teams binnen de organisatie.

Teamleden van het product-team

 • Tim #

  Interaction designer #

  Elke werkdag staat voor Tim in het teken van Moneybird een stukje intuïtiever maken.

 • Gijs #

  Interaction designer #

  Gijs is Interaction Designer en speelt graag in op de gebruikerswensen door een passend en gebruiksvriendelijk ontwerp te ontwikkelen. Hij voetbalt graag en houdt van sneakers.

 • Jesper #

  Product developer #

  Jesper heeft zijn afstudeeropdracht bij Moneybird gedaan (HBO ICT business) en kon aansluitend als Product Developer aan de slag. Hij speelt graag tafeltennis in de kantine maar ook competitief in het weekend.

 • Marijn #

  Interaction designer #

  Na zijn opleiding Industrieel Ontwerpen zet hij zich in om ontwerpen te maken die aansluiten bij de wensen van Moneybird-gebruikers. Daarnaast houdt hij van lezen, hardlopen en formule 1.

 • Jeroen #

  Product developer #

  Jeroen studeert af voor zijn master Interaction Technology aan Universiteit Twente. Hij onderzoekt hoe Moneybirdgebruikers in "natural language" kunnen zoeken en andere slimme taken uit kunnen voeren. Hij kijkt graag films en series, en probeert nog wat te sporten.

 • Nieuwe collega? #

  Jouw functie #

  Meebouwen aan Moneybird? We vertellen je graag waarom wij iedere dag met plezier aan de slag gaan!

Tim Roeleveld - Interaction Designer
Interaction Designer
Tim Roeleveld

“Het ontwikkelen van een goed product is een samenspel van developers, designers, support-medewerkers en marketeers. Ik vind het gaaf dat iedereen bij Moneybird zijn of haar kennis en expertise kwijt kan tijdens de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit.”

Lees meer over product keuzes die we maken

 • Een betere samenwerking en discussies met Design System #

  Het ontwikkelen van een goed product is een samenspel van developers, designers, support-medewerkers en marketeers. Het is belangrijk dat ieder zijn of haar kennis en expertise kwijt kan tijdens de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit. Maar hoe faciliteer je dat?

 • Bedankt voor je feedback! #

  We verzamelen alle feedback die we krijgen, altijd en van iedereen. We vinden het belangrijk om in beeld te krijgen waar jij en je collega Moneybird-gebruikers tegenaan lopen. Het samenvoegen van opmerkingen van dezelfde aard helpt ons daarbij ook om te bepalen of, hoe snel en op welke manier we het gaan oppakken.

 • Generalist of specialist? #

  Voor het starten van een tech-bedrijf als Moneybird heb je een brede skill-set nodig. Als founder ben je vaak een manusje van alles; kennis van boekhouden, interface design, software ontwikkeling, server hosting, marketing, support, etc. Naarmate je organisatie groeit komen er mensen bij die werk van je overnemen en ga je nadenken over de functies die er zijn binnen je bedrijf.

 • Dit leerden wij van het Shape Up boek van Basecamp! #

  Bij Moneybird zijn we continu aan het experimenteren om de beste methodes voor productontwikkeling te vinden. We hebben daarbij meermaals inspiratie opgedaan bij Basecamp. Zodoende waren we erg benieuwd naar dit boek. Er blijken veel overeenkomsten te zijn, maar zeker ook een aantal verschillen. Tijd om beide methodes eens tegen het licht te houden!

 • Van idee naar lancering: zo verbeteren we Moneybird continu! #

  Altijd blijven verbeteren, dat is één van de motto's van Moneybird. Binnen het team doen we dat onder andere via kennissessies. Mijn collega Linda van het supportteam stelde een leuke vraag vandaag, in het kader van kennisdeling vertel ik hier graag iets meer over.

Hoe jouw én ons proces verloopt van sollicitatie tot een eerste project?

Afstuderen, stagelopen of als werkstudent aan de slag bij Moneybird?

86% van onze gebruikers beveelt Moneybird aan!
Uit 692 beoordelingen scoorden we gemiddeld: 4.4 uit 5 sterren